כבר 17 שנה של שלכת

ענתי44

New member
כבר 17 שנה של שלכת../images/Emo16.gif

תחילה הלבין, שערו בצדעיו, תוך עשרת הימים שהתענה בבית חולים. ימים ספורים קודם, ימים בין כסה לעשור, התענתה נפשו וגופו סבל. הקילוגרמים נשרו ממנו וכוחו עזבו. אחר החל להצהיב, כמו עלים בשלכת. ואז בצהרי יום סתווי אחד נגדעו חייו. 17 שנה חלפו בלי אבא ואני חשה כמו עץ בשלכת. נטוש מציפוריו, עירום ומרעיד מקור וחסר ביטחון. אבל, העץ שלי לא ילבלב שוב עם בוא האביב. הוא בסתיו-עד. אני כל כך מתגעגעת לאבא שלי, כל יום קצת יותר.כל כך זקוקה לו לשים את ראשי העייף והטרוד ממחשבות ודאגות לשלומה של אמא, על כתפו המוצקה. שיחבק ויגיד לי שיהיה בסדר ושנעבור את זה יחד כמשפחה אוהבת ומלוכדת.אבל אלצהיימר לא עוברים. זה דבק לך, כמו מסטיק לעוס לעקב הנעל.נדבק ולא יורד.ונמתח ונמתח. והכאב מפלח את כולנו. רוצה עוד פעם אחת לחזור להיות הנסיכה המפונקת של אבא ואמא.רק לרגע קט. רוצה לחלוק את היגון והאבל עם אמא, ובמקום אני מוצאת עצמי נאבקת בה בחצות הליל, כדי להחליף את מצעיה וטיטולה הרטובים.והיא רפוסה לפניי, רועדת ולא רק מקור.וכל כך כואב. רוצה לרוץ אל אבא ולבכות בכתפו אבל, רק עץ בשלכת יש. 17 שנה בלעדיך אבא ואתה כל כך חסר.רוצה לדבר אליך אבל מצבת האבן הירושלמית שביקשת וקיבלת, מפרידה בינינו. לא יודעת לדבר לקירות. אנא אבאלה, שמור עלינו מאיפה שאתה נמצא. אנא אבאלה שלי בקש מאלוהים כל יכול שיעשה שהעץ בשלכת יפרח. וניצנים חדשים של תקווה מוריקה יעטרו בדיו. אבא אוהבת אותך ולעולם לא שוכחת.

שריוש2

New member
ענתי יקרה...

רגשת אותי בדברייך. כתיבתך מדהימה עד כדי כך שמצליחה לעורר בי רגשות, ואף לבכי. גם אני לפעמים מרגישה כך. כמו עץ בשלחת, מאין ריקנות כזו. וכל יום שעובר, חסרונה גדל. רוצה שסבתא תשוב, אפילו לקצת, ותדבר איתי. שתושב ותבשל לי את מטעמיה האהובים. מרגישה חסרת אונים על כך שלא יכולה לעשות דבר שיגאל אותה כבר מייסוריה ומסבלה. כ"כ רוצה למצוא ת'דאך הנכונה שתעזור לה, אבל לא'דעת איך.... רק יודעת, שזהו. היא נבלעה בתוך האלצהיימר, ולא תשוב עוד לעולם...

גיתיתח

New member
ענתי

אני כל כך מתחברת למה שכתבת,רק מי שחווה את הכאב העצום של המחלה הקשה הזו יכול להבין,את מיטיבה לבטא את רגשותיך ואני כל כך מבינה,זה כל כך קשה ,מאז שאמי במצב הזה אני כמעט לא יודעת מה זה לישון, כל לילה כמעט אני מוצאת את עצמי מתעוררת וראשי מלא מחשבות מה יהיה איך נעבור את זה,הרבה פעמים היא מתקשרת אלי ליפנות בקר מבוהלת לעיתים מבולבלת שמישהוא לקח לה ,משהו קרה לי ,הבינה ופרשה משהו, והצלצול הזה בבקר מקפיא את דמי קשה לי לישמוע את הבלבול שלה וחוסר ההיגיון בדבריה,ואז אני מנסה להרגיע אותה ואני אומרת לה אימא את מבולבלת אף אחד לא לקח לך בטח שכחת אפוא שמת....וכשהיא מנתקת הלב שלי בוכה וכואב לישמוע אותה כל כך מושפלת חסרת עונים ואני מרגישה שכל שיחה איתה מקלפת ממני חיים גורמת לי עצב ואני מרגישה מרוקנת בלי לדעת מהיכן אשאב כוחות מחודשים,,,,,,

אסתרס

New member
ענתי היקרה

כשקוראים בפורום בהתמדה, כבר כאילו מכירים את הנפשות הכותבות, ושמתי לב ,שאת מתמודדת לבד לבד עם מחלת אימך. ושעצוב לך נורא. אבל גם שמתי לב שאת כותבת נפלא, ומתבטאת ברמה הרבה יותר גבוהה ורגשית מכולנו. אני מנחשת שאת כותבת גם למגרה. שמעתי שיש סדנאות כתיבה יוצרת, אם הייתי מוכשרת כמוך הייתי מצטרפת. תתנחמי שהיה לך אבא ואמא נפלאים לפני שהכל השתבש.לך יש לפחות זכרונות טובים להתרפק עליהם.לרבים רבים ואני ביניהם אין בסיס אהבה כזה. בענין התרומה, אכן כדאי שתיפני לעמותה.זה יהיה פשוט ויעיל, תודה בעד הכל. אסתר.

ענתי החמודה, אבא בטוח יודע

ענתי חברתי היקרה , כמה אהבה יש לך להורייך ואני בטוחה ששניהם אוהבים אותך כפליים. נכון שאבא אננו פיזית אך הוא נמצא בתוכך. כל מה שהוא העניק לך וגם אמא נמצאים בתוכם ומעניקים לך את אותן היכולות המופלאות לטפל כך באמא. את מה שאת גם בזכותם , כבר אמרתי לך זאת פעם ולכן עם כל העצב הנורא והקושי היומיומי אני בטוחה שהמחשבה על אבא תתן לך המון כוח להמשיך. מה שלום אמא ענתי? האם היא מדברת איתך? אני אכתוב לך בשבוע הבא. שולחת לכן המון חיבוקים לשבת שלום ושבת של שמחה. טובה

zs1957

New member
ענתי חברתי היקרה

מרגש לקרא את מה שכתב לאביך. הורייך מאושרים שיש להם בת כזו שאוהבת ודואגת. מאחלת לך שגם אותך יעטפו בחום ואהבה ויעניקו לך הרבה אהבה וחום כמו שאת נותנת לאחרים. מה שלום אמא? האם היא מדברת ? איך את מסתדרת? האם תבואי לכנס ב-6.11.06 ? אני וטובה נגיע. אשמח לפגוש אותך. מזמן לא התראנו. שבת שלום, זהבה שחם

מאד מקווה בשבילך ענתי,

שתבני במהרה את העתיד באותה אהבה ומסירות כמו שאת משקיעה בעבר. מגיע לך, את בן אדם טוב, דבר נדיר בימינו...

ענתי44

New member
../images/Emo51.gifתודה לכולכם

הבוקר הוצאתי חולצה מאוד אהובה ממכונת הכביסה וגיליתי בה חור גדול, ובלתי ניתן לאיחוי, באזור הלב. כאילו, "עשיתי" קריעה מחודשת על אבא. סימבולי לאבלי המתמשך. בצהריים כששבנו מבית העלמין, זרקתי אותה לפח והחלטתי שיחד איתה אני זורקת את תחושת העצב והאבל ומפנה מקום בליבי לתקווה מחודשת. אמא היום במצב לא טוב. היא לא מתפקדת ולא מדברת. אולי גם היא חשה בליבה שזה יום אזכרה. לא מתייחסת כמעט לנכדיה ואלינו. אבל, כשתקום משנתה אנחנו נעטוף אותה בחום ונושיב אותה בראש השולחן, כיאה למלכת הבית, ונסב איתה לסעודת השבת ונעשה קידוש. אווירה משפחתית נעימה. שבת שלום לכולם.

למעלה