כדאי לי ללמוד רפואה?
קודם כל שלום לכולם ובהצלחה בלימודים! יש לי שאלה שאורכה כאורך הגלות, אבל אני אשמח מאוד אם תקראו ותענו לי, כי זה מאוד חשוב לי. אני עומדת להירשם לאוניברסיטה, ולא מצליחה להחליט למה להירשם. בין האופציות עומדת לה זוהרת האופציה של רפואה. יש המון דברים במקצוע הזה שמפריעים לי. למשל - אני איסטניסטית ונראה לי שאני אגעל לחתוך אנשים. אני רועדת מהמחשבה שאני אצטרך לראות גופות ולהתמודד עם המוות אני מפחדת מזה שכל טעות בשיקול דעת עלולה לגרום למוות מיותר של החולה יש התמחויות ברפואה שאני מוכנה להיות מטאטאת רחובות ולא להגיע אליהם הלימודים ארוכים וקשים העבודה הזו משתלטת על החיים - אני אזניח את הילדים שלי (כשיהיו
) גם הפרנסה בכלל לא טובה אז אם כל השיקולים בעולם נגד מתרוצצים אצלי בראש, למה אני בכלל חושבת על זה? אני מאוד רוצה לעשות משהו חיובי בחיים שלי, לתרום משהו, לעזור לאנשים. אני רואה חדשות ושומעת על כל הזוועות שקורות, והמחשבה היחידה שמנחמת אותי היא שאולי אני יכולה ללכת לעבוד במקצוע שיקל קצת, ולעשות את החלק שלי לנסות לעזור לעולם. וחוץ מזה, זה יושב לי כמו ג'וק בראש. כל פעם שאני רואה רופא, אני מורידה את הראש מתוך יראת כבוד (אפילו כשאני נכנסת לפורום הזה). ואם אני מדמיינת לרגע את עצמי הולכת עם קלסר משיעור לשיעור בפקולטה לרפואה, זה נראה לי כמו הדבר הכי נכון שיכול להיות. זה מקצוע שהשליחות בו כל כך ברורה, וכשאני אקום בבוקר, יהיה לי ברור שחשוב שאני אלך לעבודה, לא כמו אם אני נניח אעבוד באיזו חברת מחשבים, וכשהשעון המעורר יצלצל אני אצטרך לשכנע את עצמי שיש איזו סיבה ללכת למשרד. מממ... ויכול להיות שגם האתגר והיוקרה קוסמים לי... זה רע? אז מה קורה? האם לדעתכם לימודי רפואה נועדו לכאלה שחלמו להיות רופאים מגיל 5, ובגיל 15 כבר התנדבו במד"א, וסיפרו בהתלהבות על ה"מקרים" שהיו להם במשמרת? האם אנשים כמוני סתם מבולבלים, או כמו שנדמה לי שמישהי כתבה כאן פעם, ראיתי יותר מדי ER? מצד אחד אני אומרת לעצמי שזה ממש לא מתאים לי, מצד שני אני מפחדת שאם אני לא אנסה את זה, כל החיים אני אדע שיכולתי, ולא הלכתי. -------------------- ועוד שאלה - האם יש עניין אינטלקטואלי במקצוע? זאת אומרת, ברור שיש עניין, אבל האם הוא נובע מתחושת האחריות, הבהילות החשיבות של העבודה, או שיש צורך באמת להפעיל את הראש ולחשוב חשיבה עצמאית? כי נדמה לי שהחשיבה היא בעיקר טכנית - אילו סימפטומים שייכים לאיזו מחלה. או אם לשאול אחרת, כמה חשיבה יש במקצוע, יחסית למחקר מדעי, או נניח פסיכולוגיה? -------------------- תודה רבה למי שקרא את המגילה, ועוד יותר למי שיענה. מעריכה אתכם מאוד ובהצלחה!
מיכל
קודם כל שלום לכולם ובהצלחה בלימודים! יש לי שאלה שאורכה כאורך הגלות, אבל אני אשמח מאוד אם תקראו ותענו לי, כי זה מאוד חשוב לי. אני עומדת להירשם לאוניברסיטה, ולא מצליחה להחליט למה להירשם. בין האופציות עומדת לה זוהרת האופציה של רפואה. יש המון דברים במקצוע הזה שמפריעים לי. למשל - אני איסטניסטית ונראה לי שאני אגעל לחתוך אנשים. אני רועדת מהמחשבה שאני אצטרך לראות גופות ולהתמודד עם המוות אני מפחדת מזה שכל טעות בשיקול דעת עלולה לגרום למוות מיותר של החולה יש התמחויות ברפואה שאני מוכנה להיות מטאטאת רחובות ולא להגיע אליהם הלימודים ארוכים וקשים העבודה הזו משתלטת על החיים - אני אזניח את הילדים שלי (כשיהיו