כדאי לדעת.... כמה עובדות על בשר

כדאי לדעת.... כמה עובדות על בשר

כמה עובדות שכדאי שתדעו על בשר, ככה סתם לטריוויה וגם לצלחת 1. בבשר יש 5 סוגי עשייה: רייר (R) שמשמעו נא, מדיום רייר (MR) צרוב רק מבחוץ ונא מאוד בפנים, מדיום (M) מידת עשיית בינונית, נא במרכז, צרוב ועשוי מסביב, מדיום וול (MW) עשוי היטב, לא מדמם ולא נא. וול דאן (WD) עשוי היטב, צלוי מבפנים ומבחוץ. 2. לבשר לבן (כמו לעוף) יש מידת עשייה אחת. לכן אין צורך לבקש מהמלצר מידת עשייה שמזמינים סטייק לבן. (אין פה אופציה של מדיום, רייר או וול דאן). 3. נתחי אסאדו דורשים צלייה או אפייה ארוכה לפחות 3 שעות לנתח במשקל 5 ק"ג. 4. ביישון בשר- ביישון מנתח טרי יש ליישן את הנתח לפחות שבועיים בתנאים אופטימאליים. 5.וקצת בריאות.... הבשר לא רק טעים הוא גם משביע ומאזן את רמת הסוכר, לכן מומלץ לצרוך אותו והוא מסייע בתחושת השבוע בירידה במשקל. הבשר מכיל הרבה ברזל וויטמינים, תורם לגדילה, לאספקת חלבון וחומצות אמינו חיוניות ולשמירה על מערכת עצבים ומערכת עיכול תקינים.
 

prizman

New member
אז תוסיף עוד שני שלבים

RAW שזה למעשה נא Blue שצרוב רק שניות בבחוץ מבלי שהבשר מבפנים אפילו התחמם. מכאן, את כל שאר השלבים תזיז קדימה. למשל רייר הוא לא נא ומדיום הוא השלב בו הבשר כבר לא נא במרכזו וכן הלאה.
 

wolfeyes30

New member
לא התחמם = טמפ' החדר

כלומר הבשר לא עובר מהמקרר ישירות לאש
 

OldSheep

New member
שכחת כמה מידות עשייה

יש למשל את Blue, שהוא לפני רייר.
 
למעלה