כדאיות רכישת מזון

ארמורגם

New member
כדאיות רכישת מזון

החלטתי לשדרג את המזון לחתולה שלי, אז כדי לדעת מה לבחור כמובן שדבר ראשון עיינתי בטבלה של דימיטרי ואיתרתי את המזונות האיכותיים ביותר. אחרי זה נכנסתי לאתר של גג-לחיות ובדקתי את המחירים למזונות שקיימים אצלם. על סמך הנתונים האלה בניתי טבלת השוואה של כדאיות הקניה של כל מזון, שהוא פונקציה של שילוב בין הדירוג של דימיטרי והמחיר בחנות.

מדד כדאיות הקניה מוצג בשלוש עמודות, כאשר בכל אחת יש לאיכות משקל שונה. בראשונה אין לאיכות משקל בכלל (כלומר החישוב הוא לפי מחיר לק"ג), בשניה יש לאיכות משקל ממוצע (מתאים לרוב האנשים), ובשלישית יש לה משקל גדול (מתאים לעשירונים הגבוהים
).

לצורך הבידור הכנסתי גם כמה מזונות פופולריים ברמה בינונית ואפילו מזון אחד ברמת חתולי רחוב.

להלן התוצאות:

בקטגוריית המזון הזול ביותר (מחיר לק"ג) זוכים:
1. ריגל 20 ק"ג
2. בלו-קט 18 ק"ג
3. רויאל קנין פיט 15 ק"ג

בקטגוריית המזון המשתלם:
1. בלו-קט 18 ק"ג
2. ריגל 20 ק"ג
3. גו! 7.3 ק"ג

בקטגוריית המזון האיכותי:
1. גו! 7.3 ק"ג
2. אוריז'ן 6.8 ק"ג
3. אינסטינקט 5.5 ק"ג

אני מצרף את התמונה המלאה של כל המזונות שבדקתי.
אשמח לשמוע את דעתכם!

Yukita

Active member
מנהל
נחמד לראות שגו! נכנס לשתיים מהקבוצות

בכמה מהקניות התבדחתי עם המוכרים שהגיע הזמן להעביר את כל הלהקה שלי לאכילת גזר, אולי זה יציל את חשבון הבנק שלי... :p

דרורפפ

New member
כל הכבוד על ההשקעה

כל הכבוד על ההשקעה, אני גם כן הכנתי רשימה דומה- אך אינני מבין כיצד בחרת את המוצרים. אישית אני חושב שזה מיותר לציין מספר סוגים/גדלים מאותו המוצר, ויותר חשוב להציג מגוון רב יותר של מוצרים.

בקטגוריה הראשונה שציינת, כיצד ריגל במקום הראשון, ומדוע בוני קט לא מופיע?
אותה שאלה לגבי הקטגוריה השנייה.

כשאני ביצעתי רשימה דומה- חילקתי את הקטגוריות לפי טווח מחירים. על פי מה הקטגוריות שלך מחולקת?

דרורפפ

New member
שמתי לב שרויאל קנין מדורג במקום השלישי

בקטגוריות אצלי, אפילו בטווח המחירים הרלבנטי לרויאל קנין- ישנם 4 מוצרים שמדורגים מעליו, שלושה מתוכם עם דירוג דומה או גבוה ממנו. אם נוסיף את הטווח שיש בקטגוריה שלך- אז ישנם לפחות 6 מוצרים מעליו.

אני לא חושב שהמוצר הזה, על פי הדירוג והמחיר, צריך להיות במקום שלישי.

אני חושב שככל שתוסיף יותר מוצרים- דירוג הכדאיות יהיה יותר משקף

ארמורגם

New member
תשובות

כמו שרשמתי למעלה, המוצרים נבחרו בצורה הבאה:
1. הסתכלתי במסמך של דימיטרי על המזונות עם הציונים הגבוהים
2. הכנסתי מתוכם את אלה שקיימים בגג-לחיות
3. להם הוספתי כמה מזונות פופולריים ברמה בינונית
4. לבסוף הוספתי מזון לחתולי רחוב

הרשימה ממש לא מלאה או מייצגת, אלא נועדה לשימוש אישי שלי. מכיוון שאני לא מתכוון לקנות את אחד מהמזונות הבינוניים ומטה, לא התעכבתי עליהם. הדירוגים הם רק מתוך המזונות שנסקרו, ולא מתוך כל המזונות שנמכרים בישראל.

בהחלט יש סיבה לפרט מחירים למשקלים שונים, כי זה משפיע על הדירוג הסופי.

בקטגוריה הראשונה התבלבלו המקום הראשון והשני. ריגל צריך להיות במקום השני, אחרי בלו-קט. בתמונה המצורפת הדירוג מופיע נכון. בוני-קט לא נסקר.

בקטגוריה השניה בלו-קט (82) יצא יותר משתלם מריגל (75) כאשר לוקחים בחשבון גם את המחיר וגם את האיכות. המחיר של בלו-קט כל כך נמוך, שהוא נותן לו עדיפות.

הקטגוריות מחולקות לפי משקל האיכות ביחס שבין האיכות והמחיר. בקטגוריה הראשונה אין שום משקל לאיכות, כלומר נבדק רק היחס שבין הכמות למחיר (ש"ח לק"ג), בקטגוריה השניה יש משקל דומה לאיכות ולמחיר, ובקטגוריה השלישית יש משקל רב יותר לאיכות על פני המחיר.

דרורפפ

New member
אותי אישית זה הטעה

אותי אישית זה הטעה- גם השמות של הקטגוריות, וגם נוכחותם של המוצרים הזולים

ארמורגם

New member
יש דברים שיפה לראות בתוצאות

למשל, בקטגוריה של האיכות, המזונות רויאל קנין ופרו פלאן קיבלו את הציונים 0 ו-2 בהתאמה. למה? כי החישוב מצא שבמחיר של המזונות אלה, ניתן למצוא מזונות אחרים יותר איכותיים, ולכן לא משתלם לקנות אותם.

כמו כן, אם מסתכלים על הקטגוריות השמאלית והימנית, ניתן לראות די בבירור שהצבעים הירוקים באחת הופכים להיות אדומים בשניה, ולהיפך. זה מעיד שבדרך כלל המזונות הזולים הם הפחות איכותיים, והיקרים הם האיכותיים יותר. יוצאי הדופן הם ריגל ובלו-קט, שניהם הודות למחיר הנמוך (במקרה של בלו-קט, נמוך משמעותית), אשר נותן להם דחיפה גם בקטגוריה שנותנת עדיפות לאיכות. המחיר כל כך משתלם שעדיין יש לו משקל בחישוב.

בעיקרון בחירת מזון מהטבלה צריכה להיעשות בצורה הבאה:
1. בוחרים את הציון המינימלי לפי דימיטרי שממנו מוכנים לקנות, ומסירים את כל המזונות שלא עומדים בו.
2. בוחרים את גודל השק (ק"ג) המקסימלי שמוכנים לקנות, ומסירים את השקים הגדולים ממנו.

בוחרים ממה שנשאר.

דרורפפ

New member
לגבי ריגל בטבלה

בעמודה השנייה יש לו ציון נמוך יותר מהעמודה השלישית, האם זו טעות?

אם "הדגש" על האיכות גבר, וגרם לציון לעלות, הרי שהשיפוע בין העמודה הראשונה לשנייה צריך להיות חיובי, ולא שלילי?

ארמורגם

New member
הבחנה יפה

אך שכחתי לציין שלכל עמודה סקאלה משלה, כלומר לא ניתן להשוות מספרית בין עמודות שונות, אלא רק בתוך אותה עמודה.
&nbsp
לצורך העניין אם ניקח את ריגל לדוגמא, אז בעמודות הראשונה והשניה הוא היה מספר 2, ובעמודה השלישית הוא ירד למספר 8. כלומר הדירוג בהחלט הושפע מאיכותו הבינונית, ונתן עדיפות למזונות באיכות גבוהה יותר.

DAHUJI

New member
כמה הערות ושאלה...

היי לכולם

קודם כל, כולכם ממש חמודים, שואלים, עונים, מתייעצים, מגיבים, עוזרים אחד לשני וממש עושים עבודת קודש למי שקורא ומתעניין! כיף שיש אנשים סקרנים, חקרנים ומשתפים כמוכם...

עניין בחירת המזון הוא משהו שמטריד ומעניין אותי (ומניח גם את כל מי שמגדל חיית מחמד ולא מסתפק בבונזו/דוגלי/לה-קט/פריסקיז) כל הזמן בעיקר בגלל מרכיביו, התמורה שלו ועלותו... ובאמת שאוי, העלות שלו...
אז אני ממש חדש פה, ואיכשהוא רק היום נתקלתי בפורום הזה והתחלתי לברר פה על המזון לחתולה שאני מגדל כבר חצי שנה. הספקתי להיתקל ולמצוא את האתר והקובץ באנגלית של דמיטריגו שכולכם מדברים עליו - עשה עבודה רצינית, מושקעת, מרשימה ומקיפה מאוד, ועוד באנגלית (יש מצב שהוא יכול גם לכתוב לי את התיזה). ממש ח"ח.

בלי להכביר במילים נוספות - התקציב שלי למזון יבש לחתולה הוא מוגבל, נניח עד ה- 20 ש"ח לק"ג... אני כמובן מודע לכך שיש המון סוגים של מזון יבש משלל יצרנים במחירים הללו, ואחרי שכבר כמה חודשים אני חופר לעצמי ובעצמי לבד באינטרנט, ואחרי שהאכלתי אותה לבושתי בלה-קט לחתלתולים, רכשתי לחתולה את ה- Wysong Original Nurture ב- 489 ש"ח ל- 18 ק"ג (27 ש"ח/ק"ג) שקיבל אצל דמיטריגו ציון של 83, כך שאני מבין שהוא מזון די איכותי על פי הפרמטרים שלו.

לשאלתי - בגלל שאני מגדל גם כלב וגם משמש אומנה מזדמנת לחתלתולים שאני מציל מפיר ביוב סורר אחד, נדמה לי שה- Regal Cat Bites במשקל של 20 ק"ג ב- 309 ש"ח (15.5 ש"ח/ק"ג) מתאים יותר לתקציב שלי, וממה שאני מבין הוא בסה"כ מזון לא רע בכלל. נכון, הוא מזון בינוני עד גבול המזון ל"חתולי חצר" ,הוא לא אוריג'ין או גו!, אבל ביחס למחירו ולתמורה, מה דעתכם?
יש טוב ממנו בתקציב שלי (עד 20 ש"ח/ק"ג נניח) ובהתחשב באיכות?

תודה למשיבים.

דרורפפ

New member
שלום!

לפי דעתי, על פי הדירוג של דימיטרגו, אין מוצר בעלות של עד 20 שקלים לק"ג עם דירוג גבוה יותר מריגל. (לפחות לא מאלו הזמינים/נגישים בארץ)

עד כמה שידוע לי המוצר מאוד מומלץ ולא ידוע לי על תלונות חוזרות או מיוחדות. אבל אני מנחש שאתה כבר יודע את זה :)

אני אישית מאכיל רק חתולי רחוב, ואני עושה שילוב של מספר מוצרים (יבשים): ריגל, בוני קט ובלו קט

DAHUJI

New member
אני בדיוק עושה את ההשוואה הזו בין וט צ'ויס לריגל... אבל...

תודה רבה על התגובות!
כנראה שאנו חושבים/משווים בצורה דומה, כי אני בדיוק מתעסק עם ההשוואה הזו ומגיע למסקנה שרשמת לבד... דימיטריגו, הריגל לחתולים בוגרים קיבל אצלך ציון של 61 לעומת הוט צ'ויס שקיבל ציון של 76, אז אני מניח שהציונים הם רחוקים מספיק כדי לומר שהריגל נחות יותר מבחינה תזונתית. מה גם שמהסתכלות שלי על הרכיבים של הוט צ'ויס נדמה שהוא מזון קצת יותר "שלם ומאוזן" (מתעלם מהמיתוג הפלצני שלו כ"הוליסטי").
אבל, וזה אבל גדול, מחיר של 22.5 ש"ח/ק"ג (359 ש"ח ל- 16 ק"ג) למזון בינוני באיכותו הוא לא קרוב מדי למזון מעולה באיכותו כמו ה- Wysong Optimal Vitality שאני מצליח למצוא במחיר של 27.6 ש"ח/ק"ג (489 ש"ח ל- 18 ק"ג)?
סליחה על החפירה... נדמה לי ששווה להשקיע עוד טיפטיפה בשביל מזון באמת איכותי, כשההפרש הוא "רק" כמה ש"ח/ק"ג (ולא נניח הפרש משמעותי יותר לכיוון ה- 35 ש"ח/ק"ג וכו').

אשמח לעצתך!

דרורפפ

New member
אם תשווה את המספרים

אם היחס הוא:
וט'ס ... דירוג: 76 ... מחיר לק"ג: 22.5
ויסונג ... דירוג 97 ... מחיר לק"ג 27.6

ההפרש בין המחיר לדירוג הוא כ-5%... אם עבורך זה נחשב להפרש המצדיק את הכדאיות, זה שיקול שלך.

dimitrygo

Active member
מנהל
ביקשת מזון עד 20 ש"ח לק"ג לכן המלצתי לך על וט צויס למרות שגם

הוא יותר יקר מהמחיר הזה.
אם אתה יכול להרשות לעצמך את הוויסונג - לך על זה. למעשה אתה הולך לפי ההמלצה שלי שכתבתי פה כבר מספר פעמים - לקנות מזון הכי איכותי שאתה יכול להרשות לעצמך.
&nbsp
יש לי רק הסתייגות אחת לגבי כמות המזון. שקים גדולים כאלה זה יותר מדי מזון לחתולה אחת קבועה וחתלתולים מזדמנים. אני חושב שהוויסונג בא מחולק לשקים יותר קטנים וזה יעזור לך לשמור על הטריות. אבל עדיין זה הרבה מאוד מזון.

DAHUJI

New member
צודק
ענית לפי מה שהגדרתי...

אכן, 15 ק"ג זו כמות די גדולה לחתולה בודדת (שאגב, היא גם בעודף משקל ואני מנסה להגביל את צריכת המזון שלה לכמות מוגדרת פעמיים ביום) וה- WYSONG מגיע בשקים של 2.27 ק"ג ככה שלא רק שהוא הרבה יותר איכותי (ויקר) הוא גם הרבה יותר נוח לאיחסון ונתינה.
תודה על התשובות שלכם! עזרתם לי להחליט...

למעלה