מחסור באומגה-3
אומגה-3 לא מקבלים מבעלי חיים.
אומגה-3 בא מדגי ים שמנים, משמן דגים, קוויאר, בכל ביצים, שמן פשתן, שמן חרדל, אצות, אגוזים על סוגיהם, במיוחד אגוזי מלך ופקאן, שקדים ומקדמיה, בסויה, טופו, דלעת ועלים ירוקים .
היא נמצאת גם ברוב השמנים: שמןם זית, שמן תירס, שמן חמניות .
היא נמצאת גם בכל פירות וירקות, אך בכמויות קטנות. צריך לאכול כמויות גדולות של פירות וירקות כדי לקבל מספיק אומגה-, אך זה בכל זאת מקור במידה מסוימת.
אצל צמחונים וטבעונים שאוכלים הרבה אגוזים ומוצרי סויה לא נמצא מחסור באומגה-3. לעומת זאת, אצל אוכלי בשר מחסור באומגה-3 זה מצב ידוע, מאוחר ובשר של היום לא מכיל אומגה-3. לכן היום מחסור באומגה-3 ברמת המגפה ממש וכה חמור עד כדי צורך אמיתי בהוספת אומגה-3 כתוסף.
אגב, ראיתי מחקר מעניין: ביצים של תרנגולות שגדלות במשקים מסם (מסתובבים בחצר ואוכלים את מזונם הטבעי) מכילים פי 20 (!) יותר אומגה-3 מאשר ביצי תרנגולות שיושבות בכלובים.
לגבי העשרת ביצים באומגה-3 - אין לי מידע ולכן אין לי דיעה לגבי כמות האומגה בהם, אך לדעתי, במקום "להעשיר" את הביצים עדיף כבר לתת לתרנגולות להסתובב ולאכול בצורה טבעית...
אגב, חיפשתי איזה מחקר שיבדוק את ביצי חופש לעומת שאר סוגי ביצים ולא מצאתי. אם מישהו ראה - אשמח לשמוע.