כדאי לדעת.... כמה עובדות על בשר
כמה עובדות שכדאי שתדעו על בשר, ככה סתם לטריוויה וגם לצלחת 1. בבשר יש 5 סוגי עשייה: רייר (R) שמשמעו נא, מדיום רייר (MR) צרוב רק מבחוץ ונא מאוד בפנים, מדיום (M) מידת עשיית בינונית, נא במרכז, צרוב ועשוי מסביב, מדיום וול (MW) עשוי היטב, לא מדמם ולא נא. וול דאן (WD) עשוי היטב, צלוי מבפנים ומבחוץ. 2. לבשר לבן (כמו לעוף) יש מידת עשייה אחת. לכן אין צורך לבקש מהמלצר מידת עשייה שמזמינים סטייק לבן. (אין פה אופציה של מדיום, רייר או וול דאן). 3. נתחי אסאדו דורשים צלייה או אפייה ארוכה לפחות 3 שעות לנתח במשקל 5 ק"ג. 4. ביישון בשר- ביישון מנתח טרי יש ליישן את הנתח לפחות שבועיים בתנאים אופטימאליים. 5.וקצת בריאות.... הבשר לא רק טעים הוא גם משביע ומאזן את רמת הסוכר, לכן מומלץ לצרוך אותו והוא מסייע בתחושת השבוע בירידה במשקל. הבשר מכיל הרבה ברזל וויטמינים, תורם לגדילה, לאספקת חלבון וחומצות אמינו חיוניות ולשמירה על מערכת עצבים ומערכת עיכול תקינים.
כמה עובדות שכדאי שתדעו על בשר, ככה סתם לטריוויה וגם לצלחת 1. בבשר יש 5 סוגי עשייה: רייר (R) שמשמעו נא, מדיום רייר (MR) צרוב רק מבחוץ ונא מאוד בפנים, מדיום (M) מידת עשיית בינונית, נא במרכז, צרוב ועשוי מסביב, מדיום וול (MW) עשוי היטב, לא מדמם ולא נא. וול דאן (WD) עשוי היטב, צלוי מבפנים ומבחוץ. 2. לבשר לבן (כמו לעוף) יש מידת עשייה אחת. לכן אין צורך לבקש מהמלצר מידת עשייה שמזמינים סטייק לבן. (אין פה אופציה של מדיום, רייר או וול דאן). 3. נתחי אסאדו דורשים צלייה או אפייה ארוכה לפחות 3 שעות לנתח במשקל 5 ק"ג. 4. ביישון בשר- ביישון מנתח טרי יש ליישן את הנתח לפחות שבועיים בתנאים אופטימאליים. 5.וקצת בריאות.... הבשר לא רק טעים הוא גם משביע ומאזן את רמת הסוכר, לכן מומלץ לצרוך אותו והוא מסייע בתחושת השבוע בירידה במשקל. הבשר מכיל הרבה ברזל וויטמינים, תורם לגדילה, לאספקת חלבון וחומצות אמינו חיוניות ולשמירה על מערכת עצבים ומערכת עיכול תקינים.