כדאי להמר על פילוסופיה יישומית?

כדאי להמר על פילוסופיה יישומית?

שלום! ראיתי מודעה באתר של המכון לפילוסופיה יישומית נדמה לי שקוראים להם במחשבה תחילה, שנפתח קורס הכשרה לפילוסופים יישומיים. אני בכוונה לא שואל בפורום של הייעוץ הפילוסופי כי הם בטח לא אובייקטיבים. האם מישהו מכיר את התחום? האם כדאי להמר על זה? מצד אחד זה נראה מאוד רציני ומושקע ודרישות הקבלה מאוד גבוהות תואר שני במדעי הרוח או החברה, ראיון אישי וכולי וכולי... ומצד שני האם יש סיכוי לפרנסה בתחום הזה? שווה להשקיע 16 אלף שח ולחכות להסמכה שתבוא רק בסוף דצמבר? אני שומע שבגרמניה והולנד התחום הזה ממש פורץ קדימה לעולם העיסקי אבל פה הוא ממש לא מוכר. איך אפשר לדעת ולהמר לדעתכם?

איסוף מידע

הי דב נמלים אדום, אתה שואל האם להמר ואני אומרת-כדאי להמר אם אתה אוהב הימורים. באופן אישי, נראה לי שהשקעה של 16000 ש"ח מחייבת בירור יותר עמוק. האם דיברת עם מארגני הקורס ושאלת אותם מה אפשרויות התעסוקה? האם ביקשת מהם מקומות מידע נוספים על התחום ועל האפשרויות שלו בארץ? האם יש אפשרויות להשתלב כשכיר בחברה שעוסקת בתחום או שעליך להתחיל דרך כעצמאי? אם אכן התחום פורץ דרך בחו"ל ואתה יזם, אדם שאוהב אתגרים, זה אולי יכול להתאים לך. מה עוד לא עשית שיכול לקדם אותך בקבלת ההחלטה? בברכה אילת לבנון

תודה אילת אבל נראה לי שאחרים יהנו ולא אני

אני מתחיל שמח וגומר עצוב... .כמו בבדיחה שאומרים לילד שהוא עולה כיתה ואז הוא שמח ואחר כך אומרים אבל לא בבית ספרנו ואז הוא עצוב... זה מה שהולך אתי אני חושב. עשיתי בירור, חבל על הזמן. זה נראה מאוד רציני ומושקע, אפילו יותר ממה שהייתי יכול לחשוב קודם. עכשיו מתחיל החלק השני--- אמרו לי שרוב הסיכויים שלא אוכל להשתתף בקורס
בגלל שאין לי נסיון קודם בעבודה דומה עם אנשים כך שכל הבירור שעשיתי שווה מבחינתי ל...

אף פעם לא מאוחר..

הי דב נמלים אדום, מה שברור מהודעתך זה שאתה מאד נמשך לתחום ומאד היית רוצה ללמוד את זה. זה עונה לפחות על השאלה הראשונה שלך. מאחר ומדובר בהתחלת הדרך של התחום בארץ, אם זה משהו שמדבר אליך, אני בטוחה שתוכל בהמשך למצוא דרכים ללמוד ולהשתלב בתחום.
אילת לבנון

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
פילוסופיה יישומית

נכון לעכשיו המצב בתחום די מקרטע בארץ, לפחות לפי ידיעותיי, אבל לך תדע, אולי אתה זה שיפרוץ את הדרך בתחום הזה.

למעלה