כדאי לי לצאת לפולין..?

סתיו 414

New member
כדאי לי לצאת לפולין..?

אני מניחה שכולם יגידו פה שבטח והכל.. אבל אני בכל זאת שואלת... כדאי לי לצאת למסע? אני מרגישה שרק השנה התחלתי יותר להתחבר לשואה משאר השנים האחרות...ואני הולכת להגיד משהו, אבל לא לצחוק או משהו.. אני רצינית..מאז שעניין הנסיעה לפולין התקרב, אני תמיד חושבת אם זה שאף אחד מהמשפחה שלי לא היה בשואה, כי אני מרוקאית לחלוטין, דור ראשון בארץ.. אז האם זה ישפיע עליי אתם חושבים?.. האם זה יגרום לי להתחבר לכל הנושא פחות?.. למרות שאני דיי חושבת שלא, כי אחרי שקראתי את יומן המסע המדהים של מישהי מפה, שהיא כתבה על השירטת ציפורניים בתאי גזים, אני כבר ממש לא יכלתי וזה עשה לי משהו חזק... וגם צריך לחשוב, שזה לא הכי זול.. (גם לא הכי הכי הכי יקר).. אז האם זה שווה?.. גם מבחינת כסף..... תודה מראש.....

R e A

New member
בטח והכל

תשמעי, אני אישית לא חושב שיש קשר לעדה שלך. אשכנזים, מרוקאים, תימנים, פרסים, כולנו יהודים. כולנו איבדנו 6 מליון איש בני דתנו. אני משער שבכל משלחת יש מספיק אנשים שהם לא אשכנזים, כדי שתביני שאין שום קשר בין הדת שלך ולשאלה אם לצאת לפולין או לא. מבחינת כסף, מה לעשות, 8 ימים בפולין, במסע שכזה, לא עסק כזה זול. אבל המסע הזה שווה כל אגורה. בכל מקרה, תצאי.

שועל128

New member
כנסי

גם לי אין אף אחד מהמשפחה ניצול שואה אבל בכל זאת יצאתי לדעתי את צריכה לצאת זה מסע חשוב את תלמדי להעריך את מה שיש לך את המשפחה שלך לפני המסע הייתי מבואס יצאתי בלי חשק בקושי היכרתי ילדים כי אף אחד מהחברים שלי לא יצא אבל בכל זאת אני שמח שיצאתי נהנתי מאוד מבחינת הכסף זה גם בעיה זה יותר מדי הם הגזימו

mitos281

New member
תראי...

אני יגיד לך מנקודת המבט שלי- בטח, אבל זאת לא חכמה לי כמעט אין משפחה עקב השואה... אבל אני יגיד לך ככה יש לי חבר מרוקאי שגם כהן- וכהנים לפי הדת לא נכנסים לבתי קברות... חלק רחב מהמסע בפולין הוא בבתי קברות והוא גם מרוקאי ולא איבד אף קרוב בשואה.... ועלה לו המסע- 1100$ והוא אמר שהיה שווה כל דולר... אבל את האמת זה תלוי... המסע הוא חוויה אישית שמבוססת על ההרגשה הקבוצתית... אם את לא תרגישי שאת תוכלי להיפתח ולהביע רגשות כמו שאת במסע ושחבר'ה יריצו שם שטויות סתם חבל לצאת- אבל אם יש לך משלחת טובה (אנחנו היינו 30 איש במשלחת מתוכה רק 2 לא רציניים וכל החבר'ה נפתחו והיה ממש חזק... ויכולנו להביע את עצמינו חבל"ז... שזה משהו שחלקינו אם לא רובינו לא עשינו בחיים... אז אני חושב שתשקלי טוב- אם המשלחת טובה- לדעתי זה שווה כל אגורה גם אם זה נראה לך קצת רחוק ממך (שאת לא תאמיני כמה שזה קרוב אלייך..) ואין סיבה להתלבט אם לא אז תשקלי...

תגובה ל MITOS

המסע אכן מעוצב בעיקר על ידי האנשים שמרכיבים אותו אבל אין לך מושג איך הם יתנהגו שם. אנחנו לעומת המסע של ה30 איש היינו 200 איש (רובה הגדול של השכבה) והמסע היה איכותי ואינטימי מאוד. אני יכל להעיד לך רק על מה שהיה אצלי- היו צחוקים, אבל צחוקים של התמודדות. עברנו מעצב וחלקנו בכי לצחוקים באוטובוס. זה מבטא שערת רגשות ולא זילזול. אל תזלזלי. גם אם החברה צוחקים ועושים שטויות, אני לא מאמין שאחד מהם מזלזל או חושב שהמסע הזה לא חשוב ואל תתני לאף אחד להרוס לך. המסע הזה הוא שלך ובשבילך. ואם החברה צוחקים בצד זו בעיה שלהם.

FroZeN Heart

New member
לדעתי

אני חושבת שאת צריכה לנסוע, אם זה לא כבד מדי על ההורים שלך מבחינה כלכלית. אני נסעתי שנה שעברה וגם לי אין שום קשר משפחתי לשואה, והאמת היא שזה כן משפיע, מחוברים פחות(כמובן שאצל כל בן אדם זה שונה). אבל עכשיו שנה אחרי כשאני בארץ ביום השואה אני מרגישה הרבה יותר מחוברת משהייתי אי פעם. זה מסע מרתק ולדעתי כל בן אדם אפילו לא יהודי חייב לעבור אותו.

תשובה (אין לי כותרת, תקראי)

אם את דואגת מבחינת הכסף אז עזבי, החיים יקרים עדיף למות... אם באמת יש לך בעיות כלכליות בית הספר פותר את הבעיות בדיסקרטיות גמורה ולא יהיה מצב שלא תצאי למסע בגלל כסף. עכשיו עזבי את ענין הכסף בצד כי זה ענין שטותי למדי. ברור שהמסע שווה את הכסף. לי אין שום קשר לשואה על אף שרובי 'שכנזי ולא היססתי לרגע האם לצאת או לא למסע. השואה נוגעת לכולנו. כולנו צריכים להבין למה אנחנו שומרים פה על המדינה. כולנו צריכים להבין את השואה כי היא קרתה לכולנו. זה שאף אחד מהמשפחה שלי הוא לא ניצול לא גרם לי להרגיש פחות שייך. אנחנו כולנו יהודים. זה לא משנה אם מאירופה, ממרוקו או מכורדיסטאן. את לא יודעת מה יצא ממך במסע. אין לך מושג מה את תרגישי שם. גם לי אין. אם לא תצאי את לא תדעי ואני מבטיח לך שלא תתחרטי. ואם תתחרטי אני אחזיר לך את הכסף... בהצלחה ושיהיה לך מסע משמעותי.

עוד דבר אחד

את האמת שכתבתי עוד משהו ענק אבל החלטתי להשאיר את זה לך לחוות. לכן אקצר. את עומדת להיות אזרחית במדינת ישראל. את עומדת לקחת על עצמך אחריות עצומה. אנחנו דור העתיד. אם לא נבין את השואה יותר מלימודים יבשים על הנייר, אם לא תחווי את מה שתחווי כשתהיי שם המשמעות של להיות אזרחית ישראלית תהיה רבה הרבה יותר משל כל אדם אחר שלא היה בפולין ואת תביני למה אני מתכוון אחר כך. לסיום אני רוצה להגיד לך שני דברים שסותרים זה את זה: אחד- אל תפחדי או תתבישי לבכות, לא כל הדמעות רעות הן. שני- כל אחד מרגיש אחרת במסע ועובר חוויה אחרת. אל תחשבי שהדמעות הן המדד לכמה המסע היה משמעותי. אם לא תרגישי צורך לבכות או לא תהיי עצובה בכלל זה בסדר גמור. את הלקחים את תסיקי כך או כך. את התבונות את תביני כך או כך. ואל תשכחי שבידך הדבר תמיד! שלך, עומר.

morphin

New member
בטח שכדאי

קוראים לי סתיו, ואני חברה בנוער העובד והלומד. לפני חודש וחצי חזרתי מהמסע לפולין ואני רוצה להגיד לך, בתור מישהי שהייתה שם, שאי אפשר להפסיד דבר כזה. המשפחה שלי אמנם חוותה את השואה, אבל הרגשתי הזדהות הרבה מעבר לזה. הרגשתי חיבור לנושאים מעצם היותי יהודייה, שחיה בארץ ישראל. אני לא חושבת שיש סיבה שתתחברי לנושא פחות ממישהו שהמשפחה שלו נספתה בשואה, זה משהו שנוגע לכולנו כאן. אני מאחלת לך שאם תבחרי להצטרף, יהיה לך מסע מוצלח, ומשמעותי. [והכי חשוב לזכור- היהודים לא הלכו כצאן לטבח! הם מרדו, הם התקוממו! הם נאבקו על החיים שלהם ועל שמירת האנושיות שבהם!]

sugar lips16

New member
גם אצלי אפחד מהמשפחה לא נספה בשואה

אבל עדיין הרגשתי חייבת לצאת וגמנילא הכי התחברתי, אבל עדיין הרגשתי חייבת לצאת וגמני חשבתי כמה זה יקר ואם זה משתלם מבחינה כספית, אבל עדיין- הייתי חייבת לצאת.. ויצאתי... (שנה שעברה) ואני לא מתחרטת לרגע, ואני חושבת שאת חייבת לצאת... כל יהודי לדעתי חייב לצאת.. אני בכלל חושבת שבגלל כל מה שהנבלות עשו לנו, שהם ישלמו על כל הטיסות והבתיי מלון... תאמיני לי... כמה שאת לא מרגישה "מחוברת" מכל מיניי בחינות, וכמה שיש בך התלבטיות... עדיין... לדעתי כדאי לך מאוד לצאת.. זה גם יתרום לך הרבה בתור בת אדם.. באמת :)

h e n y

New member
צאי!

אל תחשבי אפילו.. כל מה שנגיד לא יעזור לך להבין... אני מאחלת לכל האנשים בארץ הזאת שילכו לשם..רק שם מעריכים את הארץ..מעריכים הכל... ד"א אני פרסיה, ונסעתי והתרגשתי באותה מידה... והכסף- שווה כל גרוש! חברה שלי יש לה בעיה כספית בבית,אבל היא עשתה את כל המאמצים..היא לא וויתרה...

סתיו 414

New member
תודה לכולכם, אני מעריכה את התגובות

אני ממש מודה לכולכם על התגובות שלכם, מאוד עזרתם לי.. :) וכשאני דיברתי על הבחינה הכלכלית.. המשפחה שלי במצב בסדר גמור מבחינה כלכלית..אני בטוחה שאם אני אגיד להורים שלי שאני ממש רוצה ללכת וזה, אז הם בטוח יסכימו לי.. הם לא יגידו לי... חח הקטע הוא שאני ילדה עם נורא מצפון, אני לא אוהבת לקחת הרבה כסף מההורים שלי...

עוד פעם אומר לכל ההולכים לשם!

הפולנים מרוויחים מזה כסף, לפני 60 שנה ומעלה הם הסגירו את היהודים לנאצים, ועכשיו לעזור להם מבחינה תיירותית, אתם קולטים מה אני מתכוון שלטונות פולין הם מנצלים את הרצון של משלחות להזדהות עם השואה במקום ההתרחשות, במקום שבו בוצע הפשע המתועב, והם מרוויחים המון ביום השואה, המחשבה המצמרר שמיליוני יהודים הפכו לאפר, ולנספים המסכנים אין להם קבר, המחשבה הייתה צריכה לעורר צמרמורת, ללכת ולחזק מדינה שעזרה למפלצות בהשמדת העם היהודי. זה לא משנה יקר או לא יקר, זה הרס הכבוד הלאומי, זה לא משנה כמה כסף זה יעלה, אפילו שזה יהיה הכי זול שיהיה צריך לעשות חרם על המדינות הללו, אסור שיהיה קשר עם אומות שגירשו והשפילו ורצחו ועינו יהודים רבים, בספרד 500 שנה היהודים שגורשו מאדמתה, ולפני כן גם נשרפו באינקוויזיציה, והיהודים החרימו את ספרד 500 שנה. תסכימו איתי או לא, אך בדבר אחד כן להיתקל במדינה שבא עשו טיהור אתני ליהודים ורדפו אותם, אז בשביל מה לעשות את הדבר הקשה, להשפיל את הכבוד העצמי עד לרצפה, ולהיות בארצות מקוללות שזרעו את הפשע הנורא של אז, והיום השלטונות עושים כסף מזכר נספי השואה, אז על תתנו לפולנים להרוויח, פשוט לא ליסוע.

להיחיד כאן.

ניראה לי שאתה היחיד כאן שלא יצא למסע. הדבר שבעיניי מאוד יפה זה שאנחנו העם היחידי בהסטוריה של העולם ששולח את מיטב הנוער שלו למקום שבו היה לו הכי רע. אני חושב שזה אקט הרבה יותר בוגר מלעשות חרם. אני חושב שחזרתי עם הרבה מסקנות ותובנות מהמסע. חזרתי בראש מורם. חזרתי מלא מרץ להתחיל בחיי האזרחיים. להגן על המדינה, ולחיות בה למרות שקשה ונדמה שבארצות אחרות טוב יותר. עכשיו בא תגיד לי. למה אתה חושב שעושים עלינו כסף? יחסית לסנדוויץ' הטיסה באמת מאוד יקרה. אבל יחסית ללוגיסטיקה שמאחורי מסע כזה תאמין לי שזה הזול שבזול! סוכני שב"כ+מאבטחים פולניים+עבודה לצד המשטרה הפולנית+אוכל לשמונה ימים+טיסות+נסיעות ארוכות+בתי מלון (לא חמישה שישה כוכבים אבל מקום לישון בו...). אתה מבין כמה כסף זה??? ואתה מתלונן שזה יקר? יחסית לתוכן זה לא! וכל דבר מתוך זה הוא הכרחי. אין שום טיפ בדרך שהולך לשלטונות פולין. התיירות הפולנית מרוויחה מכמות המטיילים ולא מכסף נוסף ש"עושים עלינו". אנחנו לא משלמים על כרטיס טיסה יותר ביוקר כי אנחנו משלחת לפולין. אם נעשה חרם על פולין ונפסיק את המשלחות אנחנו רק נפסיד את המפעל האדיר הזה של המשלחות לפולין ואכן שלטונות פולין יפסידו כמה גרושים. מסכנים. אנחנו נפגע להם בכל הכלכלה. ככה הם יבינו שלא צריכה להיות שואה שניה! ב(אני ציני כמובן....)

אני ממש כמוך

גם אני בהתחלה התלבטתי אם לצאת או לא מאותה סיבה. אבל הורי דירבנו אותי לצאת. אבל אני זה לא ממש דוגמא כי אבי ארגן את המסע הראשון לפולין ויצא לשני. אבל עד שסיפרו לי את זה בכלל לא חשבתי שיש לי קשר למסע הזה, ושזה מובן באליו שאני יוצא וכו... לדעתי כל אחד צריך לצאת למסע. כל אחד מבין את הדברים בדרך שלו. כל החברה מתגבשים כקבוצה. ואת מגבשת לעצמך דעה יציבה יותר על כל הענין שנובעת ממפגש פיסי וחזק עם המציאות. את מתבגרת במסע הזה במהירות. אולי את לא תרגישי שאת בוגרת יותר או מבינה יותר את הנושא הבלתי נתפש הזה. אולי את לא תביני אותו יותר אלא תביני יותר כמה שהוא לא מובן. לא משנה מה, אם לא תצאי את לא תדעי. שוב אני מבטיח לך שזה לא יהיה בזבוז של זמן. ואני אומר לך את זה כאחד שהתלבט. מעולם לא הרגשתי קשר מיוחד לשואה לפני זה.

לדעתי גם כמרוקאית..

כדאי לך לצאת למסע הזה,זה מסע מדהים את תחווי שם המון דברים, את תלמדי הרבה דברים חדשים. אני אחרי החזרה לארץ בטוחה שהמסע הזה שווה כל אגורה שהשקענו על זה. אני כל כך שמחה שיצאתי למסע הזה. התחברתי לעם שלי, לאנשים שנרצחו, לאנשים שבזכותם יש לנו מדינה. אני חושבת שאת כן תתחברי לשם, ובטוח שאחרי שתחזרי יום השואה בארך יראה לך אחרת. מקווה שעזרתי:] ותודיעי אם יצאת או לא:p

אם את לא שלמה-אז לא.

למסע לפולין צריך המון כוחות נפשיים, למרות שאת חושבת שאת מסוגלת לעמוד בדברים יש דברים שיכולים להכאיב מבחינה נפשית ברמות קשות וזה עוד כלום כשאת חוזרת. אבל זה מסע לחיים,זה משהו שבחיים לא יישכח מזכרוני, זה מסע שלימד אותי וביגר אותי בתור בנאדם. הרצון להעביר את זה הלאה, הרצון לאסור על אנשים לשכוח את מה שהיה שם זה מה שהוביל אותי זה מה שהנחה אותי ובגלל זה נסעתי. ולא, אין לי שום קשר עדתי לפולין, יש לי קשר ציוני וזה מספיק.

למעלה