כבר שנה!... מה רבים שאינם כבר

ענתי44

New member
כבר שנה!... מה רבים שאינם כבר

בינינו... היום לפני שנה חל המהפך. אמא, שכבר הלכה והשתנתה והדרדרה בריאותית וכבר הבנו שדבר רע אורב לנו והיינו במאבק עם קופת חולים כדי להגיע למרפאת זכרון.אבל היא עוד תיפקדה. הלכה לשוק לקנות קרפיון והחלה לבשל ואז באמצע, פתאום לא זכרה יותר איך מכינים את הגפילטע פיש המהולל שלה, וגם לא היה איכפת לה.התישבה על הכורסא וזהו. אז רק דאגתי איך להציל את ארוחת החג, והיום אני יודעת שזה היה טקס החלפת תפקידים. הפכתי להיות האמא והיא הילדה. כבר שנה. כמה תמורות.אתמול הגיעה אחותי הגדולה והלכנו יחד לקניות החג.אחותי מחזיקה בעגלת הקניות ואני דוחפת את כסא הגלגלים. שנה כאילו עולם אחר. כבר שנה... מה רבים שאינם כבר בינינו : היכולת השכלית שלה, המתכונים שעברו מדור לדור וירדו לטימיון השיכחה, היכולת להחליט אם לאכול ביצת עין אוקשה, היכולת לשלוט על הצרכים, ללכת יותר משני צעדים,היכולת לזכור מה קרה לפני דקה, היכולת להיות האישה הנפלאה והמתחשבת. כבר שנה... מה רבים שאינם כבר בינינו : בני משפחה קרובים וחברים ושכנים. ובכל זאת, אמא בדרכה מאושרת. שלא כמוני היא לא נטרדת יותר בסוגייה איזו ביצה לאכול או לשאר המטלות. היא סומכת עלי שאבחר. היא לא נטרדת יותר בשאלה לאן נעלמו כולם ואיך וכיצד ועל שום מה. שמחה עם אלו שכן פה איתנו ואינה נוטרת לאלו שעברו מדרכה. אמא חולת אלצהיימר ונטולת יכולות בסיסיות אך עדין מלמדת אותי שיעור בחיים. עדיין היא הסמל שלי והדמות מודל שלי!!!! שתהיה לכולנו שנה טובה!!!!

למעלה