כבר 12 ימים אני שטה כשברקע ציפצוף

setit האחת

New member
כבר 12 ימים אני שטה כשברקע ציפצוף

בקיצר אני חדשה -ישנה בעניינים האלה. בגיל 10 התחיל אצלי טיניטוס באזן שמאל.לאחר בדיקות נאמר לי שזה כרוני ולהתרגל לבן זוג הזה שילווה אותי בחיי.ותאמינו לי..או שהתרגלתי או שהצפצוף הפך במשך החיים כזה רגוע שכמעט לא שמתי לב אליו.אני בת כמעט 43 וכבר 33 חיה בשלום בדרך כלל עם הטיניטוס. אבל...לפני 12 ימים אחרי שפעת עם חום צמרמורות ושיעול.קמתי יום אחד כשליבי טוב עלי אבל שומו שמיים..סחרחורת אחזה אותי. ולא מהסוג הנקרא ורטיגו אלא משהו כמו דיזינס..מחלת ים כזו אני מתנדנדת על הגלים.ומידי פעם יש לי גלי בחילה.לא פלא..כשהשיט נמשך כל כך הרבה זמן. לפני 6 ימים גם הטיניטוס חזר ובגדול .כאילו בקע מאיזה מערה שהסתתר בה.גמד נכנס לי עמוק לתוך האוזן ושורק במשרוקית במלוא גרונו ללא הפסק,ללא הפסק,ללא הפסק,ללא הפסק צליל מונוטוני וגבוה.כמו הטלויזיה בתום השידורים בעברנו.. אני מתבדחת אבל אני בדיכי שחבל על הזמן.קשה לי לתפקד אני מרגישה כמו בבועה של סחרחרה וציפצופים.ובכל זאת הולכת ככה לעבודה .מה לעשות שלפני חודש התחלתי עבודה חדשה.אני בקושי עוברת את היום בעבודה.זה כמעט בלתי אפשרי. אאג טוען שאין לי כלום.נאורולוג אמר לי שזה פגיעה בעצב של האזן התיכונה,שלח אותי לבצע לסי טי אבל המליץ להתרגל לחיות עם זה....מה ?כבר החליט שזה כרוני? אני לא מעוניינת לחיות על הים!!!! מה עושים???תגידו לי שזה סתם סיבוך של שפעת ומחר אני אקום כאילו כלום....אני צריכה הכוונה,עצות אן סתם ניחומים..

zs1957

New member
ברוכההבאה לפורום setit האחת

שלום רב, צר לי לשמוע על סבלך הקשה.הנוירולוג שלך צדק יש לך פגיעה עצבית בעצב של האוזן התיכונה . האם יש ירידה בשמיעה? שפעת חזקה + טיניטוס של 33 שנים ללא טיפול עלולים להחמיר את המצב ולכן נוסף לך גם הדיזינס. ההתקפים מתחזקים בעיקר בחורף בגלל שפעת ,צינון, דלקת סינוסים.אין לי ספק שה-CT שלך יהיה תקין. לבקש מהרופא לעשות בדיקות BERA , ENG ובדיקות דם ויטמין B1 ,B6,B12 בדיקה של בלוטת התריס. אני לא מקבלת את התשובה שצריך לחיות עם זה . לכל מחלה יש טיפול פרט למחלת אלצהיימר פרקינסון וניוון שרירים. את לא צריכה ללמוד לחיות עם זה עלייך לסיים את התחקיר הרפואי, דהיינו כל הבדיקות ולאחר שהרופא יקבל את התשובות הוא ידע ממה את סובלת ויתן לך תרופות אם את סובלת מטינטון ,דיזינס וירידה בשמיעה את חולה במחלת מנייר.זו מחלה כרונית אבל יש לה טיפול המורכב מדיאטה דלת מלח ,ללא קפה , אלכוהול, שוקולד,ללא מתוק.ותרופה שנקראת אגיסארק או בטאהיסטין. את לא צריכה ללמוד לחיות עם הסימפטומים הללו את צריכה לטפל בהם. חזרי לנוירולוג להמשך בירור רפואי ואבחנה יותר מדוייקת, כך תוכלי לקבל טיפול טוב שיחזיר לך את השמחה והאור לחיים. אשמח לסייע בכל עת. רפואה שלמה, זהבה שחם

setit האחת

New member
תודה על תגובתך.

שוב.33 שנה חייתי ממש בשלום עם הטיניטוס.המצב לא היה חמור מבחינתי להוציא שבועות בודדים: <.בשבועות הראשונים שזכיתי בטיניטוס והייתי בהלם מוחלט וכן מספר שבועות בשנת 1994..פשוט הגעתי למצב שלא שמעתי אותו והייתי צריכה ממש להקשיב לתוכי כדיי למצוא אותו .הוא נבלע והפך ממש מינורי.עברתי מספר בדיקות שמיעה במשך השנים, האחרונה לפני כשנתיים כולן היו תקינות לחלוטין.בשנת 1994 הטיניטוס התגבר למספר ימים כולל הרגשה של בעבוע באוזן משהו כמו פומפה....בדיקת שמיעה היתה תקינה .בדיקת bera היתה לא תקינה(בבדיקה התקבלו ב2 האזניים דגמי תגובה לא תקינים וכו וכו)א.א.ג לא ממש התיחס לתוצאות. אמר שהכל בסדר..ובנתיים הכל חזר לסטטוס קוו. tsh וb12 תקינים .עשיתי בדיקת דם בשבוע שעבר.בעבר היו לי בעיות עם הb12.קיבלתי זריקות וכדורים. לתרופה המיועדת לחולי מנייר שאני נוטלת מיום רביעי betistine16(קיבלתי מהניאורולוג בלאומית) אין שום תגובה..בנתיים. לגבי הסחרחורת בטוח שזה לא ורטיגו ואולי זה דיזינס.אני בכל אופן מרגישה מעין תנודות קדימה אחורה /.יש לי תחושה שזה לא מנייר..מקוה שלא!! ורוצה לחזור לטיניטוס החביב והקטן שהיה לי האם עלי לבקש בדיקה חוזרת כוללת יותר של בלוטת התריס? בדיקה חוזרת של ברה? ו אי אן ג'י? האם יש רופאים שאת ממליצה לגשת אליהם בקופ"ח לאומית בפרט..ובכלל תודה תודה

zs1957

New member
לחזור שוב על כל הבדיקות

היי setit האחת עלייך לחזור שוב על כל הבדיקות. אם סבלת בעבר מממחסור בויטמין B12 כנראה שגם כעת הוא נמוך. בנוסף חשוב מאד לבדוק ויטמין B1,B6,הומוצסטאין , בלוטת התריס. לעשות בדיקת BERA ובדיקת ENG את הבדיקות ניתן לעשות בקופת חולים לאומית. היי בקשר עם הנוירולוג שלך ובקשי ממנו לעשות את הבדיקות שכתבתי לך. אני לא מכירה רופאים מקופת חולים לאומית. אני מכירה רופאים מבתי חולים. מאין את בארץ? אוכל לתת לך המלצות על רופאים מבתי חולים במסר אישי. רפואה שלמה, זהבה שחם

setit האחת

New member
אני מתל אביב.

בי 12תקין.הבדיקה מיום חמישי האחרון.הנוירולוג המטפל בי עובד גם באיכילוב.אם תרצי אמסור לך במסר אישי את שמו. א.א.ג בבדיקה לפני יותר משבוע,כשעדיין הציפצוף לא התעצם כפי שהוא היום,אמר שהבדיקה תקינה ואין לי כלום מבחינת א.א.ג... אני אמורה לחזור לנוירולוג רק עוד כשבועיים עם תוצאות הסיטי.,שיהיה ב:23.1 ונראה שרק אז אוכל לבקש ממנו את כל הבדיקות שציינת.

zs1957

New member
מי הנוירולוג שלך?

אנא כתבי לי במסר אישי מי הנוירולוג שלך? אשמח לסייע בכל עת. רפואה שלמה. שבוע טוב, זהבה שחם

למעלה