כדאי לעבור מכיריים גז לחשמל, מבחינת העלויות ?

לאונידס

Active member
לפני 6 שנים עברנו דירה, לא התחברתי בכלל לגז וקנינו כיריים אינדוקציה.
מברכת את היום בשימוש, בנקיון, בבטיחות, בכל.
הערה קטנה:
1. צריך סירי אינדוקציה אבל אפשר לקנות בזול יחסית בסופרדיל
היום רוב הסירים מתאימים, סיכוי גבוה שהסירים שבהם הוא משתמש יתאימו גם לאינדוקציה.
הבדיקה: לקרב מגנט לסיר, אם המגנט נמשך - מתאים לאינדוקציה.
2. אי אפשר לשרוף חצילים ואי אפשר להכשיר כבד (למי שזה חשוב.
3. חייבים תלת פאזי, אל תתפתו לחד פאזי
ראיתי הוראות על כיריים אינדוקציה שמאפשרות גם חד וגם דו פאזי (תלת לא באמת משתמשים),
המתקין שמגיע לחבר את הכיריים צריך לחבר אותן בהתאם.
מי שרוצה להתקין חד פאזי שיבדוק בחנות, כולל את עניין ההתקנה, שלא יוציא כספים לשווא.
היתר, הכל טוב
כיריים אינדוקציה הרבה יותר יעילות מבחינת העברת חום, הרבה יותר חסכוניות ונעימות - במיוחד בקיץ

רוני1955

Active member
ברור שעדיף תלת פאזי (למעשה, כירה משתמשת בשתי פאזות). בכל מקרה, אם יש רק פאזה אחת, עושים גישור בין שני החיבורים של שתי הפאזות של הכירה, והכירה עובדת על פאזה אחת. מטבע הדברים, אפשרות השימוש תהיה מוגבלת.

R 1 3

Well-known member
המלצה קטנה -אל תתעסק בחשמל אם אין לך רשיון חשמלאי. במיוחד עבור אחרים
אבל גם באופן כללי זו עבירה פלילית. התקנתי פעם בלוח החשמל מד מתח / זרם דיגיטלי
מאתר סיני החזיק חצי שנה.. אבל נתן לי אינדיקציה לגבי צריכה של מכשירים שונים.
לדוגמא תנור אפיה במצב מלא צורך כמו דוד״ש והכי הרבה המזגן .. המסקנה בחד פאזי
לא מפעילים יותר מ 2 צרכנים כאלו במקביל. אותו כנ״ל כיריים אם תחבר אותן במקביל למזגן +
מדיח +קומקום סביר שתפיל את המאמת הראשי. בעקרון מגשרים על כניסות הפזה לחיבור ה L
אפשר דרך מאמתים שיגנו על כל כניסה בנפרד כלומר מעבירים לכניסה הנוספת חיבור ממפסק אחר.

צליליתה1

Well-known member
לא מפעילים יותר מ 2 צרכנים כאלו במקביל. אותו כנ״ל כיריים אם תחבר אותן במקביל למזגן +
אפשר דרך מאמתים שיגנו על כל כניסה בנפרד כלומר מעבירים לכניסה הנוספת חיבור ממפסק אחר.
בדירה יש לי תלת פאזי, אבל נאמר לי, עי חשמלאי, שלמען כיריים חשמליות אאלץ להכין את השקע, מה שבמקרה הזה כרוך בהעברת חוטים מהלוח לשקע של הכיריים, ולכן ויתרתי (בגלל הנראות, אני לא לקראת שיפוץ דירה). האמנם?

רוני1955

Active member
בדירה יש לי תלת פאזי, אבל נאמר לי, עי חשמלאי, שלמען כיריים חשמליות אאלץ להכין את השקע, מה שבמקרה הזה כרוך בהעברת חוטים מהלוח לשקע של הכיריים, ולכן ויתרתי (בגלל הנראות, אני לא לקראת שיפוץ דירה). האמנם?
אם יש לך תלת פאזי, אז החשמלאי צודק. רצוי לחבר כירה חשמלית לתלת פאזי, בשביל לא להיות מוגבלים. אבל, כמו שכתבתי, אפשר גם לעבוד עם חד פאזי. זה תלוי בכמה מבשלים אצלך.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אם יש לך תלת פאזי, אז החשמלאי צודק. רצוי לחבר כירה חשמלית לתלת פאזי, בשביל לא להיות מוגבלים. אבל, כמו שכתבתי, אפשר גם לעבוד עם חד פאזי. זה תלוי בכמה מבשלים אצלך.
כדאי גם להזכיר, שחלק מהכירות נולדו מראש כ"דו פזיות" ולא בהכרח תלת.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
כן ולא. אצלי באמת סללתי קו נוסף תלת פזי. אבל במקרים שונים, אפשר להשחיל מוליך (או שניים) נוספים בתשתית הקיימת ואז לא רואים שום שינוי חיצוני. תלוי בתשתית שנעשתה בבית מלכתחילה. וכן. עבור תלת פזי צריך להתקין שקע מיוחד, אבל זה כבר בקטנה.

רוני1955

Active member
אתה רציני? אתה מציע להזין מכשיר אחד משני מאמ"תים שונים? אני מציע שלפני שמישהו עושה את זה, כדאי לשאול אותו איזה פרחים הוא רוצה שיביאו לו ללוויה שלו. זה דבר שאסור לחלוטין.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה רציני? אתה מציע להזין מכשיר אחד משני מאמ"תים שונים? אני מציע שלפני שמישהו עושה את זה, כדאי לשאול אותו איזה פרחים הוא רוצה שיביאו לו ללוויה שלו. זה דבר שאסור לחלוטין.
נכון אבל במקום זה, מזינים בעזרת 1 או 2 מוליכים נוספים בעזרת מאמ"ט דו או תלת פזי. כל חשמלאי מוסמך ישמח לעשות זאת.

R 1 3

Well-known member
צודק. אחר, ונכון.
ההתלהמות שלך רק הביאה אותי לחשוף את הסכנות שאתה מייצר
שים לב לסכנה ממפסק פחת תלת פאזי וההמלצה לחבר 3 בנפרד
כלומר אין שום בעיה שתתנתק לנו פאזה אחת שמחשמלת
ועדיף מפסקים נפרדים לכל פזה בקטע של הבטיחות.

קבצים מצורפים

• Screen Shot 2021-07-09 at 5.42.54.png
    Screen Shot 2021-07-09 at 5.42.54.png
    KB 31.8 · צפיות: 1

R 1 3

Well-known member
לא כתבתי מכשיר אחד אלא פאזות שונות באותו מכשיר - למה להתחכם? הרי גם בתלת פאזי יש מאמת נפרד לכל פאזה.
הם רק מחוברים מכנית יחדיו בעיקר להגן על מנועים תעשייתיים שעובדים על 3 כמו בחיבור כוכב.
אין שום איסור לחבר מאמתים נפרדים לחלקים עצמאיים במכשיר כמו שתי פאזות - להיפך במקרה של קצר באחת
השנייה תמשיך לפעול. בדוגמא שהבאת מאמת 1 ל חיבור 1 ומאמת נוסף חיבור 2 - למי שיש פאזה אחת.
למה זה טוב? כי אם מאמת 1 מזין לדוגמא עוד מכשיר במטבח העומס של 2 עלול להפיל אותו
בו בעת 2 מחובר למאמת מחדר שיש בו עומס שונה נאמר חדר כביסה הסמוך בנפרד ואפשר לנצל ממנו זרם.
כך לא צריך להסתכן בממאת לזרם גבוה רק למטבח.

נערך לאחרונה ב:

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
לא כתבתי מכשיר אחד אלא פאזות שונות באותו מכשיר - למה להתחכם? הרי גם בתלת פאזי יש מאמת נפרד לכל פאזה.
למעט מנועים תעשייתיים שעובדים על 3 כמו בחיבור כוכב.
אין שום איסור לחבר מאמתים נפרדים לחלקים עצמאיים במכשיר כמו שתי פאזות - להיפך במקרה של קצר באחת
השנייה תמשיך לפעול.
ואז אדם שאינו יודע איזה מאמט מנתק איזו פאזה ינסה לטפל בשקעים ויחטוף בגלל שאחת הפאזות לא מנותקת. יפה לך.

R 1 3

Well-known member
ואז אדם שאינו יודע איזה מאמט מנתק איזו פאזה ינסה לטפל בשקעים ויחטוף בגלל שאחת הפאזות לא מנותקת. יפה לך.
משה שים לב לא טענתי למאמתים נפרדים אלא לאחד שיש בו שלש מעגלי זרם הבודקים כל פזה בנפרד
הטכניקה בפנים פחות רלוונטית אבל הגבלת הזרם הפנימית היא לא סיכום 3 הפזות אלא הגבלה
לכל אחת בנפרד .

R 1 3

Well-known member
האם חשמלאי ינתק מאמת אחד כדי לבדוק שקעים ולא את המאמת הראשי?
מדובר כאן על חד פאזי - אין שום הגיון לחבר את 2 הפזות
בכניסת הכיריים לאותו מאמת כי היצרן עצמו העדיף שיקבלו מעגלי זרם נפרדים.
אפשר אפילו לציין עליהם כיריים ימין ושמאל בנפרד.

למעלה