כדאי לחפש בקישורים הרשומים בלבן

עוז 2002

New member
לשיר ולרקוד ../images/Emo79.gif

אופל, אין לי ידע רב בזמר עברי, אבל אני אוהב מאוד לשיר ולרקוד (יחד). כשהמוזיקה מחרישת אוזניים ואני יכול לזייף בקול רם בלי שמישהו ישים לב... זהו ביטוי אמיתי לשמחה פנימית. חוץ מזה אני שומר לעצמי את הקישורים לאתרים מעניינים. לצערי אני לא הולך למועדוני זמר עבריים, אבל אם תזמיני אותי לאחד כזה אולי אשמח להצטרף...

כדאי לחפש בקישורים הרשומים בלבן

על פס אפור בראש הפורום. והפעם אני מבקש תשובות לסקר המדבר על אורך ה"סטים" של ריקודי מעגל וזוגות לסירוגין.

עוז 2002

New member
יש לי חידה...

אבל אני צריך את שיתוף הפעולה של המשתתפים! לא להציץ, ולנחש... איזה אתרים יש תחת "קישורים"? בין הפותרים נכונה יוגרל אתר...

עוז 2002 החכם מכל אדם

על נושא זה כבר עניתי לאחד המשתתפים בפורום (יתכן וזה הייתה אתה) ובכל מקרה אני בטוח שקראת את התשובה. אבל אתן לך אותה בשנית: אתה (וכל אחד אחר) מוזמן לאסוף כתובות של אתרים רלוונטיים, לתת כמה מילים הסבר על כל כתובת ואם האתר אינו מפר חוק (לפי מיטב הבנתי), הוא יועלה ל"קישורים", לאחר בדיקה. להתלונן למה אחרים לא עושים זו הדרך של... (כל אחד יוסיף כראות עיניו), בכל אופן לעת עתה הכדור בידך.

עוז 2002

New member
מקסימום חכם בלילה...../images/Emo151.gif

ירון, בהחלט מרים את הכפפה, וזה לא הייתי אני. אני מסתייג רק מדבר אחד: "ואם האתר אינו מפר חוק (לפי מיטב הבנתי)" - זה לא אינטרנט. בידיעות אחרונות ובקול ישראל לא עושים צנזורה כזו. הרי פסלת אתרים שהביאו איזה קטע קטן מוקלט ב-MPEG, פסלת אתר שאסף מילים של שירים עבריים, אז מה נותר? ד"א, בכניסה לאתר ארגון המרקידים מתנגנת נעימת "ארצנו הקטנטונת". האם ארגון המדריכים משלם תמלוגים לפיפא (או מה שזה יהיה) על כל השמעה?? בחייך! אני מוכן לקחת על עצמי להכין רשימה של אתרים עם תיאור תכולה של כל אתר - אבל בתנאי שאתה מכניס אותה ללא שינוי!

בלי תנאים מוקדמים

וקדימה לעבודה (אני את חלקי אעשה רק אחרי הפסטיבל, בגלל חוסר זמן). אשר לנעימה המתנגנת, כבר אמרתי שאם מישהו מבקש מילים של שיר מסויים אפשר ומותר להעלות אותן לפורום. אין דין דבר כזה כדין אתר שלם המפר זכויות. ואשר לקול ישראל וידיעות אחרונות, זה ממש לא ענייני. אותי הפקידו על המקום הזה ועלי לעשות את עבודתי לפי מיטב הבנתי. תאר לך מה יהיה כאן אם לא אקפיד על כך. בעוד מספר חודשים ואולי קצת יותר, כשהמחשבים של האנשים ישתכללו וגם הידע יעלה, הפורום יהפוך חיש קל לזירת העברת קבצי קול ווידאו שהרי אלה בין הדברים החשובים ביותר לרוקדים, כך שרצוי לשים סכר כשהפירצה עוד קטנה ולא לחכות עד שאקבל הוראה מגבוה.

עוז 2002

New member
האם אתר רוקדים מפר זכויות יוצרים?

ירון, חשבתי על עוד נקודה. נדמה לי שכרגע אין לך הסכם עם אקו"ם. ז"א שאתר רוקדים מפר זכויות יוצרים...נכון? אולי כדאי להוריד אותו מקישורים? חשבו על זה.

אתה בכוונה מתעלם מהעובדות שהצגתי?

הרי כתבתי שמאז הקמתי את "רוקדים" (בתחילה "מרכז ההקלטות לריקודי עם"), בשנת 1984, ש לי הסכם עם אקו"ם והם מקבלים תלוגים כל 3 חודשים בהתאם להסכם (ד"א זה הסכם חריג מבחינתם ומראה שכשיש רצון טוב ז גם ריקודי העם יכולים להיות חוקיים). עם חברות התקליטים נערך הסכם באותה השנה שפע כ-6 שנים ואז הם הפסיקו אותו בצורה חד צדדית, מכיוון שאחרים המשיכו להפר ומבחינתם "רוקדים" זה כל ריקודי העם (זוכר שמטבע חפשים מתחת לפנס ו"רוקיד" אכן תחת ה"פנס"). מאז התביעה המשפטית הם מקבלים תמלוגים באופן שותף, אף כי לא חתמו על הסדר בגלל מכשלה של "הממונה על ההגבלים העסקיים". אקווה שגם זה יבוא על פתרונו. כל זה כבר נכתב בפורום ולא ברור לי מה אתה מנסה למצוא? "אתר "רוקדים" לא מפר זכויות יוצרים.

עוז 2002

New member
חוזר בי

ירון, אם ככה אני חוזר בי. אני זכרתי רק שההסדר לא חודש ותודה על ההבהרה. בכל אופן, נכון שאני עוקצני לפעמים, אבל למען מטרה טובה. שום דבר לא אישי כמובן.

ותוספת קטנה:

כדי שיקל עליהם "למצוא את מטבע תחת הפנס" הם (הפדרציה לתקליטים) הקדימו ופנו לאקו"ם בבקשה לבטל את ההסכם עם רוקדים. אקו"ם נענו לפנייה ושלחו אלי מכתב בהתאם, אך אני המשכתי לשלם והם המשיכו לפרוע את השיקים ואח"כ גם נתנו לי מכתב רשמי לכל מען דבאי. בכלל הפרשה עם חברות התקליים הינה "סגה" מעניינת ומפותלת לכשעצמה ואני בהחלט מתכוון לכתוב על כך, בבוא היום, בעיתון רוקדים.

מכיוון שצדק צריך לא רק להעשות

אלא גם להראות אוסיף זאת: כיוון שאני מוכר גם קלטות וידאו בהן מלמדים את הריקודים, ומכיוון שבקלטות וידאו אלה יש "זכויות יוצרים" גם למחברי הריקודים (מבלי להיכנס לאיכות היצירה-חיבור): החל משנת 96´ והילך, במשך 3 שנים, הענקתי זיכויים (בחנות רוקדים) למחברי הריקודים, בהתאם למספר הריקודים שלהם המצולמים בקלטות הוידאו שלנו ובהתאם, כמובן, לכמות שנמכרה. גובה הזיכוי מקביל לסכום ששולם לאקו"ם עבור קלטות אלה. משנת 1999 עד היום (כבר 3 שנים) סכומים אלה עוברים גלובלית לארגון המדריכים. לצערי הרב עובדה זו עדיין לא הובאה לידיעת חברי הארגון למרות בקשותיי הרבות מיו"ר הארגון.

כשכתבתי בתחילת דרכי

בפורום,שאני מכיר את ירון אישית,כבר כמה שנים טובות? לזה התכוונתי בכתיבתי.אדם הגון,הוגן,ישר,ועינו לא צרה באף אחד.ראו עוד דוגמא, רק בכמה שורות מעל לתגובה זו.הוא הציע לפישפושית לבוא אליו לקנות נעליים, ובמידה ולא תמצא את שהיא חיפשה? הציע לה חינם תלוש הנחה לחנות מתחרה, ואף נקב בשם החנות .אני לא מכיר עוד סוחרים,בוודאי לא בימינו.שהיו עושים זאת.זה ירון!!! וכך אני מכיר אותו למעלה מעשור שנים.(ואל תכתבו לי שוב את ההערה הדבילית והפוגעת:שיש לי אינטרס ממנו.כי ממש לא. ואני משלם ממיטב כספי בעת הקניה בדיוק כמו כולם.) ישר כוח מישר.

למעלה