כדאי או לא כדאי?!

sasiz

New member
כדאי או לא כדאי?!

שלום רב לסטודנטים שלומדים מידענות... אני מעוניין לקבל מידע
לגבי המחלקה שלכם. אני ידוע פחות או יותר מה לומדים אצלכם... השאלה היא אם כדאי ללמוד את זה (כי אני לא רוצה למצוא את עצמי כל חיי בתור ספרן...) ומה הסיכוי למצוא בזה עבודה ("כמו כל מקצוע אחר..") כי אני לא רואה לזה מודעות דרושים בעיתון ("תחליף משקפיים?!" ) תודה!

doer

New member
תיכנס לנענע ותחפש מודעות

תיכנס עוד אתרים באינטרנט ותחפש מודעות - אתה תמצא

sasiz

New member
עדיין לא התחלתי ללמוד

השאלה שלי אם כדאי מלכתחילה ללמוד את זה.. האם זה נושא מפותח היום בשוק, האם סטוד' בוגרי מידענות משתלבים בהיי-טק?

g i g o

New member
אתה מחפש מודעות של עוד 4 שנים ?!

שלום, 1. עוד לא התחלת ללמוד. הרי תסיים בעוד 4 שנים לפחות נכון ? שאל את עצמך מהי המגמה. האם מידע ימשיך להיות המשאב המרכזי בחברה ? לדעתי כן. 2. אתה תמיד יכול לעשות דו ראשי עם משהו אחר שנראה לך או כמשני ואז לשלב בין הדברים. גם כך חשוב שתהיה לך התמחות בשטח אחר כיוון שעיסוק במידע הוא אמצעי ולא מטרה. 3. וכן, יש בזה עבודה וככל שהזמן יחלוף יצטרכו לדעתי עוד ועוד אנשים. נ.ב. אם תתחיל ללמוד תתחיל להבין (אחרי שיעברו קורסי היסוד) כי אין הרבה בין לימודי מידע ובין ספרים או ספרנות.

sasiz

New member
היי

אני עוד לא מחפש שום מודעות, זה כמו שאני לא אלך ללמוד פילוסופיה, כי זה תואר שבד"כ תולים על הקיר, זה גם צריך להיות שיקול בבחירת מקוצע, אני רוצה ללמוד מקצוע, ללמוד ע"מ לעבוד אח"כ, ולא סתם לשבת וללמוד כי יש קורסים מעניינים (ויש כלאה שהולכים ללמוד רק בגלל זה...) מה השילוב הכי טוב, מידענות עם...?! אני יודע שחלק מלימודי מידע קשורים לספרנים, השאלה היכן משתלבים בוגרי המחלקה, האם רק בספריות?! כיום השוק לא דורש ביקוש גדול כ"כ למידענים

g i g o

New member
זה תלוי בך

יש כאלה שבוחרים לעבוד בספריות או במאגרי מידע בחברות. היום ספרייה זה לא מה שאפילו הדור שלך מכיר מבתי ספר. מעבר לעיסוק בספרים שזה לא רע בכלל יש עיסוק גדול מאד, אם לא מרכזי, במאגרי מידע מקצועיים ובבניית ספריות דיגיטליות מקומיות. מעבר לזה יש כאלה שבוחרים ללמוד ולהתמחות אח"כ בטכנולוגיות מידע או בניהול ידע ואלה כבר מקצועות שממש לא קשורים לעבודה בספרייה (ששוב, אין בה ממש שום רע). תלוי בך, בתחומי העניין שלך, בהישגים שלך. אני לא יודע מה השוק דורש היום אני יודע שאנו מעתיקים כמעט הכל מארה"ב ולהבנתי החוק שם מחייב היום מנהל מידע בכל משרד ממשלתי. גם כשאתה בוחן את התפתחות היקפי המידע הדיגיטלי אתה יכול להבין שמישהו ייצטרך לטפל בזה (לקטלג, למיין, לשמר, לפתח, לאפשר נגישות, לחחיץ ולדלות ועוד ועוד) וכנראה שגם יישלמו בשביל זה. אז זהו. אני סבור שזה המקצוע היום. השאר תלוי בך. עם מה לשלב זאת ? עם מה שאתה אוהב ועם מה שאתה מתחבר אליו. מתעניין בביולוגיה ? תוכל אח"כ לשמש מידען בחברת ביו טכנולוגיה וכן הלאה.

izabu

New member
יפה מאוד "גימל" זוהי הרוח..../images/Emo24.gif

אני שמחה לשמוע שיש עוד אנשים במחלקה שמאמינים במקצוע.
תודה רבה

למעלה