אני רואה שיש לך חוסר הבנתה משווע בנושא הבנת הנקרא. אני מעולם לא הצעתי לקצר בין שתי פאזות. אתה כל כך לא מבין בנושא, שאני רואה שאני מבזבז סתם הקשות על המקלדת. אני לא מכפיש אותך. אני רק אומר לך ולכל השאר שאין לך כל הבנה בחשמל (מלבד אולי איך להדליק את האור), ומי שמתיחס למה שאתה כותב בתור מקור מידע, שיעשה לפני זה ביטוח חיים טוב.
עוד שלושה דברים לסיום:
אני חשמלאי מוסמך בעל רשיון מטעם משרד העבודה, ולכן אני יודע בדיוק מה אני כותב.
אני יותר מאשר אשמח אם תתבע אותי.
שהיה לך שבת שלום.
מכיוון שאני מבין שיש לך בעיה בהבנת הנקרא ואתה מאוד רגיש לתעודת החשמלאי שלך
אין שום קשר בין תעודת חשמלאי ליכולת להתבטא או לרמת הבנת הנקרא..שלא לציין הבנה מעמיקה כלשהיא.
מנגד לטעון שאין לי הבנה בחשמל קצת סותר נסיון מוכח של 40 שנה בתיקון ציוד אלקטרוני תעשייתי
כולל לחברות כמו מכון התקנים בתי ספר מקצועיים ועוד שכולל ממירי תדר תלת פאזיים, בקרי מנועים
מדי בידוד ומדי הספק כולל כיול לפי הנחיות מכון התקנים (אני לא שם את המדבקה אלא מביא להם לבדיקה סופית)
במקרה דנן כדאי להבהיר לך שמה שאני מבין בחשמל עוד מגיל 17 אתה כנראה לא תלמד ..
כולל מערכת ניצול אנרגיה סולרית עליה הגשתי פרויקט למכון ויצמן הכוללת בקרה על שני צירים..
אני מכיר טיפוסים כמוך שמנצלים ידע ורעיונות של אחרים ואח״כ מפרסמים שהם > מהם העתיקו - לא מבינים כלום
זה נפוץ באזור מפרץ חיפה.. פרובינציאליות לשמה.
הכיריים עצמן לא פועלות ממתח החילופין אלא ממיר מתח PWM כלומר מיישרים את המתח והופכים אותו שוב
לתדר גבוה ממותג גל ריבועי לא סימטרי אלא משתנה שמאפשר כוון עוצמה - המתח בתדר הגבוה מזין סלילי השראה.
יש 2 אפשרויות חיבור: פאזה נפרדת לכל חלק מהכיריים או חיבור כל הפזות למיישר תלת פאזי
אלא שאז המתח שיתקבל יהיה 400 וולט = פחות סביר. לכן הסבירות היא שיש שני מעגלי זרם, אחד לכל זוג מבערים.
מה שאתה הצעת כמקובל לקצר שני מעגלי זרם ואז תדרש ל זרם קרוב ל 20A בהפעלה מירבית
על אותו מאמת של המטבח - לא תוכל להפעיל במקביל אף מכשיר זולל זרם.
מנגד אם תחבר לכל כניסה קו ממפסק נפרד (מחדר סמוך) - במקום לקצר הם יצרכו רק חצי מהזרם ועדיין
ניתן להוסיף להם צרכן.. הבדיקה צריכה להעשות אם אכן מדובר במעגלי זרם נפרדים בכיריים
הרעיון שלי מעולה ומומלץ - הבצוע בכל מקרה יהיה ע״י חשמלאי שיקבל את ההנחיה ורק יאשר אותה לפי מה שלמד.
לסיכום מזהיר מאוד - כפי שראינו כבר ביצאת צדיק מחשמלאים שעלולים לגרור נזק למרות שהם מוסמכים
לי אישית התקינו נקודות בקיר שהתופסנים חתכו את הבידוד לתוך הטיח וכל הקיר חישמל כי הגבס היה עוד לח..