כדאי לכם לקרוא.....סיפור האימוץ של אריאנה מלמד

fatfat

New member
כל מלה פנינה

אפרילס

New member

אני גם הייתי עידה לסחיטות מצד הנציגים באימוץ הראשון שלנו וזה היה נורא וחסר עונים.
ניסיון עם עמותה אחרת, הכרנו את כל החוויות שמספרת אריאנה, אולי פחות מוקצנות ויצאנו עם פחות שריטות ויותר מזל.
אני קראתי לכל החוויות הלו "מס אימוץ"

הכי זכור לי, היו האיומים של הנציג המקומי שאם לא נעשה כפי שהוא אומר לא נוכל לאמץ.
הטלפונים של מנהלת העמותה, שמודיע לי שעם אני מפרסמת כל תגובה בפורום האוקראינים קוראים את הכל!! ולא יתנו לנו לאמץ!!
זה גם היה "מס אימוץ"

סביון1

New member
אי אפשר להכנס. חבל. אבל אני זוכרת שהיא כתבה רשימות כשאימצה

אותם. לא זוכרת איפה. אולי ב- YNET?
&nbsp

fannyd

New member
אכן כתבה בשני הפורומים

בניקים ערגלית משמש וערגלית תות עד כמה שזכור לי. גם דיווחה על התקלות שהיו עם העמותה בזמן אמת.

fatfat

New member
סביון יש לך פייסבוק? אני הצלחתי להיכנס

באמצעות הפייס. בגדול היא מספרת את סיפורה כולל כל השקרים שנאמרו לה על ידי עמותת טף, הדברים שהובטחו לה על ידם ולא קויימו והקומבינות שנעשו אז בתחום האימוץ מרוסיה אותו היא מכנה "סחר בילדים".

KallaGLP

New member
מאמינה לה שזה מה שהיא חוותה ושזה נורא ואיום.

אך למען ההגינות חייבת לציין שאני אימצתי דרך אותה עמותה לפני 12 שנים והחוויה שלי הייתה אחרת לגמרי. בפרט, אין לי מושג מי זה מיכאל. היו לי מלווים מקסימים בסיביר שעשו את עבודתם נאמנה. מעולם לא נדרשתי להעביר שום מסמכים או כספים או לעשות דברים בניגוד למצפוני. אמרו שכדאי להביא מתנות קטנות לבית הילדים ולצוות, אבל את זה בכל מקרה היינו עושים ונראה לי במסגרת הסביר במצב כזה. אגב, קיבלנו טיפול ממש מסור ולפני שעזבנו גם אנחנו קיבלנו מתנות מהם ובכלל הרגשנו שהתפתחה בינינו (כולל זוג נוסף שאימץ במקביל אלינו) לבין הצוות המקומי ידידות אמיתית והם ביקרו אותנו אחר כך בישראל! אף אחד לא לכלך מאחורי הגב של אף אחד אחר (הנציגים המקומיים נגד העמותה או להפך), הכל היה גלוי ופתוח, כולל העובדה שזה אימוץ על ידי ישראלים. זה נשמע כאילו אימצנו בשני עולמות שונים.

Noga Lavie

New member
כנראה יש חשיבות גדולה למקום

כשאנחו אימצנו מקזחסטן, קיבלנו אשת קשר מקומית, שאנו עדין בקשר איתה (גם אם רופף), ושבקבוצה בינלאומית של מאמצים מאותו בית ילדים מתברר שהרבה עדין בקשר איתה. ישנו בדירה צמודה אליה, התארחנו אצלה, חגגנו עם משפחתה ושיחקנו עם בנותיה.
אשת הקשר האיזורית, לעומת זאת, התעניינה רק במאת הדולרים שלה, ולא יצרה קשר מעבר להכרחי ביותר. אחרי הנסיעה הראשונה, מי שטיפל בכל עיניינו בעיר הבירה היו בני משפחה של אשת הקשר המקומית. שילמנו להם (הם אנשים פרטיים, בסופו של דבר), אך פחות מאשר לאשת הקשר הרישמית, וקיבלנו יחס טוב בהרבה.
כשדיברנו עם אנשים שאימצו מאיזורים אחרים, התברר שהם הושארו כמעט לבדם לארגן כמעט הכל. חוץ מלשלם לאנשים, תמורת שירותים לא ברורים, הם לא ממש ראו אותם.

מתברר שההבדלים בין אנשי הקשר הוא אדיר כמו גם ההבדלים בין בתי הילדים, ומי שמאמץ דרך אותו אירגון אך ממקומות שונים, חווה חוויות שונות לחלוטין.

KallaGLP

New member
כעקרון זה ברור, אך היות שניסיוני מוגבל לאימוץ אחד ממקום אחד,

אני יכולה לדבר בביטחון רק על מה שאני בעצמי חוויתי, בלי הכללות לכאן או לכאן. מה שבטוח - להציג את האימוץ בהכללה כ"סחר בילדים" (תמיד טענתי שבכל תחום יש אנשים מושחתים והפרות חוק, זה לא שבאימוץ בינלאומי מתעסקים קדושים וצדיקים) זו האשמה כבדה הדורשת הוכחות מעבר למקרה פרטי אחד או אפילו כמה מקרים בודדים. שוב, בכל תחום יש עבריינים, האם צודק בגלל זה להציג את כל התחום ואת כל נציגיו כמושחתים? כאמור, איני יכולה לענות בהכללה, ואני בהחלט מאמינה שהמקרה המתואר אצל מלמד קרה כפי שהיא מתארת, וכל מה שאני יכולה לעשות זה להביא את המקרה שלי כדוגמה להתנהלות שונה לגמרי.
נ.ב.: שלושה אנשים הסתובבו צמוד אלינו מבוקר עד ערב שלושה שבועות ברכבם הפרטי, הסיעו אותנו לכל מקום, ענו על כל השאלות שלנו, הסבירו לנו כל דבר, הכינו אותנו למשפט, סידרו בשבילנו מסמכים, שימשו אנשי קשר עם אנשי המקצוע השונים, תרגמו כל מילה - בקיצור, עמדו לרשותנו בכל דבר. ולמען האמת, ראיתי איך הם חיים. אלה לא אנשים עשירים. הם חיים פחות טוב ממה שאנו חיים בארץ אף על פי שגם אנחנו לא היינו מעולם עשירים. אז אני בהלט חושבת שלאנשים כאלה מגיע פיצוי כספי הולם על העבודה הקשה והאחראית שהם עושים, גם במהלך הביקור שלנו, וגם, לפחות חלקם, גם בהעדרנו (לחפש ילדים מתאימים, לוודא שהם בני אימוץ ומתאימים מבחינה בריאותית וכו', להכין ניירת וכו'). אני מרוויחה שהמלווים שלנו, לפחות, הרוויחו ביושר כל מה שהם קיבלו.

KallaGLP

New member
ולא לשכוח שהם עשו זאת גם בביקור הראשון

אף שהיה קצר בהרבה, אך יחד זה מצטבר לכחודש עבודה מאומצת במשרה הרבה מעבר למלאה.

Noga Lavie

New member
אבל זאת הנקודה, לא?

לכל אחד מאיתנו יש נסיון אחד (או שניים, או שלושה, אך לא יותר מכך), ואימוצים הם באלפים. אי אפשר להסיק דבר מסיפור של אחד מאיתנו על כלל האימוצים. צריך לנסות להבטיח ככל האפשר כי הכלל ינטה לנסיונות שלך ושלי, לדאוג שהיוצאים מן הכלל יהיו מועטים ככל האפשר, וללמוד מכל אחד מהם כיצד למנוע חזרה עליו בעתיד.

*כשרק נרשמנו לאמוץ, חברה רומניה התאבלה קשות שכבר אין אימוצים מרומניה. אחרת, כך הבטיחה לנו, הייתה דואגת שבן דודה ידאג לנו. כשהיו אימוצים ברומניה, זו הייתה עבודתו. הוא הסתובב בכפרים, ושילם לאמהות לא-צועניות עם תינוקות בריאים בני יומם, כדי לקחת אותם לאימוץ עבור האנשים ששכרו את שירותיו מהמערב. הוא, כך היא הבטיחה לנו, היה ממש טוב, וכל התינוקות שלו בריאים ומוצלחים. עבורנו, ששימשנו מעין משפחה רחוק מהמשפחה עבורה, הוא היה מתאמץ במיוחד, ואפילו לא לוקח את מלוא התשלום.
האם יש צורך להסביר ששמחנו שאיננו צריכים להתמודד עם האפשרות הזו בכלל?
אני חושבת שצריכים להיות תמימים מאוד כדי לחשוב שהאנשים שעשו זאת במדינות מהם האימוץ לא נפסק, הפסיקו כולם לעסוק בזה ברגע שנחתמו הסכמים. אני רק מברכת על מזלנו הטוב, על כך שככל הידוע לי לא נאלצנו להתמודד איתם.

Noga Lavie

New member
נ.ב חשוב

הדבר היחידי שברור לי הוא שכדי למנוע תופעות כאלו לעתיד, חייב להתנהל שיח גלוי ופתוח עליהן. חלק מן התגובות שאריאנה קיבלה בזמן אמת, וגם כיום בדף הפייסבוק שלה מחשש "שאת עלולה להרוס לכולנו את הסיכוי לאימוץ נוסף. מדוע ?! כאישיות ציבורית יש לך אחריות מוגברת בנושא הזה וחבל שכך את נוהגת", אינן הדרך הנכונה בעיני.

KallaGLP

New member
ברור שלא צריך לשתוק ושחשוב לחשוף שחיתויות.

והאמת - לצערנו ממילא כבר אין כל כך מה להרוס, גם לו הייתה סכנה כזו. יחד עם זאת, חשוב לי להדגיש שלא כולם מושחתים ושלא כל מי שקשור לעולם האימוץ (כולל המאמצים עצמם)עוסק אוטומטית בשכר בילדים, שזה הרושם שבקלות אפשר לקבל אם שומעים רק את סיפורי השחיתות, ללא שום איזון.

נתנאלה2

New member
עצוב ושורף לקרוא וני מתייחסת לבית הילדים

ולא לעמותה,
כמי שמטיבה להתבטא היא ממש שולחת אותנו לבית הילדים בזמן אמת
למראות הכואבים לרגשות ולתחושות,
מאמינה שכל אחת תזדהה ממקומה שלה.
עד היום לא עוזבת אותי התמונה של 15 מיטות עץ דבוקות האחת לשניה שראיתי,
כן גם אצלנו היה שקט בבית הילדים.

fannyd

New member
לא כל בתי ילדים הם כאלה

לא שזה מומלץ לגדול שם אבל בשנים שהכרתי באוקראינה לא היייתה הזנחה והם נוהלו ביד רמה ע"י מנהלות והרופאות הראשיות שנראו גם נראו בשטח.

אפרילס

New member
אנו אימצנו מבית ילדים שנחשב "לטוב"

וגם שם המיטות היו אחד ליד השני, האולם עם מעט צעצועים כולם חלקים שניתן לשטוף כל יום וללא פרווה או בד או משהו רך.
חדר התינוקות היה שקט, אף תינוק לא בכה, כולם היו במיטות ללא תנועה.
הילדים הקטנים שיחקו במחקום מגודר, ורק לגדולים יותר יצאו החוצה.
הקבוצות היו של כ-15 ילדים עם שלוש מטפלות שזה נחשב לטוב, אבל ללא פעילות או גירויים מצידם. הם רק הסתכלו ודיברו ביניהם.
המקום היה נקי ומצוחצח, זה לא בדיוק עזר לילדים

למעלה