כבר שאלתי פעם, אבל

המוזרה

New member
כבר שאלתי פעם, אבל ../images/Emo142.gif

אז ככה: אני מחפשת סיפור שנקרא "רועת האווזים שליד המעיין". לפני זמן לא רב חיפשתי כאן וקיבלתי סיפור אחר(באנגלית) על נערה ואווזים, אבל לא מדובר באותו סיפור. יש לי עוד פרט שייתכן ויוכל לעזור. אמי נזכרה שככל הנראה לספר שבו מופיע הסיפור קוראים "קסמי גרים" (כלומר הסיפור הוא ככל הנראה של האחים גרים) אני מוכנה לרכוש את הספר אם יש מי שמוכר אותו, מוכנה גם לשלם עבור צילום של הסיפור (עברית או אנגלית, זה לא משנה). היש ביד מי מכם לסייע? תודות מראש

Rivendell

New member
הסיפור שנתתי לך הוא הסיפור היחיד

של האחים גרים בשם הזה, עד כמה שידוע לי. זה סיפור על רועת אווזים שפוגשת ראש של סוס תלוי על שער, וזה בערך מה שאני זוכרת ממנו. ואת הספר יש סיכוי טוב שתוכלי למצוא בספרייה, אם את צריכה רק את הסיפור הזה אולי כדאי לצלם?

המוזרה

New member
תודה, אבל זה לא הסיפור

בסיפור שאני מחפשת מסופר על נסיך שמחפש את גורלו ונאלץ לשהות בביתה של קשישה ובתה. הבת היא רועת אווזים והבחור מגלה שהיא יוצאת כל לילה לרחוץ במעיין. הוא עוקב אחריה ומגלה שהיא פושטת את גופה הפשוט והופכת לנסיכה. רוחצת בנהר ולובשת שוב את גופה הפשוט. זה בקיצור הסיפור - מוכר למישהו? וספריה זה רעיון נהדר, אלא שבספריות שבהן חיפשתי, אין ספרים כל כך ישנים. אין לי בעיה עם צילום של הסיפור, אני בסה"כ רוצה את הגירסה המדוייקת ולא את זו שבזיכרון שלי. תודה על הנסיונות לעזור .

Rivendell

New member
ניסית באוניברסיטאות?

יש שם מאגר ממוחשב של כל הספריות האוניברסיטאיות בארץ, והם יכולים לשלוח לך דברים כאלה. שווה מאוד לנסות! והסיפור מוכר לי, אבל רק במעורפל. את בטוחה שזה של האחים גרים?

המוזרה

New member
אני יודעת רק שלא קל לי להגיע לשם

אבל אם לא תהיה ברירה אני אקח יוםפ חופש ואשתקע לי בספריה הלאומית בירושלים (אין צ'אנס שאני אשב שם רק בשביל הסיפור הזה, כמו שאני מכירה את עצמי אני נשארת שם יום שלם). בעניין האחים גרים - אני לא בטוחה. זה בהחלט יכול להיות אנדרסן או אולי אפילו מישהו אחר.

Rivendell

New member
את יכולה לנסות לבקש ממישהו

או אפילו להתקשר, יכול להיות שהם יכולים לחסוך לך את הטרחה. הבעיה היא שאם את לא יודעת איזה ספר אץ מחפשת - יהיה להם קשה להזמין אותו בשבילך
. אני אבדוק אם יש לאנדרסן משהו כזה.

pomelit

New member
../images/Emo32.gif (ואולי לא)

נשמע די מרשים הקטע הזה של לעטות גוף של נסיכה לעומת גוף של רועת אווזים. אבל בתכלס - מה ההבדל?

המוזרה

New member
לא אמרתי את זה?

רועת האווזים היתה מכוערת וגסה, הנסיכה - בדיוק ההפך.

pomelit

New member
../images/Emo32.gif (ואולי לא)

נשמע די מרשים הקטע הזה של לעטות גוף של נסיכה לעומת גוף של רועת אווזים. אבל בתכלס - מה ההבדל?

המוזרה

New member
תודה ציליגילי

אבל זה הסיפור שנתנה לי ריוונדל.. אני ממשיכה לחפש.

elishmon

New member
אם הסיפור שייך לאחים גרים

יצאו 4 ספרים ידועים של הוצאת זלקוביץ בשנות הששים לגבי סיפורי האחים גרים : צלילי גרים עלילות גרים פניני גרים וקסמי גרים סיפורי אנדרסן יצאו ביותר גרסאות, אצל זלקוביץ הם יצאו ב: קסמי אנדרסן פניני אנדרסן צלילי אנדרסן יש לי את צלילי גרים אבל הסיפור לא מופיע שם. השאירי הודעה בfindabook.co.il מישהוא כבר יעזור לך שם. אלישבע

friend9

New member
רועת האווזים אצל הבאר

הסיפור - בעמודים 469 - 476, בספר האחים גרים: מעשיות, האוסף המלא בהוצאת ספריית פועלים (מהדורה חמישית, 2000) בתרגומו של שמעון לוי.

למעלה