כדאי לקחת PSP לטיול ארוך?

כדאי לקחת PSP לטיול ארוך?

יש לי PSP די חדש (פלייסטיישן נייד) והשאלה שלי האם כדאי לקחת אותו לטיול בדרום אמריקה? הוא יהווה לי הנאה בנסיעות ארוכות? או שלפי דעתכם לא יהיה לי זמן להתעסק איתו ואני אהיה עסוק רק בלשמור עליו?! כדאי ממש לרגעים משעממים? מישהו פה לקח מכשיר כזה?! יכול להיות שמסוכן להסתובב איתו בפרו, בוליביה?! תודה !!

The Cat Woman

New member
לקחתי MP4 וזה בעיני אנשים כבר נחשב מוגזם

PSP מיותר לדעתי. יותר מדי יקר. (למרות שכמו שאמרתי- אני לקחתי MP4 של 30 ג'יגה, אבל זה כי אני פנאטית ולא מסוגלת לחיות בלי המוזיקה שלי) מכשיר MP3 פשוט מספק את הסחורה או אפילו MP4 לסרטים כמו "אהבה קולומביאנית"
וכמובן ספרים וקלפים כפי שהזכירו כאן. אתה לא תאמין לאילו פתרונות יצירתיים תגיע כדי לשחק טאקי באוטובוס!

The Cat Woman

New member
והערה ממש חשובה- בעיות בגבהים!!!

שמע, 90% מהכשירים משתגעים בבוליביה ופרו בגלל הגבהים המכשיר שלי תפקד בסדר גמור אבל הלכו לי האזניות לגמרי ושתבין - מדובר באזניות של CREATIVE הייתי מגביהה את הווליום עד הסוף ועדיין בקושי שומעת משהו. קח את זה בחשבון...

Lior G3

New member
מעניין מה ההסבר לזה....../images/Emo115.gif

נשמע מוזר שגובה משפיע על מכשירים חשמליים,כי אז איך אפשר להסביר שמטוסים טסים?
הרי הם טסים בגובה רב יותר מגובהן של פרו ובוליביה.

The Cat Woman

New member
על מה ולמה הקטנת הראש?

הרי אתה יודע היטב שדיברתי על מכשירי MP3

Lior G3

New member
ממש לא הקטנת ראש, להיפך.

אני מתנצל אם נשמעתי ציני. באמת עניין אותי מה הסיבה להפרעות במכשירים חשמליים(כמו בMP3 שלך), והצגתי מקרה כמו
שבו למרות שהוא יותר גבוהה מהגובה שאת היית, אין בו תקלות. ממש לא הייתי ציני, אולי זה קשור ללחץ האטמוספרי ולא לגובה בלבד. אם זה השפיע רק על האוזניות שלך אולי בגלל שהלחץ עולה במקומות גבוהים האוזניות פעלות פחות טוב... אין לי שמץ. יש פה בפורום יודעי דבר, קיוויתי שהם יפתרו את הקושיה.

The Cat Woman

New member
אתה באמת משווה מטוס למכשיר MP3?

זה אכן קשור ללחץ אטמוספרי, מן הסתם בגלל הגובה הרב. בכל אופן, יש בעיות עם מכשירים מבוססי זיכרון פנימי או משהו כזה אני לא כ"כ מבינה בזה אבל יש מכשירים מבוססי זיכרון פנימי ויש מכשירים מבוססי דיסק קשיח. נדמה לי שהבעיה היא עם הזכרון הפנימי, שהם הסוג הנפוץ יותר. (שוב- אם אני לא מתבלבלת ביניהם. כי אני לא ממש זוכרת)

Lior G3

New member
גם נמחקו לך שירים, או שהבעיה הייתה רק עם

האוזניות, אני מתכנן לקנות כונן קשיח קטן לנסיעה בשביל לשים עליו את כל התמונות, מה יעלה בגורלן של התמונות כשאגיע לבוליביה/פרו? היו לך גם בעיות עם המצלמה?

The Cat Woman

New member
הבעיה היא עם מכשירי MP3-MP4

אתה חייב לעשות את ההפרדה הזו בין מכשירים אלו לשאר המכשירים הניידים הקיימים בעולם!! למצלמה יש כרטיס זיכרון חיצוני ולהזכירך- אנשים חיים במדינות האלה ומשתמשים באותם דברים כמוך. כונן קשיח הוא אביזר אחסון ואין לו שום קשר למכשירי MP3 או MP4 וגם אמרתי לך שאני ממש לא מבינה בדברים האלה... באשר לאחסון תמונות- ממליצה פשוט לצרוב 2 העתקים על גבי דיסקים של DVD- לשים אחד בתיק הגדול ואחד בתיק הקטן (למקרי גניבה) עושים את זה בכל חנות ובכל מרכז אינטרנט במחיר גרושים. סתם מיותר ויקר להיסחב עם כונן נייד. גם לך תדע מה יקרה לו...

natyh

New member
ההסבר פשוט מאד

אין קשר לגבה הקשר הוא הטמפרטורה בה תוכננו הרכיבים לעבוד קיימים מפרטים שונים לרכיבים שונים בהתאם לדרישות שונות המכשירים הללו זולים קרי הרכיבים בהם פשוטים הרכיבים במטוסים חייבים לעמוד במפרטים אחרים קשוחים יותר ובטמפרטורות עבודה שונות. זה הכל אין קשר לגבה יש קשר לטמפרטורה .

The Cat Woman

New member
מה??

ההסבר שלך פשוט לא הגיוני. במה הטמפרטורות בבוליביה ופרו שונות משאר העולם? זה קשור ללחץ אטמוספירי, לא לשום טמפ'.

Lior G3

New member
לא מספיק קר בפרו ובוליביה

רוב השנה, ובנוסף רוב המכשירים בימינו עובדים בלי בעיה בטמפ' בין 0-40. אני באותה דעה כמו Cat אני חושב שזה קשור ללחץ האטמוספרי.

natyh

New member
לצערי ...

אחרי ארבע שנות למודי הנדסה בטכניון וכמה שנות עבודה בתחום עוד לא מצאתי קטלוג יצרון ולו אחד בו ניתן להזמין רכיבים לפי עמידותם ללחץ אטמוספירי .... כמאמר בזק ... או חברות הסלולאר ... הלקוח אינו יכול לענות לשיחתכם נסה שנית מאוחר יותר .... דןקא קטלוג רכיבים ומפרטים צבאיים מצאתי לרוב ... האם אתה באמת מעונין לפתוח קטלוג של משפחות ה TTL ים למיניהם ולבדוק .... או אולי לשוחח עם יצרני פלש או אייסיקים למיניהם ...

Lior G3

New member
למהנדס היקר

ברור שאתה צודק, שום מוצר שאינו מוצר צבאי
/תעופה
/צלילה
לא יכיל נתונים או התייחסות כלשהיא ללחץ אטמוספרי. אך לא בכך עסקינן, דיברנו על מה הגורם שהשפיע על ה-MP3 של Cat, ולא אם כן או לא רשום במפרט המכשיר הנ"ל באיזה לחצים אסטמוספריים הוא עובד.

natyh

New member
לחץ אטמוספרי

לא משפיע על רכיבים אלקטרוניים ! נהפוך הוא , רכיב אלקטרוני הוא מוצק ועובד היטיב גם בריק ! לחץ משפיע על תנועת הקול באויר שהוא התווך המוליך אותו אך לא בצורה קיצונית כזו שתוארה בקיצור אין קשר ללחץ אטמוספרי !

Lior G3

New member
זו בדיוק התשובה.

"לחץ משפיע על תנועת הקול באויר" ולכן היא לא שמעה כמעט כלום האוזניות גם כשהיא הגבירה עד הסוף. חוש-חש בלש פותר כל תעלומה.

natyh

New member
להוכיח קשהכדי לסתור מספיקה דוגמא

ההשפעה שציינת צריכה להשפיע על רמקולים באותה מידה ! מנסיון אין השפעה כזו .

The Cat Woman

New member
להוכיח את טענתי-

שאלתי את השאלה הזו בפורום אייפודים ונגני MP4 (משהו כזה, לא זוכרת את שמו המדויק של הפורום) לפני שקניתי את המכשיר - שאלתי עקב "ריכולים" ששמעתי בנושא ורציתי תשובה של אנשים שכן מבינים וכן כבר ניסו וטיילו (שאלתי גם כדי לדעת איזה מכשיר יהיה חזק מבחינת הסוללה ועמידות בטלטולים ובטרקים) שם הם אמרו לי שאכן קיימת בעיה, כנראה בגלל הלחצים אבל לא בטוח המכשירים פשוט נתקעים לעיתים או שהתוכנה קצת משתבשת ולפי כל הדיווחים- ריסט מספיק בשביל להחזיר את המכשיר למצבו הנורמלי. במקרה שלי- הלכו לי האוזניות בערך שבוע לאחר שהגעתי לבוליביה. אני לא יכולה לאשר ב100% שאכן זה הגובה שהרס אותן, כי לא בוצעה איזו בדיקה מקיפה על האוזניות- משהו בסגנון "נתיחה לאחר המוות". אבל אני כן רואה קשר כלשהו ברור לחלוטין כי הרבה אנשים אמרו לי שקרו למכשירים שלהם/ לאוזניות שלהם דברים דומים מהרגע שהם נכנסו לבוליביה. אגב- שמי ענבר. נעים מאוד.

למעלה