כעקרון זה ברור, אך היות שניסיוני מוגבל לאימוץ אחד ממקום אחד,
אני יכולה לדבר בביטחון רק על מה שאני בעצמי חוויתי, בלי הכללות לכאן או לכאן. מה שבטוח - להציג את האימוץ בהכללה כ"סחר בילדים" (תמיד טענתי שבכל תחום יש אנשים מושחתים והפרות חוק, זה לא שבאימוץ בינלאומי מתעסקים קדושים וצדיקים) זו האשמה כבדה הדורשת הוכחות מעבר למקרה פרטי אחד או אפילו כמה מקרים בודדים. שוב, בכל תחום יש עבריינים, האם צודק בגלל זה להציג את כל התחום ואת כל נציגיו כמושחתים? כאמור, איני יכולה לענות בהכללה, ואני בהחלט מאמינה שהמקרה המתואר אצל מלמד קרה כפי שהיא מתארת, וכל מה שאני יכולה לעשות זה להביא את המקרה שלי כדוגמה להתנהלות שונה לגמרי.
נ.ב.: שלושה אנשים הסתובבו צמוד אלינו מבוקר עד ערב שלושה שבועות ברכבם הפרטי, הסיעו אותנו לכל מקום, ענו על כל השאלות שלנו, הסבירו לנו כל דבר, הכינו אותנו למשפט, סידרו בשבילנו מסמכים, שימשו אנשי קשר עם אנשי המקצוע השונים, תרגמו כל מילה - בקיצור, עמדו לרשותנו בכל דבר. ולמען האמת, ראיתי איך הם חיים. אלה לא אנשים עשירים. הם חיים פחות טוב ממה שאנו חיים בארץ אף על פי שגם אנחנו לא היינו מעולם עשירים. אז אני בהלט חושבת שלאנשים כאלה מגיע פיצוי כספי הולם על העבודה הקשה והאחראית שהם עושים, גם במהלך הביקור שלנו, וגם, לפחות חלקם, גם בהעדרנו (לחפש ילדים מתאימים, לוודא שהם בני אימוץ ומתאימים מבחינה בריאותית וכו', להכין ניירת וכו'). אני מרוויחה שהמלווים שלנו, לפחות, הרוויחו ביושר כל מה שהם קיבלו.