כדאיות בפתיחת עסק?

בריאן4

New member
כדאיות בפתיחת עסק?

שלום.
אני הולך קצת לאיבוד עם המידע שאני מוצא - אני לא ממש בקי בכל הקשור למסים/נהלים וכו'... אז אני אשמח אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי לעשות קצת סדר.

1 אני עובד כשכיר (מדריך צלילה)
2. תושב אילת (ולכן פטור ממס הכנסה - בטווח המשכורות שאני נמצא בו)
3. לאחרונה קיבלתי הצעה לתת שירותים לחברה מסויימת (אני מבצע עבורם צלילות) - באופן מזדמן, לא כהכנסה קבועה
4. יש לי מספר פרוייקטים עתידיים שאולי שווה לפתוח עסק (פטור, אני מניח) בשבילם, כשהם יהיו ריאליים

כרגע עומדת על הפרק ההכנסה הנוספת (אני מעריך ע"ס כמה אלפים בודדים בשנה). אותה חברה ביקשה לשלם דרך חשבוניות. מובן לי שכל הכנסה גוררת מיסוי - אני לא מעוניין (מעוניין - כן, אבל...) לקבל כסף "שחור", אבל גם רוצה להשאיר את העניין משתלם. האם לדעתכם סכום של (נגיד) 3000 ש"ח לשנה יכול לכסות עלויות פתיחה וניהול ה"עסק"? לא מדובר בסיפור מורכב - יש לי הוצאה קטנה לספק אחד, וחברה אחת בלבד מכניסה לי כסף.

אני אמשיך לעבוד כשכיר. מה קורה לגבי ביטוח לאומי? מס הכנסה?

סה"כ, הליך רישום העסק נראה לי די פשוט. ולא מדובר בעסק שאמור להביא לי לאיזושהי פריצה - אלא רק כדי לייעל את ההכנסה הנוספת (שהיא לא ממש ניתנת לחיזוי).

האם שווה לי?
האם דרושים שירותי חשבונאות לדבר כזה?
בכמה אפשר לאמוד הוצאות? בעיקר מס וב"ל - ומי בכלל משלם ביטוח לאומי ומסים? העסק שלי, המעסיק שלי, או גם וגם?

אני מנסה לחשוב על האופציה הזו - כמו גם על אחרות. מה אומרים?

תודה

כמה תשובות

על פניו, אתה יכול להיות עוסק פטור במע"מ וגם מול בטוח לאומי עם 3,000 ₪ לשנה, יש מצב שלא תצטרך לשלם (למרות שאולי כדאי לך)
לגבי מס הכנסה- שוב, השאלה היא מה משכורתך אבל בהיכרותי מדריכי צלילה- זה לא שאתם עושים מליונים...

הבעיה המרכזית שתהיה לך מול הרשויות היא "בלבול המוח". קבלות, דו"חות שנתיים, הצהרת הון וכד'
האם בלבול המוח שווה לך? זו כמובן החלטה שלך

אגב, מה עם ההוצאות האחרות? שירותי מועדון יעלו לך, ביטוח מקצועי יעלה לך וכד'

ofer309

New member
כמו שאמר רואה החשבון כך או אחרת חשוב שתשקול

אם בלבול המוח שווה לך

"לפתוח " קדימה

נקודת מבט נוספת :

כרגע אתה שכיר וקיבלת אופציה נוספת שזה נהדר מה רע בתוספת הכנסה :)
תהליך הרישום אכן פשוט,שווה והעלות בוודאי שלא עולה 3000 ש"ח (צריך לפתוח תיקים,שאפשר לבד עם הכוונה נכונה ,צריך להוציא חשבוניות מסודרות ,פעם ראשונה אפשר להתייעץ ולקבל כיוון :) )
ביטוח לאומי - יש תשלום בהתאם להכנסה כעצמאי ,יש מדרגות מינימום מינימום מסוימות
מס הכנסה -עושים תיאום מס ,על סכומים כאלו כעצמאי לא תשלם מס הכנסה

שרותי חשבונאות - אפשר לבד ,רצוי מאוד שיחה ראשונית עם מי שמבין ועושה זאת (רואה חשבון/יועץ עסקי שמיומן בתחום )
דוחות מגישים למ"עמ - לך לא יהיה צורך
מס הכנסה - לא תשלם
ביטוח לאומי תקבל פנקס לתשלום אחת לשנה
ד"וח שנתי - אחת לשנה ,אפשר דרך רואה חשבון,ואפשר גם לקבל הדרכה ממס הכנסה איך ממלאים _הדרכה אנונימית

האם שווה לך ?
לטעמי כן .

הכנסה נוספת זה נהדר
ברגע שאתה כבר "מסודר "
כשיצוצו הזדמנויות תוכל להגיד כן
ובעיר שבא התיירות מושפעת ועונתית - הכנסה נוספת ואופציות נוספות זה נהדר.

לפתוח דלת - זה בהחלט שווה
כל השאר - ניהול נכון וידע וגם "הכאב ראש " ההתחלתי ,נמוג מהר מאוד :)
שיהיה בהצלחה
ואם תצטרך עזרה ,מוזמן לפנות ,אנחנו "שכנים " :)

למעלה