כבר ראינו את הכתבה הזו

אפרת12

New member
כבר ראינו את הכתבה הזו../images/Emo35.gif

ספר חדש שמעורר שמעורר את הדיון הישן והלא שחוק, בנושא האמהות והמימוש העצמי - כתבה בהארץ שכותרתה משימה בלתי אפשרית

yaelia

New member
כנראה שאני אמא רעה במיוחד

לא לקחתי את הללי לחוג שמיעת מוזיקה ולא לעיסוי לתינוקות. אין לי שום בעיה לעבוד פעמיים בשבוע אחר הצהריים (אני אמנם מתגעגעת אליו בטירופים, אבל הוא עם אבא שלו ולי טוב בעבודה שלי). כשאנחנו ביחד הרבה פעמים הוא מעסיק את עצמו ואני יושבת ליד המחשב או קוראת ספר משלי. נורא ואיום אבל אני רואה פעילות מבורכת ברביצה משותפת על הדשא בגן הציבורי בלי שום פעילות מפתחת דימיון או יצירה. הרבה פעמים בבית אני שמה מכונה/מקפלת כביסה/רוחצת כלים והללי 'עוזר' לי (מה שאני מקפלת הוא זורק על הרצפה, מה שאני מכניסה לארון הוא מוציא). הוא שותף לכל ההתרחשויות בבית ומחוצה לו ואני לגמרי לא מרגישה אמא רעה ויותר מזה, אנילא מרגישה ולו טיפת רגש אשמה על איך שאני מגדלת אותו ולא על מה שאני לא מספיקה במהלך חיינו המשותפים. לא יקרה כלום אם הוא לא ידע אנגלית על בוריה בגיל ארבע וגם לא אם הוא לא יהיה גאון המחשבים של גן רותי. אני מאמינה גדולה מאוד במרחב אישי, בזמן הפרטי שלו ושלי (וגם הוא צריך זמן לבד. לא כמוני, אבל צריך מדי פעם). תינוק/פעוט הוא חלק ממשפחה, חלק מהחיים הכוללים ככזה, אני מאמינה שהוא צריך להשתלב בהתרחשות המשפחתית. ולא, אני לא חושבת שתפקידי הוא להיות הליצן או המדריכה החברתית של הילד שלי. יצאה לי מגילה. למען האמת קצת מייגעות אותי הכתבות האלה. לפעמים נדמה לי שכאמהות איבדנו שליטה ואנחנו מנסות לפצות את הילדים שלנו על חוסרים שאנחנו חוות ולאו דווקא הם.

אפרת12

New member
הכתבה הזו באה לי בזמן

בדיוק כשתהיתי אתמול אם זה שאני לא בדיוק יושבת עם סיון על המשחקים, משקיעה ומפתחת אותו - אם אני לא עושה לו עוול. למען האמת חשבתי לי שלא, אבל בכל זאת... חלק מרגשות האשמה נובעים מזה שבעצם אחת הסיבות להפסקת העבודה היתה כדי להיות איתו יותר, ובעצם אני הרבה פעמים רק "שם בשבילו", ולא אקטיבית. ואז הכתבה הזו ניערה אותי - אני בהחלט אמא בסדר גמור, הילד משחק, מתפתח, לומד דברים - הוא לא באמת צריך שאני אעשה את זה בשבילו. אני רואה בכתבה דוקא נימה שקוראת לרדת לנו מהגב ולהפסיק לנג'ס לנו - גם אם לא ננסה לעשות הכל בתוך 24 השעות שהוקצבו לאדם ביממה, עדין יגדלו לנו ילדים=אנשים בסדר גמור (וחסכים כלשהם הרי תמיד יסתבר אח"כ אצל הפסיכולוג שיש להם, לא
)

מעיןבר

New member
אני חושבת ש"להיות שם בשבילו"

זה הדבר הנכון ביותר שאנחנו יכולות לעשות. מבחינתי בהרבה מובנים אני מגיבה אליה ולא מרגישה צורך לגרום לה להגיב אלי. אני לא רוצה לאלץ אותה לעשות משהו שהיא אולי לא רוצה. אם היא רוצה לשחק איתי - אני משתדלת להיות זמינה, אבל גם מקבלת את זה שלפעמים היא רוצה לשחק בעצמה או לראות טלוויזיה ונהנית מהזמן שזה משאיר לי לעצמי (ואני אדם שמאוד זקוק לזמן כזה, יש לי מזל שיש לי ילדה מאוד עצמאית). זה כמו שאמרת - חסכים כלשהם הרי תמיד יסתבר אח"כ אצל הפסיכולוג שיש להם: כי או שלא השקענו מספיק או ש"חנקנו אותם" עם עודף הפעלות. אישית אני לא חושבת שכאמא אני צריכה לתפקד כ"טלוויזיה לימודית" שכל הזמן צריכה לתפעל את הילדה. גם אותי לא גידלו ככה והייתי ילדה מאושרת להפליא. אני מאוד אוהבת את אימי וכעסים אם יש לי או לה כלל אינם נוגעים לילדותי אלא דווקא לשנים האחרונות, לתקופת הבגרות - עכשיו צצו ועלו בעיות שלא היו כל עוד גרתי בבית.

yaelia

New member
בדיוק, גם אני ככה

אמא שלי היתה הרבה בבית (מורה), וידעתי שיש לי אותה. אני זוכרת גם גילאים צעירים מאוד ששיחקתי בהם לבד ולא הייתי צריכה כל הזמן שהיא תשעשע אותי, אני זוכרת את הזמנים האלה כמאושרים מאוד. אני ממש זוכרת שאהבתי לעזור לה בעבודות הבית, בהתאם ליכולות של ילדה קטנה כמובן, גם זה חלק מהחיים. גם ש. וגם אני אנשים שמאוד אוהבים לבד ומרחב פרטי, אני רואה את זה גם אצל הללי, שאוהב לבד במנות יחסית גדולות. אני משתדלת לא להדחף לו למרחב. אבל שוב, יש ימים שהוא רק צריך חיבוקים ופעילות כל הזמן ויש ימים אחרים שלא. ויש ימים שלי יש רק חשק להיות איתו ולשחק ולספר, ויש ימים שלא.

sharonmx

New member
אז נהיה אמהות רעות ביחד....

מה שכתבת מתאר בדיוק את מה שאני עושה, ואת החיים שלנו פחות או יותר. חבל להוסיף עוד מילים....

ענתש

New member
מצטטת את עצמי מהודעה ישנה ששמתי

פעם ב"הורים לתינוקות" על "האם אתם לוקחים את הילד לחוגים" ? המון חוגים !!! לפחות פעמיים בשבוע חוג "הולכים לסופר מרקט עם אמא" - חוג המפתח את יכולת הבחירה, ההתאפקות. זהו חוג המספק המון אפשרויות להתעמל (בעיקר בענף הספורט "ריצה בין מדפים") גם לאמא וגם לפעוט. לפעמים יש לו אלמנטים של פיתוח קול ("לאאאא לא לפתוח את כל החבילות של הדובונים שעל המדף" או "רוצה ש-ו-ק-ו-ל-ד !!!!! רוצה !!! רוצהההה !!!") ביחד עם אלמנטים מובהקים של מחקר ופיתוח (איך גורמים למרשמלו מהמדף הגבוה להגיע אליי למטה ? אולי בעזרת מקל של מגב שנלקח מהמעבר ליד ?). האמת שזה חוג מאד חינוכי - לומדים שמות של פירות, ירקות, חטיפים וגבינות ומדברים המון עם אמא וכל עובדי הסופר (שכבר מכירים אותנו היטב). פעם בשבוע אנחנו מאתגרות את עצמינו עם החוג הבאמת קשה לגיל שלה "ללכת לסיפריה" שם מתאמנים בעיקר על לא לצעוק (קשה), לדחות סיפוקים מידיים (כמו להוריד לעצמך על הראש את כל מדף הספרים או לתלוש את כל האותיות הצהובות שתלויות מתחת לכל מדף... קשה מאד) ולשבת בשקט במקום אחד (קרוב לבלתי אפשרי). בסוף לומדים גם לבחור רק אחד מתוך כל מה שרוצים ומבינים שאת השאר אפשר לקחת בשבוע הבא. לעיתים יש לנו חוג מדע וטבע. בעיקר בגינה שלנו שם אפשר לקטוף ולהריח את כל הפרחים, ללכת אחרי הנמלים לקן שלהן (וללמוד למה לא הורגים נמלים בחוץ, כי זה הבית שלהן... ורק מגרשים אותן כשהם באות לבית שלנו), רודפים ג'וק או חיפושית שעוברים ובעיקר תולשים דשא ומעבירים אותו מקום למקום (למה ? ככה...). החוג הכי אהוב עלינו הוא חוג בישול לקטנטנים שעיקרו להפריע לאמא לבשל. זה חוג שנערך בעיקר בימי שישי (אמא עצלנית) וכולל הרבה מאד שבירת ביצים, עירבוב ובחישה וטעימות של דברים לא מבושלים בעיקר (וחוסך ארוחת צהרים לפעוט הפעלתן שכבר התפוצץ מרוב טעימות). טוב, הבנתם את העקרון... אני לא מתה על חוגים. בגן של נגה יש חוגים - כולם קשורים למוסיקה חוץ מאחד שהוא ספורט בחדר ג'ימבורי שלהם. אם לא היו חוגים לא הייתי מתבאסת במיוחד (האמת שארבעה חוגים נראים לי עומס גדול) אבל זה גן מעולה אז אם החוגים זה "המחיר" שצריך לשלם... שיהיו חוגים.

boringvered

New member
האמת? די דיכדך אותי

וכדי שאוכל להיות מדוכדכת עד הסוף, עוד הלכתי וחפשתי עוד דברים לקרוא בנושא - וקראתי איזו כתבה בת 7 עמודים באנגלית שהמחישה לי עד כמה המצב חסר מוצא... זה לאו דווקא נושא ההפעלה... אני מודה, לא מהאמהות המפעילות ואין לי בדיוק יסורי מצפון... אני מוקסמת מהילדה לגמרי... יותר מוטרדת מכך שאני בעיקר מוקפת באנשים (נפלאים) שרובם בתוך ה'תחום' הזה של הורות... שאני מן הסתם כל כך בתוך זה שאני תוהה לפעמים מה יש לי מעבר לכך, מעבר לעבודה, טיפול בבית וגידול הילדה... מרגישה מעט מאוד מעבר לכל זה... וגם יש את התחושה של לא מאה אחוז לכאן ולא מאה אחוז לשם... בהחלט לא ראיתי את עצמי מעולם בתור אמא במאה אחוז, ואני מכירה את עצמי מספיק טוב כדי לדעת מה מתאים לי, אבל האמהות בהחלט כובלת אותי... רציתי בה, אבל החברה לא מתאימה את עצמה למצב הזה שלי ומגבילה אותי בהתאם, ועל כך מדברת הכתבה ומדבר הספר... על כך שאם החברה הייתה תורמת לכך, אז אמהות לא היו מרגישות כל כך כבולות וכל כך לבד עם כל ההורות הסופרמנית הזו... ולא רק אמהות, משפחות בכלל, אבל בעיקר אמהות. אין אפשרות להתגמש, בהמון מקרים יש יסורי מצפון או לחילופין חוסר שביעות רצון. הרבה אמהות שהיו רוצות להשאר אמהות במאה אחוז, הרבה אמהות אחרות שהיו רוצות גם לקדם את עצמן ולא להרגיש שהן נאלצות להשאר מאחור עקב ההורות שלהן... וזהו... הנושא די עורר בי דכדוך... מודה. ורד

למעלה