כבר שאלתי בשני פורומים אחרים

אטיוד5

Active member
כבר שאלתי בשני פורומים אחרים

אבל אולי אקבל עוד כמה תשובות פה. יש לי שתי אופציות - 1 - הרום 17 ס"מ יישב על הבטון+טיט והשלח 29 ס"מ (פלוס צל 3, סהכ 32) יבוא אליו. 2 - להאריך את השלח ל 32 ס"מ (פלוס צל 3, סהכ 35) והרום יבוא מעל לשלח, יתחבר אליו עם דבק שיש, ויהיה 14 ס"מ. מה נהוג ולמה?

fireman

New member
שלח ורום לצורך מהלך תקין

מחושבים לפי הנוסחה הבאה: 2h+b=61cm-63cm h - רום b - שלח 2 רומים + שלח צריכים לתת סה"כ של בין 61 ל 63 ס"מ כמובן שיש הגבלות. רום מדרגה לא יעלה על 17.5 ס"מ שלח המדרגה לא יפחת מ 27 ס"מ כמדומני כאשר למדרגה אף בולט של 2 ס"מ (אני אשמח אם מישהו יתקן אם טעיתי כי אני קצת חלוד בעניין) אם עובי השלח 3 ס"מ גובה הרום אסור שיהיה יותר מ14.5 ס"מ מצורף קישור דוגמא לפרט מדרגות http://www.saf.co.il/details/det_53.html

אטיוד5

Active member
שים לב בדוגמא הזאת

שהשלח לא יושב על הרום! בין תחתית השלח לחלק העליון של הרום יש טיט! זה אומר שהרום יתקצר עוד יותר - בכסנטימטר שאותו ממלאים בטיט. האם ככה נהוג? אני חשבתי להדביק את הרום לשלח בדבק שיש. הערות מישהו?

fireman

New member
אני צריך לצאת למבחן כרגע.

כשאחזור הביתה אני מבטיח לצלם לך איך זה נראה אצלי בבית

אטיוד5

Active member
תודה וגם ..

הבעיה היא רק בהגדרת השלח - בנוסחה 2H+L- האם L כולל או לא כולל את האף (צל).. לפי דעתי זה לא כולל כי כל אחד יכול לבחור לו אף באורך כראות עניו. ואז אני מגיע לשלח שהוא: 29+3+3 = 35 = עובי רום + אף + L. ואם ככה, אז מה כל כך "לא סטנדרטי" (כמו שאמר לי בעל חנות השיש) ב- 35 הזה? (זה מה שכתבתי גם ב 342)

fireman

New member
מדרגות

למה 35 לא סטנדרטי? עלות מדרגות מחושבת לפי מ"ר של אבן\שיש\גרניט או מה שזה לא יהיה. במ"ר בד"כ מוציאים 3 שלחים בגודל של 33 ס"מ כ"א כאשר הס"מ הנוסף מיועד לעובי הניסור. כשאתה מבקש 35 אתה מפר איזשהו עניין מקובל ואתה גם יוצר גרם מדרגות שהוא לא סטנדרטי. אצלי כל השלחים 33 ס"מ. הרומים 14 ס"מ כ"א ואליהם מצטרף עובי השלח שהוא 3 ס"מ בסה"כ 17 ס"מ עובי הרום גם כן 3 ס"מ ולכן הוא מכסה 3 ס"מ של השלח מה שמשאיר מדרך נטו של 30 ס"מ, הבליטה אצלי היא 2.5 ס"מ מעל הרום שזה מספיק גם לקנט העבה שאתה רוצה לעשות (אני לא עשיתי) הנוסחה מתורגמת כך: ברום זה הברוטו, הגובה הכולל ממדרך למדרך. בשלח המידה היא גם כן לנטו מדרך.... כל השאר זה תוספות. אל תשכח שהקנט מגיע מלמטה ולא בהמשך לשלח ולכן לא אמור להוסיף לו אורך.

אטיוד5

Active member
קודם כל ...

מי תקע לכפך שהפלטות הן בכפולות של מטר על מטר? הייתי במגרשי שיש, וראיתי פלטות מגדלים שונים לגמרי. זה תלוי בעיקר בגודל הסלעים שמהן נחתך החומר. ואפילו אם כן, נניח שיש לי מטר אחד בדיוק, אז אני יכול לחתוך ככה: שני רייזריים+שני אופקיים = 35+35+14+14 = 98 נו, מה רע? ניצלתי את המטר עד תום! (כי צריך להוסיף כמה סנטימרים על הניסור)

fireman

New member
זה לא עובד ככה.

גם שיש למטבח....אם יהיה בו חור של כיור עדיין תשלם עליו כמטר מלא. לקחת שלח אחד...תשלם על מטר. אני ואתה יכולים לשבת על זה ולהתווכח עד מחר, ככה זה עובד ולא אני המצאתי את זה. אגב, משטח השלח יותר רחב מהרום. ידידי היקר, אל תנסה להמציא את ההגיון מחדש או את הכללים שהוכתבו עפ"י התקן מחדש. אין צורך ב35 וצירפתי לך שרטוט הבוקר שמסביר למה את התוספת של הקנט לצורך ביצוע הL מדביקים מלמטה ומעבדים את זה ביחד, זה לא המשך שמדביקים למדרגה שאמור להוסיף לה אורך. לא סתם איש השיש לא הבין למה אתה מבקש 35 ס"מ כי אין הגיון מעשי במה שאתה מבקש ולדעתי אתה גם תיתקל בבעיות בהתקנה ובסופו של דבר מי שיתקין לך את המדרגות יאלץ לנסר את התוספת של 2 הס"מ המיותרים בשטח.

שחם3

New member
לא מדויק

הנוסחה שנתת נכונה וע"פ התקן וכך צריך לבצע. במדרגות ספי חלון משלמים על מה שלוקחים כמובן עם חישובי פחת ועוד במטבחים וחדרי רחצה שם משלמים גם על אורך הנדרש ברוחב הנדרש כולל החומר שנופל מפתח כיור וכיריים וגם משלמים על ביצוע ליטושים חיתוכים ועוד. אם אדם מסוים רוצה שלח או רום במידות לא תיקניות זב"שו (זאת הבעיה שלו). אך אם משהו יפול במדרגות ויתבע את הייצרן/מתקין של המדרגות הנ"ל הוא לא יוכל לטעון שקח רצה האיש, זה לא קביל. בשביל זה יש תקן!!

אטיוד5

Active member
ראה הודעה שכתבתי לפני רגע,ועוד הערה

אני תכננתי את הרום באותו רוחב כמו השלח, לא יותר קצר. זה ענין של טעם לדעתי. אתה צודק - הבעיה היא לא בקנט הזה. בכלל, לא תכננתי שיהיה כזה קנט מלמטה.

פיטנגו4

New member
נראה לי

ששניכם מדברים על הגדרות שונות למושגים "רום" ו"שלח". פירמן התיחס למהלך תקין של אדם העולה במדרגות. רום - משמעו הגובה שאתה עולה ממדרגה ומדרגה. שלח - משמעו המרחק בין רום אחד לרום שמעליו. הנוסחה שניתנה לך היא נוסחה שלפיה אדם ממוצע עולה בנוחות. אתה התיחסת לאופן בו מודבקים החלקים. לא ממש הבנתי מה שהסברת, אבל השלח צריך להיות שלם, כי דורכים עליו. לא עושים שהקצה החיצוני שלו יהיה מודבק.

fireman

New member
אני יודע על מה אני מדבר

ואני יודע גם מה הסברתי אם כי אני הפעם רוצה לחדד אי דיוק שבדקתי קודם לכן בספרות המקצועית. תנאי הסף אותם כתבתי הם עפ"י דרישות התקן, רום לא יהיה גדול מ17.5 ס"מ ולשלח יש מינימום של 25 ס"מ בעוד המדרך חייב להיות מינימום 27 ס"מ הנוסחא שצירפתי מיועדת לבדיקת נכונות ונעשה בה שימוש ע"י אנשי המקצוע העוסקים בתחום הבניין, מאדריכלים ועד מהנדסים. בכחול מדידת השלח באדום מדידת הרום (מקסימום 17.5 ס"מ) מידת השלח+הבליטה היא המדרך (מינימום של 27 ס"מ)

פיטנגו4

New member
ברור ! אבל התגובה שלי היתה לאטיוד

הוא מדבר על הרכבה של חלקים, ומכנה "רום" את הפלטה הניצבת. אתה מדבר על מדרכים.. (כמובן שאתה יודע על מה אתה מדבר! מי טען אחרת??נערוף את ראשו!)

אטיוד5

Active member
לא חשבתי להדביק

חשבתי חתיכה אופקית (בסדר, לא נקרא לה שלח) ברוחב 35 שעליה עומד הרייזר (בסדר, לא נקרא לו רום) בקצה. וכבר הסברתי איך אני מגיע ל 35 סמ בחתיכה האפקית.

fireman

New member
יש איזה אסימון שעדיין לא נפל אצלך

ובגלל זה אתה ממשיך להגיע ל35 ס"מ אתה לא צריך שלח של 35 אלא של 33. עם האף והL עליה אתה מדבר. הL מלמעלה מהווה שטח דריכה מה קורה מלמטה לא רלוונטי 2.5 ס"מ מספיקים להוספת הL

אטיוד5

Active member
הציור שלך נכון, אבל ...

חלק מהמידות שמופיעות בו אינן נכונות. היכן שאצלך מופיע 27.5 (זה L) אצלי יש 29 - ס"מ וחצי הפרש. והיכן שאצלך יש 2.5 (האף) אצלי יש 3 - עוד חצי ס"מ, וביחדעם השורה הקודמת 2 ס"מ. כי ככה זיזי הבטון שעל השיפוע - הם 17X29. עוד הערה - האף שחשבתי עליו לא יעשה כזאת תפנית למטה. הוא יהיה ישר. כמו האות ד, הצ'ופצ'יק הקטן מימין למעלה לא פונה למטה. בינתיים דיברתי עם איש השיש וגם שלחתי לו שרטוט - כמו השרטוט שלך אבל עם המידות שלי - והוא הסכים שאני צודק. מנצל"ש - הייתי היום אצל קשטן בב"ש, קניתי את כל הסחורה. נתנו לי הנחה די הגונה. הביטיצ'ינו הזה יפה אבל יקר-יקר.

אטיוד5

Active member
הנה, הציור שלך מתוקן

המידה 29 נגזרת מגודל זיזי הבטון שהם 29*17. שלח נמדד מקצה אף לקצה אף. 2*17+29 = 63 והכל בסדר. לא רציתי 27 - זה היה לי קטן מדי.

fireman

New member
מה זה לא נכונות?

זה תקני - זה נכון. הבעיה אצלך היא בביצוע זיזי הבטון, מישהו פישל שם. בכל מקרה המהלך מדרגות של זיזי הבטון לא אמור לשנות כלום, אצלי מהלך המדרגות הפוך לגמרי מהמלך מדרגות של זיזי הבטון כי היציקה אף פעם לא תתן רמת דיוק מלאה (אפילו לא קרובה אליה) אגב, אני מקווה מאוד שלקיחת המידות למדרגות בוצעה לאחר ביצוע הריצוף בשתי הקומות ומדידה בהתאם להפרשי הגבהים של הריצוף בין שתי הקומות.

למעלה