כדאי להיות סקסי?

כדאי להיות סקסי?

האם האבולוציה מעודדת פרטים יותר יפים/סקסיים? האם יפה/סקסי זה רק "נראה בריא/נראה פורה" או שיש מעבר לזה? במחשבה שיטחית נראה לי כך: במינים שבהם הנקבה יכולה לגדל את הוולדות לבד (או שהוולדות מסתדרים בעצמם ברגע שנולדו) לזכרים יהיה יתרון משמעותי בלהיראות סקסיים כי אז הם יזכו לעבר יותר נקבות ולהפיץ את הגנים שלהם. אבל הנקבה לא צריכה להיות סקסית, כי תמיד יהיו הרבה זכרים שירצו לעבר אותה. במינים שבהם נדרשים שני הורים כדי לקיים את הוולדות (הרבה מהציפורים, למשל) אין יתרון בלהיות סקסי, כי בהנחה שיש חצי זכרים חצי נקבות, אז בין כה וכה כולם ימצאו בני זוג.

mamluka

New member
סקסי מה זה?

מה זה סקסי זה משהו לא מוגדר אתה לא ממש מבין איך כל זה עובד המושג של SEXUAL SELECTION תקרא עליו או משהו זה ממש לא קשור לסקסי בני אדם המציאו את המושג זהז כי יש לנו תרבות ושפה אצל חיות המושג לא קיים המושג של SEXUAL SELECTION אומר שנקבה מעדיפה תכונה אצל הגבר כמו זנב יפה כי זה בא ביחד עם גנים טובים הזנב בא יחד אם הגנים ולא ההפך כלומר בהתחלה היו גנים טובים ובמקרה זה גרר אפיון מסויים שנחשב אצל בני אדם לסקסי עכשיו בגורם האבולציוני להגדלה של אפיונים אלו הוא שהגנים של הנקבה ירצו לקבל גנים טובים מהזכר לכן היא תבחר במישהו שהאפיון אצלו יותר חזק כי הגנים "יודעים" שזה בא ביחד עם גנים אחרים טובים הדבר מוביל לזה שיותר זכרים אם אפיון חזק מתרבים מה שגורם להגדלת אחוז האפיון באוכלוסיה ולהעדפה של מוטציות שמגדילות השפעה של אפיון זה

../images/Emo46.gif בוא נסכים

שלא משתמשים במשפטים כמו "אתה לא ממש מבין איך כל זה עובד" (גם אם זה מה שאתה חושב). זה לא עושה חשק להמשיך לקרוא את מה שאתה כותב, וזה לא יוצר אוירה של דיון וכבוד הדדי.

אני לא מסכימה איתך

אני לא חושבת שהכל סובב סביב התכונות של הפרט אלא יש דבר כזה סקסי: הבלטה של התכונות ה"טובות" (הין אם הן קיימות ובין אם לא) בתור חלק מחיזור. לפני שעיקרנו את החתולה שלי, בתקופות הייחום היא היתה מסתובבת כשהישבן שלה מונף למעלה ושאר הגוף רכון. בשאר השנה היא לא היתה ככה אז אפשר לאמר שבמובנים של חתולה היא הפכה להיות "מינית" = סקסית. היא בעצם הודיעה לחתולים הזכרים ע"י כך (ובאמצעים האחרים כמו הפרשת ריח מיוחד וכו') שהיא פעילה מינית כרגע "אז אם מישהו מעוניין". לא היתה כאן שום הבלטה של איפיון, אבל קח את החתולים הזכרים מצד שני - הם כל היום היו הולכים מכות רק בשביל להראות "אני יותר חזק". בשביל מה אתה צריך להוכיח שאתה יותר חזק אם במילא הגוף שלך גדול ושרירי וכו' וכו'? נכון, בשביל להבליט את התכונה הזאת, וגם כדי להראות שאתה פעיל מינית ומעוניין. זה לסיכום מה שלפי מיטב הבנתי נחשב להיות סקסי.

nכמ

New member
לא לדעתי.

כי גם פרטיים פחות סקסיים, אישה שמנה ולא מושכת עדיין יכולה להתחתן ולהביא ילדים עם מישהוא כמוהה. עידוד היה נוצר באם פרטים לא סקסיים לא היו מתרבים.

mamluka

New member
האדם הוא לא דוגמה

האדם הוא לא דוגמה כי הוא יצור חושב ובעל תרבות לכן הוא לא נכלל בתאוריה שהצגתי שהיא בנוי על אינסטינטים שנשלטים ע"י גנים

למעלה