כדאי/לא כדאי?

Rami221

New member
כדאי/לא כדאי?

עוד שבוע אני משתחרר.. בשרות עברתי קורס חובשים קרביים ונדלקתי(למרות שזה רק תפקיד זוטר ברפואה). במלחמה תיפקדתי כחובש, ראיתי דם ומוות של החברים הכי קרובים שלי ולמרות זאת זה חיזק אותי להמשיך ולנסות. הבעיה היא שאני רוצה לעלות דרגה בדרג הרפואי וללמוד לתואר ברפואת חירום! רק כאשר אני נתקל בפרמדיקים(לא מכרים) הם תמיד עומרים לי שזה לא שווה ושכדאי ללכת ללמוד למשהו אחר. האם זו האמת שהיום לא כדאי להיות אחד מהם??? שזה לא שווה? אשמח לתגובות..תודה מראש רמי.

צ ל ח

New member
רמי...

קודם כל, מאברוק על השחרור... ולעניינו, כמוך כמוני גם הייתי חובש קרבי ותמיד מצאתי את עצמי מתסכל כשלא הבנתי את המצב בשלמותו או שמצאתי את עצמי רוצה לעשות יותר אבל לא יודע או לא מוסמך.. אחרי השחרור עשיתי קורס חובשים במד"א במטרה גם להמשיך לפראמדיק לאו דווקא כדי לעסוק בזה כל חיי אלא מתוך רצון לידע והבנה. ולכן, אם זה באמת מעניין אותך אז אין שום סיבה בעולם שתקשיב למתוסכלים והמדוכאים. זה מעניין אותך, לך תלמד !!! עוד לא נולד התחום שאין בו עובדים שטוענים שהיו מעדיפים משהו אחר ( אולי היי טייק ) נכון שלהוריד בחור ששוקל 90 ק"ג מקומה רביעית בלי מעלית ב-04:00 זה לא חלום רטוב של אף פראמדיק אבל עדיין לטעמי יש רגעים יפים ואפילו יפים מאוד שלא תמצא בשום תחום אחר. בקיצור עזוב אותך משטויות, עדיין לא השתחררת. תסיים תחופש"ש תתחיל להתנדב בתחנת מד"א שקרובה אליך וכך תוכל הכי טוב להבין אם זה מתאים לך או לא... מה שלא תחליט, בהצלחה... (גילוי נאות- אני פראמדיק צעיר אז אולי בגלל זה עדיין לא מתסכל
)

תלך אחרי ה../images/Emo23.gif שלך

לפני שיקומו ויגידו שזו גישה ילדותית לחיים... תעשה את מה שאתה אוהב.. תתלווה לפאראמדיק לכמה משמרות, תראה את אופי העבודה האמיתי. לא תמיד הכל "זוהר" כמו שזה נראה מרחוק. לא בכל מקרה יוצאים גיבורים.. לעיתים חוטפים צעקות ממשפחות (לפעמים קצת יותר), לעיתים אין לך מה לעשות עם החולה - "מונית" למרות שביננו, גם קצת יחס חם נחשב, ולפעמים זה מה שיכול לעשות הבדל עצום. אם וכאשר תגיע למסקנה שזה מה שאתה רוצה לעשות בשארית חייך, שזהו "יעודתך" - בהצלחה. במקרה הכי גרוע? תמיד אפשר לשנות פאזה גם כשאתה כבר בתוך זה. חוץ מזה שבלי קשר, תמיד אפשר לתפוס איזה ספר ולהעשיר את עצמך.. דסה

עמיחי נ

New member
אבל מה עם המשכורות? :\

יש עבודות סטודנטים יותר משתלמות מפראמדיק... זה באמת עצוב שמי שאחראי פועל על הצלת החיים של האזרחים במדינה מרוויח פחות מברמן עם קצת וותק...

למעלה