כדאי להגיע לפטגוניה באוגוסט?

coullette

New member
כדאי להגיע לפטגוניה באוגוסט?

האיזור הזה בכלל פתוח למבקרים בחורף? אני נורא רוצה להגיע כמה שיותר דרומה,המטרה להגיע לאושוויאה-העיר הדרומית בעולם.השאלה היא אם לא מסוכן שם בשיא החורף,אם אין שם סערות שלגים או קרח שמכסה את כל האיזור שמונע גישה.. תודה:)

The Cat Woman

New member
אתה יודע... גרים שם אנשים!

פטגוניה לא סגורה והיא לא יכולה להיות סגורה. מדובר באזור שגרים בו אנשים. תושבים. האם תוכל לטרק? אני בספק מאוד גדול. אבל להגיע לשם בהחלט אפשרי (אם כי לא מהנה ודי מיותר)

הגישה לשם קצת בעייתית באוגוסט

הבנתי שתדירויות האוטובוסים לשם יורדות בצורה מאוד משמעותית וגם הכבישים לפעמים חסומים. מעבר לזה- קר שם מאוד גם בSO CALLED קיץ שלהם אז קל וחומר בחורף.

The Cat Woman

New member
תדירויות האוטובוסים יורדות זה נכון

אבל עדיין יש טיסות אם אין מזג אוויר סוער. וכמו שאמרתי- אני לא מבינה את הטעם להגיע לשם בחורף. זה לא מהנה וזה ממש מיותר.

natyh

New member
חולק עלייך בענין הזה

פטגוניה יפהפיה בחורף ובהחלט כדאי להרגיש את הטבע במלוא עוצמתו פרק הטורס דל פיינה במאי 1994 היה אחת החוויות הכי חזקות בטיול שלי וצילומים מדהימים . זה לא נכון שאין סיבה או לא מהנה להגיע , זו התמודדות אחרת ומי שחווה רוח פנים של מאה + קמ"ש שלא מאפשרת למטייל מצויד ב 45 ק"ג לרדת במורד תלול לא ישכח את העוצמה הזו וממש באותה נשימה אותה רוח בדרך חזרה במעלה תלול מכריחה את אותו מטייל עמוס במקרה אני לזחול על ארבע כדי לא לעוף למעלה . קשה לתאר אי אפשר להסביר , איזו חוויה מדהימה .

נשמעת חוויה באמת מדהימה

אבל אני מרשה לעצמי לומר שרוב המטיילים יעדיפו את פטגוניה בקיץ. למרות שאולי היא מרשימה יותר בחורף. כשאני בטרק, אני לא נהנית מרוחות עזות שיכולות להעיף אותי על פני תהום או משלג שיכול להקפיא לי את הצורה תוך שניות או מלסחוב עלי ציוד ששוקל יותר ממני רק כדי לא למות מקור. האמת אני לא רואה את ההנאה בלזחול על ארבע ולהתפלל שהרוח לא תזרוק אותך לאלף עזאזלים .מעדיפה להרים את הראש ,ללכת בצורה רגועה ולהנות ממה שאני רואה בדרך. לא רק להגיע לסוף המסלול מותשת ולרשום נקודה לזכותי במלחמה נגד איתני הטבע (במקרה הטוב). מה אתה מצליח לראות סביבך אם אתה עסוק בלהתמודד עם פתיתי שלג במהירות 100 קמ"ש? הייתי למשל בפיץ רוי בפברואר השנה ובגלל שהיו רוחות מטורפות ,אנשים לא עלו עד לסוף המסלול. זה מסוכן בטירוף ורק מומחים יכולים להתמודד עם זה וגם כן לא תמיד. אפילו במישור הרוח הצליחה לדחוף אותנו. בקיצור, אני עם החתולה. לדעתי אין טעם לרדת לדרום ארגנטינה אחרי אפריל. כדאי להשאיר את זה לעונה יותר מתאימה. (אגב, פגשנו שם אנשים שחזרו לטיול שני במיוחד לדרום ארגנטינה כדי להגיע בעונה המתאימה).

The Cat Woman

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לגמרי...

עשיתי את הטעות הזו באושוואיה- היה מזג אוויר ממש על הפנים! ירד ברד בליווי רוח מטורפת ישר לתוך הפנים, זה ממש כאב מה גם שלא ראיתי מה מסביבי בכלל. ביום למחרת כמעט נפלתי לתהום בגלל רוח פתאומית חזקה.

natyh

New member
ציוד צילום

שקל 30 ק"ג הציוד שלי שקל רק 15 ק"ג סה"כ 45 ק"ג . בענין מזג נאויר ענין של מזל גם בחורף !

זה נכון, אבל

בחורף, הסיכוי לימים נורמלים הוא קטן ביותר וגם אז אין לך מושג איך זה ישתנה פתאום באמצע היום. אני לא בעד לקחת את הסיכון. אפשר להיתקע ימים במקום אחד עד שיהיה מתאים לצאת לטרק וכו'... בשביל מה? הייתי בשיט קרחונים שיוצא מאזור אל קלאפטה, משהו מדהים שאני ממליצה לא לוותר עליו. (הרבה ישראלים לא עושים אותו כי הוא יקר יחסית, אבל לדעתי אם כבר מגיעים לשם אז עדיף לשלם ולא לפספס את החוויה הזאת). בכל אופן, הייתי כמעט כל הזמן על הסיפון כי רציתי תמונות טובות ובכלל כיף יותר בחוץ , אבל מה...נפלנו על יום קפוא וגשום. עפו עלינו פתיתי קרח-שלג כל הזמן והיו רוחות. קפאתי מקור כל פעם שהייתי צריכה להוציא את הידיים מהכפפות. וזה עוד כשהייתי על הספינה עם מינימום פעילות. שלא תבין לא נכון, מאוד מאוד נהניתי וכמובן שראינו הרבה בדרך אבל רק לדמיין לעשות טרק עם ציוד עלי במצב כזה...

למעלה