כדאי לדעת:
התועלת בשימוש זרעי-הפישתן:
הם מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים:ויטמין B1, אומגה 3 , מגנזיום, חומצה- פולית, נחושת, סידן, וזרחן .
B1 ויטמין חשוב לפעילות תקינה של מערכת-העצבים, יעיל נגד נדודי שינה, ולתקינות תפקוד המוח ולמניעת פגיעה בזיכרון .
מערכת העיכול: זרעי-פשתן מכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים ,המקלים משמעותית על מערכת -העיכול, ויעילים נגד עצירות.
זרעי הפישתן יעילים לבריאות -הלב :
רמת האומגה-3 הגבוהה בזרעי-הפשתן, מסייעת לתפקוד תקין של הלב, ומונעת דלקות-בגוף.
פישתן לסוכרת:
זרעי -הפישתן ידועים כיעילים באיזון רמות הסוכר -בדם, לכן חולי -סוכרת רבים משתמשים בהם במזון:
חשוב להתייעץ עם רופא/תזונאית למי שנוטל תרופות שונות - ורוצה לשלב בתפריט זרעי -פישתן.
השימוש בזרעי-פישתן:
אפשר לטחון את זרעי- הפשתן במטחנת- תבלינים, (ואפשר לבקש לטחון בבית-הטבע, בעת הקנייה.)
מומלץ להוסיף כפית אחת פישתן ליוגורט, ולפזר כף וחצי פישתן בסלטים, או להוסיף לפשטידות,
ואפשר גם לאפות מהם לחם.
בכדי להתרגל, כדאי להתחיל בכף אחת פישתן טחון ביוגורט, או בסלט,ובהדרגה לשלב בתפריט ,עד שמגיעים ל- 3 כפות ליום.
להשפעתם היעילה של זרעי-הפישתן - חשוב להרבות בשתיית -מים בעת אכילתם.
חשוב לדעת, כי השימוש בפישתן איננו מתאים לנשים בהיריון לנשים מניקות וילדים .
איחסון: מומלץ לשמור את זרעי -הפישתן בתוך קופסה סגורה במקרר, או במקפיא.
התועלת בשימוש זרעי-הפישתן:
הם מכילים ויטמינים ומינרלים חשובים:ויטמין B1, אומגה 3 , מגנזיום, חומצה- פולית, נחושת, סידן, וזרחן .
B1 ויטמין חשוב לפעילות תקינה של מערכת-העצבים, יעיל נגד נדודי שינה, ולתקינות תפקוד המוח ולמניעת פגיעה בזיכרון .
מערכת העיכול: זרעי-פשתן מכילים אחוז גבוה של סיבים תזונתיים ,המקלים משמעותית על מערכת -העיכול, ויעילים נגד עצירות.
זרעי הפישתן יעילים לבריאות -הלב :
רמת האומגה-3 הגבוהה בזרעי-הפשתן, מסייעת לתפקוד תקין של הלב, ומונעת דלקות-בגוף.
פישתן לסוכרת:
זרעי -הפישתן ידועים כיעילים באיזון רמות הסוכר -בדם, לכן חולי -סוכרת רבים משתמשים בהם במזון:
חשוב להתייעץ עם רופא/תזונאית למי שנוטל תרופות שונות - ורוצה לשלב בתפריט זרעי -פישתן.
השימוש בזרעי-פישתן:
אפשר לטחון את זרעי- הפשתן במטחנת- תבלינים, (ואפשר לבקש לטחון בבית-הטבע, בעת הקנייה.)
מומלץ להוסיף כפית אחת פישתן ליוגורט, ולפזר כף וחצי פישתן בסלטים, או להוסיף לפשטידות,
ואפשר גם לאפות מהם לחם.
בכדי להתרגל, כדאי להתחיל בכף אחת פישתן טחון ביוגורט, או בסלט,ובהדרגה לשלב בתפריט ,עד שמגיעים ל- 3 כפות ליום.
להשפעתם היעילה של זרעי-הפישתן - חשוב להרבות בשתיית -מים בעת אכילתם.
חשוב לדעת, כי השימוש בפישתן איננו מתאים לנשים בהיריון לנשים מניקות וילדים .
איחסון: מומלץ לשמור את זרעי -הפישתן בתוך קופסה סגורה במקרר, או במקפיא.
נערך לאחרונה ב: