כדאי לעבור מכיריים גז לחשמל, מבחינת העלויות ?

rotemmff

Member
אמא שלי משלמת לפזגז בממוצע 80 ש"ח לחודשיים, וממה שראיתי בחשבון (לא בטוחה שהבנתי נכון), בערך חצי זה דמי שימוש קבועים. מלבד זאת, בארון שבו עובר צינור הגז מתחת לכיריים יש ריח קלוש של גז. היום ביקר טכנאי של פזגז שאמר שהכל תקין. זו עוד סיבה שנראה לי שעדיף לעבור לכיריים חשמליות.
ואם אני מתנתקת, אפשר מהיום להיום ? או שצריך להמתין לתאריך מסוים ?

תודה מראש.

GoldenEyes

Well-known member
אמא שלי משלמת לפזגז בממוצע 80 ש"ח לחודשיים, וממה שראיתי בחשבון (לא בטוחה שהבנתי נכון), בערך חצי זה דמי שימוש קבועים. מלבד זאת, בארון שבו עובר צינור הגז מתחת לכיריים יש ריח קלוש של גז. היום ביקר טכנאי של פזגז שאמר שהכל תקין. זו עוד סיבה שנראה לי שעדיף לעבור לכיריים חשמליות.

תודה מראש.
מהנסיון האישי שלי
חברת הגז התנהגה איתי בבהמיות ובכוחניות בגלל שזה גז מרכזי
עשיתי מעשה לפני 16 שנים , והתנתקתי מהם
ועברתי לכיריים חשמליות.
יותר זול , יותר בטיחותי .
עדיף להתנתק ביום שהכיריים אצלך ומחוברות לחשמל.
מה שקובע זה היום שהודעת להם , זהו... , הם צריכים לבוא לפרק את המונה

ybechor

New member
שלום רב
זו יפית משירות פזגז נודה לקבלת נייד על מנת לתת מענה לשאלתך
זמינים לך גם בווטאספ שמספרו 0549811153
תודה ויום מקסים

רוני1955

Active member
שלום רב
זו יפית משירות פזגז נודה לקבלת נייד על מנת לתת מענה לשאלתך
זמינים לך גם בווטאספ שמספרו 0549811153
תודה ויום מקסים
איזה מענה תתנו לו? איך אתם, בצורה אוביקטיבית, יכולים להמליץ לו על מעבר מגז לחשמל?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

תודה מראש.
קודם כל, אפשר להסדיר עלות חודשית עם חברת הגז כשמדובר בגז מרכזי. היו שהצליחו להפחית את המחיר בעזרת משא ומתן.
שנית, אפשר להתנתק מהמרכזי ולהתקין זוג בלונים. כאן התשלום היא עפ"י כמות הצריכה בלבד, ללא כל עלות נוספת. יש שעושים זאת גם כך.
שלישית, בארון תמיד יהיה איזשהו ריח של גז, כי צינור הגומי מעביר את הריח במוקדם או במאוחר. אפשר להחליף צינור מדי פרק זמן וזה עוזר אבל זה לא תמיד יעיל.
רביעית, כשהחלטתי להחליף כירה בבית, החלטתי שיהיה עדיף חשמל. יותר נקי, עלות נמוכה יותר, הקטנת מקדם סיכון של פיצוץ בגלל דליפה ומניעת ריח בארון.
אשתי טוענת שהחשמל מעט חלש יותר ממבער טורבו של גז, אבל התרגלה.
וכן. יש כמובן את האינדוקציה, אבל בינתיים יש לנו "כירה רגילה". ועדיין. הרבה יותר קל לנקות כירת זכוכית.
חיסרון שצרכנים מרבים להתלונן עליו הוא החיסרון של הזכוכית: נטייתה להישבר כשמפילים עליה "משהו".

דיברגנט חדש

Well-known member
קודם כל, אפשר להסדיר עלות חודשית עם חברת הגז כשמדובר בגז מרכזי. היו שהצליחו להפחית את המחיר בעזרת משא ומתן.
שנית, אפשר להתנתק מהמרכזי ולהתקין זוג בלונים. כאן התשלום היא עפ"י כמות הצריכה בלבד, ללא כל עלות נוספת. יש שעושים זאת גם כך.
שלישית, בארון תמיד יהיה איזשהו ריח של גז, כי צינור הגומי מעביר את הריח במוקדם או במאוחר. אפשר להחליף צינור מדי פרק זמן וזה עוזר אבל זה לא תמיד יעיל.
רביעית, כשהחלטתי להחליף כירה בבית, החלטתי שיהיה עדיף חשמל. יותר נקי, עלות נמוכה יותר, הקטנת מקדם סיכון של פיצוץ בגלל דליפה ומניעת ריח בארון.
אשתי טוענת שהחשמל מעט חלש יותר ממבער טורבו של גז, אבל התרגלה.
וכן. יש כמובן את האינדוקציה, אבל בינתיים יש לנו "כירה רגילה". ועדיין. הרבה יותר קל לנקות כירת זכוכית.
חיסרון שצרכנים מרבים להתלונן עליו הוא החיסרון של הזכוכית: נטייתה להישבר כשמפילים עליה "משהו".
העלות בחשמל לא יותר גבוהה?

R 1 3

Well-known member
העלות בחשמל לא יותר גבוהה?
ברוב המקרים מדובר בהפרש עשרות ש״ח בודדות לכאן או לשם. אני יכול לתת דוגמא ממטבח מסחרי במסעדה
הצצתי פנימה יש להם כמה פלטות אנדוקציה קטנות לסירים בינוניים שהם מחממים במקביל.
את הצליה של עופות הם עושים על גז / אש כי הטעם שונה לגמרי. סירים גדולים מאוד חייב גז ואפילו כלב גז
לאינדוקציה אין יכולת להגיע לטמפרטורה גבוהה כמו אש ישירה.
מנגד אין סכנה של התלקחות - מי לא חווה פעם מחבת עם שמן שנדלק מהאש בכירה - סכנה ממש.
בישולים נוספים בתנור - הם על חשמל . פעם היו יותר תנורי אפיה על גז אבל היום נדיר למצוא.

רוני1955

Active member
ברוב המקרים מדובר בהפרש עשרות ש״ח בודדות לכאן או לשם. אני יכול לתת דוגמא ממטבח מסחרי במסעדה
הצצתי פנימה יש להם כמה פלטות אנדוקציה קטנות לסירים בינוניים שהם מחממים במקביל.
את הצליה של עופות הם עושים על גז / אש כי הטעם שונה לגמרי. סירים גדולים מאוד חייב גז ואפילו כלב גז
לאינדוקציה אין יכולת להגיע לטמפרטורה גבוהה כמו אש ישירה.
מנגד אין סכנה של התלקחות - מי לא חווה פעם מחבת עם שמן שנדלק מהאש בכירה - סכנה ממש.
בישולים נוספים בתנור - הם על חשמל . פעם היו יותר תנורי אפיה על גז אבל היום נדיר למצוא.
מטבח מוסדי, כמו במסעדה, זה סיפור אחר. בדרך כלל, אם הם רוצים לבשל עם חשמל, אין להם אפשרות לעשות את זה בגלל מגבלת צריכה מרשת החשמל.

R 1 3

Well-known member
מטבח מוסדי, כמו במסעדה, זה סיפור אחר. בדרך כלל, אם הם רוצים לבשל עם חשמל, אין להם אפשרות לעשות את זה בגלל מגבלת צריכה מרשת החשמל.
כבר קבעת שיש מגבלות בלי לדעת מה נפח העבודה.. ממתי חברת חשמל מגבילה מישהו? תמורת תשלום
יתקינו לך כל צריכת זרם שתדרוש. - מסתבר שאתה קשקשן חסר תקנה ...

ladybug4NLP

Active member
לפני 6 שנים עברנו דירה, לא התחברתי בכלל לגז וקנינו כיריים אינדוקציה.
מברכת את היום בשימוש, בנקיון, בבטיחות, בכל.
הערה קטנה:
1. צריך סירי אינדוקציה אבל אפשר לקנות בזול יחסית בסופרדיל
2. אי אפשר לשרוף חצילים ואי אפשר להכשיר כבד (למי שזה חשוב.
3. חייבים תלת פאזי, אל תתפתו לחד פאזי

היתר, הכל טוב

GoldenEyes

Well-known member
הערה קטנה:

היתר, הכל טוב
תיקון קטן לדברייך
אני מזה שנים משתמש בכיריים חשמליות לא אינדוקציה , והן לא דורשות סירים מיוחדים
כמו כן , אם אין תלת פאזי בדירה , עדיף לקנות חד פאזי
החלפת חשמל בדירה מחד פאזי לתלת פאזי זה כמה אלפי שקלים + עיסוק עם חברת חשמל

רוני1955

Active member
תיקון קטן לדברייך
אני מזה שנים משתמש בכיריים חשמליות לא אינדוקציה , והן לא דורשות סירים מיוחדים
כמו כן , אם אין תלת פאזי בדירה , עדיף לקנות חד פאזי
החלפת חשמל בדירה מחד פאזי לתלת פאזי זה כמה אלפי שקלים + עיסוק עם חברת חשמל
לא הבנתי מה מדבריה אתה מתקן. היא כתבה שלאינדוקציה צריך סירים מיוחדים (ודרך אגב, רוב הסירים היות מתאימים), ואתה כתב שיש לך כירה לא אידוקציה, ואין צורך בסירים מיוחדים. כל כירה שקונים, אפשר לחבר גם לתלת פאזי, וגם לחד פאזי.

GoldenEyes

Well-known member
כל כירה שקונים, אפשר לחבר גם לתלת פאזי, וגם לחד פאזי.
חבל שלא שאלתי אותך לפני שקניתי
לפני כשנה החלפתי כיריים , יש לי חד פאזי בדירה
ובכל מקום אמרו לי שכיריים תלת פאזי לא יעבדו על חשמל חד פאזי
יתרה על כן בכל אתרי המכירות נרשם מתחת למוצר "מחייב חשמל תלת פאזי"
בסוף אחרי הרבה חיפושים מצאתי כיריים חד פאזי

מדבריך אני מבין שכיריים תלת פאזי אכן יעבדו על חד פאזי ? להבה אחת או שתיים , לא יותר

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

מדבריך אני מבין שכיריים תלת פאזי אכן יעבדו על חד פאזי ? להב

מדבריך אני מבין שכיריים תלת פאזי אכן יעבדו על חד פאזי ? להבה אחת או שתיים , לא יותר
את מרבית הכירות אפשר להפעיל עם חד פזי כשלא משתמשים בכל המבערים. אפשר גם להחליף מוליכים בקיר (לעבים יותר) ולהגדיל מאמט כדי שיעמוד בצריכה המוגברת, אבל אז... אז כבר לא תוכל לעשות שימוש בעוד מכשירים שצורכים הרבה כי הכיריים יצרכו את מרבית היכולת שהלוח יכול לאפשר. מניסיון שלנו בביתנו ה"קטן", בד"כ לא משתמשים ביותר מ-2 מבערים בו זמנית, ככה שגם עם פזה אחת אפשר להסתדר לא רע.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הערה קטנה:

היתר, הכל טוב
יש גם "מתאם" לאינדוקציה, שמעביר את החום לכל סיר. לא בדקתי, אבל יתכן שגם חציל יסכים להישרף על המתאם הזה... https://www.google.com/search?q=מתא....69i57j0i13.5888j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

רוני1955

Active member
יש גם "מתאם" לאינדוקציה, שמעביר את החום לכל סיר. לא בדקתי, אבל יתכן שגם חציל יסכים להישרף על המתאם הזה... https://www.google.com/search?q=מתאם+לסיר+אינדוקקציה&rlz=1C1EJFC_enIL914IL914&oq=מתאם+לסיר+אינדוקקציה&aqs=chrome..69i57j0i13.5888j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
למי שחשוב לו לצרוב חצילים על האש, אפשר להחזיק גזיה.

למעלה