כדאי לעבור מכיריים גז לחשמל, מבחינת העלויות ?

רוני1955

Active member
לא כתבתי מכשיר אחד אלא פאזות שונות באותו מכשיר - למה להתחכם? הרי גם בתלת פאזי יש מאמת נפרד לכל פאזה.
הם רק מחוברים מכנית יחדיו בעיקר להגן על מנועים תעשייתיים שעובדים על 3 כמו בחיבור כוכב.
אין שום איסור לחבר מאמתים נפרדים לחלקים עצמאיים במכשיר כמו שתי פאזות - להיפך במקרה של קצר באחת
השנייה תמשיך לפעול. בדוגמא שהבאת מאמת 1 ל חיבור 1 ומאמת נוסף חיבור 2 - למי שיש פאזה אחת.
למה זה טוב? כי אם מאמת 1 מזין לדוגמא עוד מכשיר במטבח העומס של 2 עלול להפיל אותו
בו בעת 2 מחובר למאמת מחדר שיש בו עומס שונה נאמר חדר כביסה הסמוך בנפרד ואפשר לנצל ממנו זרם.
כך לא צריך להסתכן בממאת לזרם גבוה רק למטבח.
בתלת פאזי אין מאמת אחד לכל פאזה. יש מאמת אחד של שלוש פאזות.
אני לא יודע אם אתה חשמלאי בעל רשיון. אם אתה לא, אל תיתן עצות כאלו. אם אתה כן, תקשר למשרד העבודה למרכז לרישום חשמלאים, תגיד שאתה לא מבין כלום, ותחזיר את הרשיון.
העצות שלך מסוכנות!!!

R 1 3

Well-known member
בתלת פאזי אין מאמת אחד לכל פאזה. יש מאמת אחד של שלוש פאזות.
אני לא יודע אם אתה חשמלאי בעל רשיון. אם אתה לא, אל תיתן עצות כאלו. אם אתה כן, תקשר למשרד העבודה למרכז לרישום חשמלאים, תגיד שאתה לא מבין כלום, ותחזיר את הרשיון.
העצות שלך מסוכנות!!!
לא נכון המאמת התלת פאזי דוגם כל פזה בנפרד ומושך את הגשר המשותף מבפנים כך בדיוק הסברתי .
מצטער שאתה תוקף אישית לגופו של כותב - לא נתתי שום עצה אופרטיבית מעבר להבהיר שמי שלא חשמלאי
לא יעסוק בכך. הידע שלי ״קצת מעל חשמלאי״ אבל אני לא! ורק לסבר את אוזניך.. מאמת תלת פאזי
כלשהוא מבוסס על דגימת הזרם בנפרד מכל פאזה על סליל צף . אתה מכפיש כי אין שום סכנה להיפך. חיבור 2 הכניסות
מאינדוקציה על מאמת אחד מעמיסות ודורשות מאמת בעל זרם גבוה יותר שמן הסתם לא יהיה רגיש מספיק
לצריכת זרם גבוהה במכשירים קטנים או יעמוד בזרם של החיווט בקיר.
מדובר כרגע על בית עם פאזה אחת במקרה שיש גישה קרובה ליציאה של מאמת נוסף עדיף
לחבר את הכניסה השניה במכשיר אליו - מצידי תחליט שלא = אני משאיר את ההחלטה לחשמלאי האמיתי
שיבצע את העבודה - בטוח לא לך.

רוני1955

Active member
לא נכון המאמת התלת פאזי דוגם כל פזה בנפרד ומושך את הגשר המשותף מבפנים כך בדיוק הסברתי .
מצטער שאתה תוקף אישית לגופו של כותב - לא נתתי שום עצה אופרטיבית מעבר להבהיר שמי שלא חשמלאי
לא יעסוק בכך. הידע שלי ״קצת מעל חשמלאי״ אבל אני לא! ורק לסבר את אוזניך.. מאמת תלת פאזי
כלשהוא מבוסס על דגימת הזרם בנפרד מכל פאזה על סליל צף . אתה מכפיש כי אין שום סכנה להיפך. חיבור 2 הכניסות
מאינדוקציה על מאמת אחד מעמיסות ודורשות מאמת בעל זרם גבוה יותר שמן הסתם לא יהיה רגיש מספיק
לצריכת זרם גבוהה במכשירים קטנים או יעמוד בזרם של החיווט בקיר.
מדובר כרגע על בית עם פאזה אחת במקרה שיש גישה קרובה ליציאה של מאמת נוסף עדיף
לחבר את הכניסה השניה במכשיר אליו - מצידי תחליט שלא = אני משאיר את ההחלטה לחשמלאי האמיתי
שיבצע את העבודה - בטוח לא לך.
אתה מנסה לשנות את התשובה הראשונה שנתת, ולהתאים אותה למה שכתבתי אחרי זה. זה לא יעזור. אתה לא מבין בחשמל, ואני מציע שא תיתן עצות כאלה.

R 1 3

Well-known member
אתה מנסה לשנות את התשובה הראשונה שנתת, ולהתאים אותה למה שכתבתי אחרי זה. זה לא יעזור. אתה לא מבין בחשמל, ואני מציע שא תיתן עצות כאלה.
לא שינתי כלום! ואתה לא תלמד אותי חשמל . כבר ראינו חשמלאים עם רשיון שלא מבינים מהחיים שלהם..
אתה מראה לאנשים איך לחבר שתי פאזות ולקצר ביניהן - זו עברה פלילית וגם טעות בחשמל
לכל כניסה עדיף שיהיה מאמת נפרד.
העצות שלך שגויות כי כן נכון לחבר למי שיש פאזה אחת כל כניסה במכשיר למאמת נפרד
אתה תכלס מכפיש אותי ואין לי בעיה לתבוע אותך על סכום לא מבוטל
מציע לך כרגע בגלל שאתה ממשיך וגם מסלף ומשקר למחוק את התשובה שרשמת
כי טוב לא יצא לך מהסיפור הזה בכלל.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא שינתי כלום! ואתה לא תלמד אותי חשמל . כבר ראינו חשמלאים עם רשיון שלא מבינים מהחיים שלהם..
לא הגיע הזמן שתפסיק לאיים בתביעה על כ"א?

אגב, אתה מוזמן לציין בתביעתך, שאתה נותן עצות בפורום באינטרנט לאנשים לעשות דברים לבד ולא להשתמש בחשמלאי מוסמך ונראה מי יישפט על עבירה פלילית!

רוני1955

Active member
אני רואה שיש לך חוסר הבנתה משווע בנושא הבנת הנקרא. אני מעולם לא הצעתי לקצר בין שתי פאזות. אתה כל כך לא מבין בנושא, שאני רואה שאני מבזבז סתם הקשות על המקלדת. אני לא מכפיש אותך. אני רק אומר לך ולכל השאר שאין לך כל הבנה בחשמל (מלבד אולי איך להדליק את האור), ומי שמתיחס למה שאתה כותב בתור מקור מידע, שיעשה לפני זה ביטוח חיים טוב.
עוד שלושה דברים לסיום:
אני חשמלאי מוסמך בעל רשיון מטעם משרד העבודה, ולכן אני יודע בדיוק מה אני כותב.
אני יותר מאשר אשמח אם תתבע אותי.
שהיה לך שבת שלום.

R 1 3

Well-known member
אני רואה שיש לך חוסר הבנתה משווע בנושא הבנת הנקרא. אני מעולם לא הצעתי לקצר בין שתי פאזות. אתה כל כך לא מבין בנושא, שאני רואה שאני מבזבז סתם הקשות על המקלדת. אני לא מכפיש אותך. אני רק אומר לך ולכל השאר שאין לך כל הבנה בחשמל (מלבד אולי איך להדליק את האור), ומי שמתיחס למה שאתה כותב בתור מקור מידע, שיעשה לפני זה ביטוח חיים טוב.
עוד שלושה דברים לסיום:
אני חשמלאי מוסמך בעל רשיון מטעם משרד העבודה, ולכן אני יודע בדיוק מה אני כותב.
אני יותר מאשר אשמח אם תתבע אותי.
שהיה לך שבת שלום.
מכיוון שאני מבין שיש לך בעיה בהבנת הנקרא ואתה מאוד רגיש לתעודת החשמלאי שלך
אין שום קשר בין תעודת חשמלאי ליכולת להתבטא או לרמת הבנת הנקרא..שלא לציין הבנה מעמיקה כלשהיא.
מנגד לטעון שאין לי הבנה בחשמל קצת סותר נסיון מוכח של 40 שנה בתיקון ציוד אלקטרוני תעשייתי
כולל לחברות כמו מכון התקנים בתי ספר מקצועיים ועוד שכולל ממירי תדר תלת פאזיים, בקרי מנועים
מדי בידוד ומדי הספק כולל כיול לפי הנחיות מכון התקנים (אני לא שם את המדבקה אלא מביא להם לבדיקה סופית)
במקרה דנן כדאי להבהיר לך שמה שאני מבין בחשמל עוד מגיל 17 אתה כנראה לא תלמד ..
כולל מערכת ניצול אנרגיה סולרית עליה הגשתי פרויקט למכון ויצמן הכוללת בקרה על שני צירים..
אני מכיר טיפוסים כמוך שמנצלים ידע ורעיונות של אחרים ואח״כ מפרסמים שהם > מהם העתיקו - לא מבינים כלום
זה נפוץ באזור מפרץ חיפה.. פרובינציאליות לשמה.

הכיריים עצמן לא פועלות ממתח החילופין אלא ממיר מתח PWM כלומר מיישרים את המתח והופכים אותו שוב
לתדר גבוה ממותג גל ריבועי לא סימטרי אלא משתנה שמאפשר כוון עוצמה - המתח בתדר הגבוה מזין סלילי השראה.
יש 2 אפשרויות חיבור: פאזה נפרדת לכל חלק מהכיריים או חיבור כל הפזות למיישר תלת פאזי
אלא שאז המתח שיתקבל יהיה 400 וולט = פחות סביר. לכן הסבירות היא שיש שני מעגלי זרם, אחד לכל זוג מבערים.
מה שאתה הצעת כמקובל לקצר שני מעגלי זרם ואז תדרש ל זרם קרוב ל 20A בהפעלה מירבית
על אותו מאמת של המטבח - לא תוכל להפעיל במקביל אף מכשיר זולל זרם.
מנגד אם תחבר לכל כניסה קו ממפסק נפרד (מחדר סמוך) - במקום לקצר הם יצרכו רק חצי מהזרם ועדיין
ניתן להוסיף להם צרכן.. הבדיקה צריכה להעשות אם אכן מדובר במעגלי זרם נפרדים בכיריים
הרעיון שלי מעולה ומומלץ - הבצוע בכל מקרה יהיה ע״י חשמלאי שיקבל את ההנחיה ורק יאשר אותה לפי מה שלמד.

לסיכום מזהיר מאוד - כפי שראינו כבר ביצאת צדיק מחשמלאים שעלולים לגרור נזק למרות שהם מוסמכים
לי אישית התקינו נקודות בקיר שהתופסנים חתכו את הבידוד לתוך הטיח וכל הקיר חישמל כי הגבס היה עוד לח..

R 1 3

Well-known member
השקרים שלך ידועים מזמן - רשום כאן שחור על גבי צג בהודעה הראשונה שלי שאין לעשות שום טיפול בחשמל לבד
מי שמוצא לנכון להתיחס לגופו של כותב גם עובר על חוקי תפוז - אני לא התחלתי בכך ולא אסיים אלא אציג את העובדות
תאורטית מותר לי ולכל כותב להסביר איך נכון להתחבר.
לכתוב עלי שעלי להחזיר רשיון חשמלאי - היא הכפשה מובהקת
א. לא הצגתי את עצמי כחשמלאי ב. מותר להזהיר כותב שהוא חשוף לתביעה אחרת איך יחדל מהנטיה לתקוף כותבים ?
ג. מה שאתה רשמת הוא הכפשה מובהקת שכן לא רמזתי אפילו לעשות דברים לבד.
אם לא תציין היכן רשמתי לעשות משהו לבד - תחטוף מן הסתם זה לא פלילי אבל עסקית משתלמת במיוחד.

דיברגנט חדש

Well-known member
א. לא הצגתי את עצמי כחשמלאי
אז מה אתה בוכה שאמרו לך להחזיר את הרישיון חשמלאי?
ב. מותר להזהיר כותב שהוא חשוף לתביעה אחרת איך יחדל מהנטיה לתקוף כותבים ?
תזהיר כמה שאתה רוצה, אתה רק מגחך ומביש את עצמך |נחמה|
ג. מה שאתה רשמת הוא הכפשה מובהקת שכן לא רמזתי אפילו לעשות דברים לבד.
זה שאתה לא מבין את אשר אתה כותב זאת בעיה שלך ולא של אף אחד אחר.
ברגע שנותנים עצות, תיקרא לזה במכבסת מילים איך שתירצה, אתה בעצם אומר לבן אדם, תעשה זאת בעצמך.
אם לא תציין היכן רשמתי לעשות משהו לבד - תחטוף מן הסתם זה לא פלילי אבל עסקית משתלמת במיוחד.
לך על זה ...

R 1 3

Well-known member
אז מה אתה בוכה שאמרו לך להחזיר את הרישיון חשמלאי?

תזהיר כמה שאתה רוצה, אתה רק מגחך ומביש את עצמך |נחמה|

זה שאתה לא מבין את אשר אתה כותב זאת בעיה שלך ולא של אף אחד אחר.
ברגע שנותנים עצות, תיקרא לזה במכבסת מילים איך שתירצה, אתה בעצם אומר לבן אדם, תעשה זאת בעצמך.

לך על זה ...
כל מה שרשמת מזכיר רק לציין עוד מגרעה של כיריים אינדוקציה..
הן נוטות לזמזם ולהשמיע קולות כי חלקי מתכת מושפעים מהשדה המגנטי
כולל נקישות והמהומים .. זה בערך מה שתרמת לדיון.

דיברגנט חדש

Well-known member
כל מה שרשמת מזכיר רק לציין עוד מגרעה של כיריים אינדוקציה..
הן נוטות לזמזם ולהשמיע קולות כי חלקי מתכת מושפעים מהשדה המגנטי
כולל נקישות והמהומים .. זה בערך מה שתרמת לדיון.
אין לי מה לתרום לדיון בנושא שלמדתי אותו לפני מעל 20 שנה באוניברסיטה ולא התעסקתי בתחום הזה מעולם.

למעלה