כדאי להיות שוטר?

Tsachi6

New member
כדאי להיות שוטר?

אני בן 23, עם בגרות מלאה וסה"כ טובה, אך חוסר רצון כרגע להיכנס ללימודים ארוכים של עשיית תואר. אין לי מושג מה אני רוצה ללמוד. שום דבר כרגע לא מושך אותי ולא מדבר אליי. המחשבה של ללמוד שלוש-ארבע שנים לתואר לא מלבבת במיוחד. וזה עוד לפני שנדבר על שנה נוספת לפחות (אם לא יותר) על פסיכומטרי ואף שיפור בגרות אם יידרש. וגם אם נעבור את כל השנים הארוכות יותר מצבא האלה, ונשיג את התואר הנכסף, לא בטוח בכלל שאמצא עבודה. ואני מתכוון לעבודה טובה עם הכנסה טובה שתצדיק את החוסר הכנסה בשנים הארוכות של הלימודים.
אני שומע לא מעט על בעלי תואר מחוסרי עבודה. לא בא לי לשרוף זמן יקר בלימודים ואחרי כמה שנים קשות של קריעת תחת מול הספרים להיכנס לסטטיסטיקה העגומה הזו.

אז המחשבה על להיות נהג משאית, שליח פיצה או מלצר עוד עשר שנים מעכשיו לא נשמעת נחמדה ומבטיחה במיוחד, אך אני כן קצת חושב לאחרונה על אפשרות להתגייס ללובשי המדים הכחולים.
סה"כ הם עברו כמה שינויים לטובה בעניין השכר שעומד היום על משהו כמו 7K ברוטו התחלתי, וזה עולה עם הותק.וזוהי עבודה יציבה שפחות רגישה לטלטלות ופיטורים נרחבים במשק. יש לך אחלה הטבות נלוות ואני רוצה להאמין שגם עבודת שטח מעניינת ולא שגרתית.
תנאי הקבלה והמיונים עצמם עברו תמורות בשנים האחרונות והיום אני יכול להתגייס ישירות לבילוש , חקירות או מז"פ במידה ואעבור את המיונים.
מה אתם אומרים? לתת צ'אנס אמיתי ללימודים למרות שאני חסר כיוון, מוטיבציה ועניין בהם כרגע?
האם רובכם כאן בחרו מראש עם השחרור מצה"ל על תואר ועתיד אקדמאי או שחלקכם הלכו לכיוונים אחרים?

Light18m

New member
אני גם חשבתי על זה ברצינות

כדי לקבל פטור ממילואים.

Cade Foster

New member
מבין לאללה את החשש מהלימודים

אני ניצלתי את הצבא בשביל לברוח מזה ועשיתי קורס תכנות. לא יודע עד כמה זה ישתלם בעתיד אבל בשנתיים וחצי הקרובות לא רע לי משכורת קבע.

גילושיט

New member
רק בגלל המדים

AlabamaW0rley

New member
לדעתי אתה חושב נכון

אין לי מושג ירוק (כחול) על המשטרה, אבל אני יכולה להגיד לך שאם תלך ללמוד תואר בלי ממש רצון ועניין, ועוד לא תואר מכוון-מקצוע כמו הנדסה וניהול חשבונות, סביר מאוד שתתקשה למצא עבודה בסופו של דבר. אז עדיף להיות ריאלי ולא לעשות בצורה עיוורת את מה שאמרו לך לעשות.

einat162

New member
אני חושבת שכדאי לך ללכת על זה -

כי סה"כ, בזבוז זמן זה לא יהיה (עבודה). מקסימום לא יתאים לך ותוכל לעזוב אחרי שנתיים (יש התחייבות מסויימת אני מאמינה- שנה?) וללכת במסלול הסטנדרטי.
יש זמן, בגיל 23 זאת בהחלט אופציה.

קח בחשבון שזאת לא עבודה קלה (התנהלות מול אנשים, קיבה חזקה, עצבים, רמת סיכון וכו').

פארלין

New member
מסכימה עם מה שנאמר פה

הכי גרוע תעשה הסבת מקצוע.
אולי גם דרך העבודה במשטרה תיחשף לתחומים שונים שיעניינו אותך יותר...

בהצלחה!

F00D Is G00D

New member
תתפלא שוטרים - עושים תואר.

זה שווה להם הרבה כסף, עושים אפילו תארים שניים, והשתלמויות בשביל גמוש"ים... ואני לא מדבר רק על קצינים.

לדעתי רוב השוטרים שהכרתי כשעבדתי שם היו עם תואר. אני סופר על יד אחת את אלו שלא....
אבל אם זה מעניין אותך - כדאי לבדוק האם להתגייס עם תואר בקרימינולגיה \ משהוא דומה - שווה יותר\קל יותר\טוב יותר מלהתגייס בלי.

אל תיקח את הסטיגמות רחוק מדי - הם סטיגמות . כדאי גם לראות את המצב האמיתי.

אמנם זה היה לפני שנים

אבל גיוס עם תואר בקרימנולוגיה עדיין לא השתלם
לעומת עבודה בתחום אחר לגמרי למי שהתאפשר.

Relaborat

New member
קח בחשבון שזו לא עבודה קלה

זו עבודה שמאוד מזכירה שירות צבאי, עם תורנויות ועניינים - רק שבמשטרה זה יותר רציני.
זה לא פשוט בכלל. סביר להניח שברמה הכספית אולי שווה יותר ללכת למלצר. מה שכן, זו שליחות.

mad alot

New member
תזכור גם שבשביל להיות שוטר

מקצצים לך את הזין ב5 ס"מ בשביל שיהיה לך תסביך גבריות ותצטרך לפצות על זה בהתעללות באזרחים.

Tsachi6

New member
תודה רבה לכולם על התגובות

נירשמתי לקינן שפי כרגע דרך היחידה להכוונת חיילים. מקווה שאולי האבחון המקצועי הזה יעזור לי לבחור את דרכי בעולם .

Kagg6

New member
תקשיב

חשוב לעשות תואר, גם אם לא תעשה עם זה כלום. להיות אקדמאי בימנו משדרג אותך בלי שום קשר למה שלמדת.

הייתי בדיוק בסיטואציה שלך. בדיוק באותה דילמה.
אם אתה רוצה שאפרט לך יותר ואתן לך עצות אישיות ממני, גם בקשר למשטרה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי :)

למעלה