כדאי לדעת - מעניין

לביא10

New member
כדאי לדעת - מעניין

אשתי חולת אלצהיימר, לפני כחמישה חודשים המצב החמיר מאוד וקיבלנו אישור להעסקת עובדת זרה. אך היינו במצב בלתי נסבל כי אשתי סבלה גם מחרדות ואלימות שהתבטאו בפחד להישאר בבית וכשיצאו לטייל איתה- היא בשום אופן לא רצתה לחזור הביתה, נאחזת בכח בשער הכניסה של הבית וכמובן שום בקשות או הסברים לא הועילו והיו צריכים להרים אותה ולהכניסה בכוח. המטפלת הפיליפינית גם קיבלה ממנה מכות ואיימה לעזוב. הרופא המטפל רשם לה תרופת הרגעה בשם ואבן שעזרה קצת אבל אחרי כחודש התרופה כבר לא הועילה, ואז היא קיבלה 2כדורים ביום אך גם לזה היא התרגלה די מהר, אומנם זה הרדים אותה לשעה או שעתיים, אך כאשר היא קמה - היא התחילה לבעוט בדלת וצעקה שהיא רוצה לצאת, אך פחדנו לצאת לטייל איתה מהסיבה שמניתי קודם : היא תתנגד לחזור הביתה. רופא פסיכיאטר אחד, לא ידע מה לעשות והציע לאשפז אותה במוסד, אך לא יכולנו לעשות לה את זה ואז הגענו לרופא פסיכיאטר אחר ולאחר ששמע את כל הסיפור, הוא החליט לתת לה תרופה בשם זיפרקסה. הרופא אמר שהתרופה מיועדת לטיפול במצבים פסיכוטיים, אך מה יש כבר להפסיד... ועכשיו אני מגיע לעיקר: מתוך נסיון למדתי שצריך לתת את הכדור בבוקר וזה היה מרגיע אותה ל5-6 שעות. כעבור חודש,הוגדל הכדור מ-5 מיליגרם ל-10 מ'ג וראו זה פלא: החולה רגועה,לא אלימה ולא מדוכאת. היא גם לא משמינה על-אף שאמרו לנו שזיפרקסה משמינה. היא אפילו רזתה ונראה שהיא אפילו מאושרת.

אסתרס

New member
/גם בעלי מקבל

למזלך היגעת לאחר תלאות לרופא מעודכן. גם בעלי מקבל זיפרקסה.זו תרופה שבנוסף ליהיותה תרופה מרגיעת אלימות- היא גורמת לתחושה טובה ונינוחה לחולה. אפשר לקרוא עליה באתר אינדקס תרופות. בקר טוב.

פנטזי1

New member
אסתר שלום

האם לדעתך זיפרקסה יעילה יותר מסרקוול?אבי מקבל סרקוול והפסיכיאטר אמר שהיא לא מרגיעה אותו במיוחד ולכן הוא שוקל להפסיק לו אותה(אבי נמצא במוסד)כבר ניסו איתו הרבה תרופות ולא הגיעו לשקט הרצוי.

אסתרס

New member
../images/Emo33.gif פנטז אני לא רופאה

חלילה לי מליעץ על תרופות. אנחנו כאן מספרים על ניסיוננו, לכי לפסיכיאטר שמבין ענין, ספרי לו על הבעיה והוא יתן טיפול יעיל. אני מקווה שאת מבינה ולא כועסת

שריוש2

New member
מצטרפת לשאלתה של פנטזי...

גם סבתי מקבלת סרקוול אך אותה זה דווקא כן מרגיע.. סתם שואלת מתוך התעניינות..

ענתי44

New member
למה לשנות אם עוזר לסבתא?

ואסתר צודקת. אסור לנו להמליץ על תרופות רק לרופא!!!

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום לביא10

שלום רב לביא תופעת האלימות בקרב חולי אלצהיימר היא אחת מסימני המחלה. אני שמחה בשבילך שמצאתם תרופה שתשקיט אותה ותררגיע אותה.האלימות של החוןלים גורמת לא פעם לבריתו של העובד הזר ואף לסבל רב של המשפחה. תודה על האינפורמציה. זהבה שחם

ronnyw

New member
המון המון תודה,

חידשת לי (ואני סברתי לתומי ובגבהות ליבי שקראתי כבר הכל...)

ינשופיה

New member
תודה= זה מידע שעשוי לעזור מאוד!!

תודה לך לביא, אתה עוזר להבין שיש פתרון אמנם חלקי גם בבעיות הכי קשות. כל הכבוד לך על השיתוף!!

למעלה