כדאיות הגירה

boomyjou

New member
כדאיות הגירה

היי,
אשתי ואני,זוג צעיר בני 28, שוקלים את הצעד הבא: אשתי תלמד בTHINK TANK( מכללה לVFX) שמבטיחה 95 % השמה בתעשייה המקומית בוונקובר. אך לפני שאנחנו פועלים בכיוון רצינו לברר כמה דברים. המלצות ושמועות יתקבלו בברכה גם!

1. זמן הלימודים הוא שנה. הבנו מקריאה שלימודים מעל 8 חודשים מזכים אותי בויזת עבודה פתוחה וכמו כן לאחר סיום הלימודים אשתי זכאית לויזת עבודה למשך זמן הזהה לזמן הלימודים. האם זה נכון או שהחוקים השתנו כבר?

2.אני בעל תעודת הנדסאי מכונות ובעל נסיון של מעל 7 שנים בתחום , בין היתר הייתי טכנאי מעבדת פיתוח. כעת צובר נסיון בתור מתכנת משחקי מחשב / מובייל במסגרת מקצועית
(לפני כן לבדי תכנתתי כ4 שנים אך לעולם לא השלמתי תואר פורמלי במדעי המחשב).
מה הסיכוי שלי למצוא עבודה באחד התחומים בוונקובר, במיוחד באחרון , האם נסיוני יספק בשביל להשיג עבודה או האם נגזר עליי לעבוד בשכר מינימום בעבודה רנדומלית או ליפול חזרה לעבודות בטוחות יותר כמו מכונאי או טכנאי ?

3. מה הסיכויים שלנו לכסות רק את הוצאות המחייה שלנו עם שכר מינימום והאם זה אפשרי בכלל?

4.האם מבחינת איכות חיים הרמה היא באמת יותר גבוהה מבארץ? כמה צריך להרוויח שם בשנה בשביל איכות חיים הדומה לזוג המשתכר כמשכורת ממוצעת בארץ? (לא להרגיש חוסר או להכנס לחובות או אפילו כותרת שדומה לזו : משק-בית ממוצע מרוויח 13,829 ש' נטו - ומוציא 10,571 - גלובס - תתאים פה)

Empirical

New member
רמת חיים או איכות חיים?

בהחלט יתכן שרמת החיים (על פי קריטריונים אובייקטיביים של הכנסה, רכב, דירה וכו') אליה תגיע בישראל תעלה על זו שתתאפשר לך בקנדה (בטווח הקצר זה מובן מאליו).

לגבי איכות חיים, דעתי היא שגם מיליונים בבנק לא יעלימו את הערסים, מזג האוויר הנורא ונפתלי בנט. להתעורר בבוקר כאן ולא במזרח התיכון זה priceless.

אתם עדיין בגיל הנכון להציל את נפשותיכם.

איכות החיים בישראל היא לא כזאת נוראית

לדעתי דווקא מזג האויר פה בארץ מושלם.
עם הפזומט מהעבודה והמנוי לרשות הטבע והגנים, אנחנו מטיילים כל שבת באופן קבוע למקומות יפהפיים ומדהימים - זה לא שבקנדה אתה הולך להיות תייר שטס לאתרי טבע כל שבת.
אנחנו מבלים המון בהצגות, סרטים, בתי קפה ומסעדות וטסים כל שנה לנופש בחו"ל.
וברוך השם סתיו שפיר ומירב מיכאלי נמצאים באופוזיציה.
מבחינת ערסים - בשכונה בה אני גר, בעבודה ובמקומות שבהם אני מסתובב אני לא נפגש איתם.
&nbsp
אבל בלי קשר, אם אתה צעיר מגיל 30 לך על זה בלי לחשוב יותר מידי
קח בחשבון שיהיה קשה
אבל במקרה הכי גרוע עד גיל 35 עדיין אפשר להתחיל בארץ מחדש מאפס ואפילו לעשות הסבת מקצוע מוצלחת.

Empirical

New member
לבריאות

אם הייתי מרגיש כמוך הייתי חוזר לארץ לבטח. אלה תחושות סובייקטיביות של כל אחד. אני למשל חושב שישראל חור חם ומלוכלך, עם נוף עד כדי כך חסר השראה שאנשים מציפים פינות מכוערות כמו נחל הבשור בסופי שבוע. הסיוט העיקרי הוא להעביר קיץ עם ילדים בחופש גדול, כשהדבר ההגיוני היחיד לעשות הוא להכנס למקרר ולסגור את הדלת. בדבר אחד אני משוכנע: סתיו שפיר ומירב מיכאלי באופוזיציה לא יעזרו לך. מדינת ישראל (AKA ערסלנד) רוצה להפוך לרפובליקת יהודה, מקום שבו ישיתו את חוקי הדת בכל פינה. העם אמר את דברו וימשיך לומר אותו ביתר שאת, לכן - אם עתיד ילדיך לנגד עיניך - עליך לברוח משם בהקדם.

thornhill77

New member

הלוואי

ומזג אוויר וערסים היתה בעיה היחידה שמדינה ...
&nbsp
אותי מדאיג ללכת ברחוב ולהידקר... או גראדים.. בקיצור אני רוצה למות בשיבה טובה ללא התערבות אויב הערבי...
&nbsp
ומה פתאום ערסלנד
זה בקרוב יהיה דוסילנד!
המדינה בחיים לא תפריד בין דת למדינה, כל עוד הדתיים בכנסת.
אין לי בעיות עם דתיים או חרדים, אני מכבדת כל אחד כמו שהוא,
&nbsp
הבעיה היא שהם לא מכבסים אותנו, וכופים עלינו חוקים שלהם,
למשל זוג צעיר עובד כמו חמור.. בא לו לבלות בסופש בקניון, או בבתי קפה
ורוב הבתי הקפה בעיר שלי סגורים
בגלל מחאות הדתיים רבים שהיו פתוחים בשבת נסגרו..
&nbsp
בקיצור המצב רק מתדרדר משנה לשנה...
&nbsp
&nbsp
באיזו עיר אתם גרים?

מה ממוצע הכי גבוה של טפ בקיץ אצלכם?

Empirical

New member
בנוגע לערסים

רק אחרי שנמצאים פה כמה זמן ומרגישים את הנינוחות פושה באיברים, מבינים שהסיבה לכך היא היעדר כל אותם האנשים שמשמיעים מוזיקה בווליום גבוה בחוף הים או בפארק, צועקים בפלאפון ברכבת, משחיתים שרותים ציבוריים ויוזמים אלימות מתוך שעמום ולשם השעשוע. בניגוד אליך אני דוקא חושב שעם המצב הבטחוני בישראל הסתדרתי, אבל האנשים האלה הם, הם הבעיה מס' 1 של המדינה (במובן שהם פוגעים לך באיכות החיים על בסיס יומיומי).

וכדי לקשר את זה לנושא מזג האויר: הטיפוסים האלה משגשגים באקלים המזרח-תיכוני (להלן: מזג אוויר של ערסים).

אופטימיות וחצי כוס המלאה זה הכי חשוב

אני מעריכה אתכם!
על כך שאתם נהנים בהווה ממה שישראל מציעה!

&nbsp
באופן אישי אני מפחדת לבלות במקומות ציבוריים של ערים גדולות, למשל רוצה לבלות בירושליים ומפחדת.. על חיי..
&nbsp
אני רק מקווה שאתם מתכננים הגירה (אם אתם גולשים בפורום הזה, אז לבטח אתם מתכננים)
שלא תהיה לכם האופטמיות האשלייתית ש''יהיה בסדר'' במדינה הזאת..
אני מקווה שאתם לא חושבים שיהיה בסדר..
&nbsp
אותי אישית מדאיג המצב הבטחוני ושיש אויבים מכל הצדדים במפה של המדינה.
&nbsp
עם מזג אוויר והערסים אני איכשהו מסתדרת, אבל המצב הבטחוני זה המניע שלי להגירה.
&nbsp

boomyjou

New member
על מה אתה מבסס את דעתך?

אתה יכול להרחיב? לדעתנו חייבים לנסות כדי להכשל.

אתם בהחלט מוזמנים לנסות. לא אמרתי שלא.

אני כותב את הדברים על סמך: א. נסיוני המצטבר כפעיל חברתי בייצוג סטודנטים בינ"ל באוניברסיטה קנדית גדולה והממשקים שבינה ובין רשויות ההגירה. ב. הכירותי עם הקריטריונים השונים שעל פיהם נשקלות בקשות כאלו (חפש הודעות ארכיון שלי בפורום, כתבתי על כך יותר מפעם אחת). ג. העדר ייתרון בלימודים בקנדה לנוכח קיומם של מוסדות ראויים בישראל. ד. משכה הקצר של התוכנית, עלותה ועלות המחיה בוונקובר וכן הלאה. בהצלחה.

מענה לחלק מן השאלות

שלום רב,
שמי ליאור איזנפלד
אני עורך דין ישראלי מעל -20 שנה העובד כעת במשרד עורכי דין בקנדה (באוטוואה) לקראת קבלת רשיון עורכי דין קנדי בזמן הקרוב.
בהקשר לאישורי עבודה תוך כדי ואחרי הלימודים. המצב לא השתנה. קנדה מעודדת לימודים וזו הדרך הטובה ביותר להגיע לכאן (בתנאי שהמכללה מוכרת על ידי רשויות ההגירה).
עדיף ללמוד תכנית של שנתיים לפחות כי אז מקבלים היתר עבודה לשלוש שנים אחרי הלימודים (שנה לא תמיד מספיק).
אם שניכם תעבדו אני מאמין שתסתדרו אבל צריך עתודה מינמלית לתקופה הראשונה.
בכל מקרה, זה הזמן הנכון להתקדם ולדעתי כדאי לכם מאוד לנסות.
בכל שאלה או ייעוץ לגבי קבלת ויזת הלימודים או כל עניין אחר, אשמח אם תתקשרו אלי.
מספר הטלפון שלי הוא: 072-2587787
שבת שלום

עופר צודק

זה מריח למרחוק כמו נסיון להשתמש בלימודים לצורך הגירה- ואת זה CIC לא אוהבים במיוחד. כבר נתקלנו בפורום בכאלו שקיבלו סירוב לויזת סטודנט גם למכללות רציניות ומוכרות- כך שהתנאי שהמכללה מוכרת על ידי רשויות ההגירה הוא הכרחי אבל לא מספיק.

לא בהכרח

זה נכון, ואף פעם אין בטוח. אבל תלוי איך מציגים את זה ומכינים את החבילה. אנחנו לא יודעים בדיוק מה הרקע שלה, ואיך ניתן להציג את מסלול ההתקדמות שלה לצורך הלימודים. הקנדים לא אוהבים תרגילים, אבל הם כן אוהבים סטודנטים. בשביל זה צריך יותר פרטים.

ליאור

אין דבר בתחום ה vfx שלא ניתן ללמוד בישראל

ויש בישראל מוסדות מוכרים בתחום. ויש בישראל סטודיואים לאפקטים ואנימציה בעלי שם ומעמד עולמיים. אני מתקשה, עד מאוד, לראות איך דבר כזה יצליח. אבל, כן, אני מסכים עם הגישה שלך שתמיד שווה להיות אופטימים ולנסות. מה הדבר הגרוע ביותר שיקרה? יגידו להם לא והם ישארו בישראל? זה לא שהם בסכנת חיים במדינת עולם שלישי וייגזר עליהם דין מוות.

estee from ynet

New member
Israelis are impressed by a foreign education

And, by foreign work experience.

I know of Israelis in the animation field who gained professional experience in the UK, the US, and Canada, and only then did they manage to get to work on high profile projects.

estee from ynet

New member
Rules can be broken

I received a special work permit from the British Home Office to work for a well-known international conglomerate when everyone said that it would be impossible.

I was allowed to travel behind the Iron Curtain during the Cold War when everyone said that Moscow would never allow it.

Everything is possible.

למעלה