כדאי, או לא כדאי.???

• פותח הנושא noy b
  • פורסם בתאריך

noy b

New member
כדאי, או לא כדאי.???

שלום לכולם... בתחילת השנה הבאה יוצאת מבית הספר שלנו המשלחת לפולין. אני למען האמת לא יודעת אם לצאת או לא מכמה סיבות: הראשונה בניהם- הפחד. ממש אין לי מושג אם אצליח לעמוד במראות המזוויעים. הסיבה השנייה היא בעיקר כספית- הסכום עלה ל7000 ש"ח בערך וזה לא כולל בזבוזים לפני ואחרי, אבל גם אם יש ברשותי את הכסף,האם בכלל המסע הזה כל כך שווה את הכסף הזה[?]. אשמח לקבל תגובות מאנשים שהיו שם... תודה רבה מראש!!!

Efrat K

New member
לגבי 2 הסיבות

הסיבה הראשונה לא צריכה להרתיע אותך בכלל,אני יצאת למסע 3 ימים אחרי שסבא שלי שהיה ניצול שואה נפטר ועצם העובדה שהייתי ביחד עם המשלחת עזרה לי להתגבר על הפחד,אני אפילו לא חושבת שפחדתי הייתה יותר הרגשה של חוסר הבנה וקליטה שאני דורכת על המקום שהראו לי בתמונות וסיפרו לי עליו. גם הסיבה השנייה,למרות שהאוכל היה זוועתי והוא לא היה שווה את כל הסכום ששילמתי למסע הזה,אבל הוא מאוד חשוב במהותו ולכן כדאי לעשות מאמצים לקבל מילגה מהבי"ס. בהצלחה!

שירנות

New member
../images/Emo13.gifהיי!

קודם כל-לצאת!!!!ברור שכדאי!!!!!!!! בקשר לשתי הסיבות- 1.הפחד-זה טבעי לפחד מזה,רוב מי שיוצא מפחד אבל האמת שאין כל כך ממה לפחד,המסע הוא קשה אבל לא עד כדי כך וגם המראות לא כאלה נוראיים-אנשים לא מבינים את זה אבל בפולין לא נשאר כל כך הרבה מה לראות-כשאת נכנסת למחנה את יותר מדמיינת שומעת ומרגישה מה שהיה וזה מה שיוצר את החוויה הקשה הרבה יותר מאשר המראות.מעבר לזה את יוצאת עם עוד הרבה אנשים את לא מבינה כמה זה עוזר,תמיד יהיה שם מישהו שייתן חיבוק או מילה טובה ויעזור לך לעבור את הרגעים הקשים,המורות החברים,נוצרת של מן אווירה של ביחד שאי אפשר להשיג בשום מצב אחר,את לומד להכיר את החברים שלך את המורים שלך ואת עצמך יותר טוב לפעמים אפילו יוצרים קשרים חדשים עם אנשים שלא דיברת איתם לפני-בקיצור הפחד הוא לגיטימי אבל זה לא צריך למנוע ממך את היציאה למסע!!! 2.הכסף-אני מבינה את העניין,נכון המסע יקר-גם אני שילמתי סכום דומה אבל מבחינתי היה שווה כל שקל ושקל!!!לא מזמן היה פה שירשור על הנושא.לדעתי המסע שווה כל מה שמשלמים עליו גם אם אפשר לעשות אותו בעלויות נמוכות בהרבה-אבל היום המסע יקר וזאת עובדה את יכולה לבחור לוותר עליו כי זה נראה לך יקר ואת טוענת שאפשר לעשות אותו בעלויות נמוכות ואת יכולה להבין שזאת עובדה ולצאת אפילו שזה יקר-אני ממליצה על האפשרות השנייה-כי הרי עד שישנו את המחיר אם בכלל יקח הרבה זמן ואת בנתיים תפספסי את המסע הזה שהוא חוויה כל כך מדהימה ועוצמתית,קצת חבל... בקיצור במילה אחת-לצאת!!! אממ,נראה לי שזהו-את יכולה להסתכל במאמרי הפורום יש שם כל מני חוויות שאנשים כתבו אחרי שהם חזרו-שווה להסתכל,אולי זה יעזור לך להחליט. נשמח לשמוע מה החלטת בסוף:) בהצלחה!

or1malka

New member
היי!!

היי, אוקיי אז לגבי הסיבה הראשונה, גם לי היה את החשש הזה לפני שיצאתי ובאמת שהופתעתי לגלות שאין כל כך מראות קשים במהלך המסע,הקטע הקשה במסע הוא עצם העובדה שאת נמצאת במקום שבו רצחו כל כך הרבה יהודים והסיפורים,אין מראות קשים,לא נשאר הרבה ממה שהיה. פולין עכשיו היא ארץ מתפתחת ונראית רגילה לחלוטין ולגבי הסיבה הניה זה פשוט שווה כל גרוש!!!באמת!!!! לא כדאי לוותר!כדאי לעשות מאמצים כדי לצאת כי באמת שווה כל גרוש!! המלצה שלי -לצאת למסע!

למעלה