כדאי לקרא בבלוגיה - 4.6.2009

yoss rivlin

New member
משאל על ספורט וספרות

שלום: לקראת יציאתו לאור בקרוב של ספר ביכורים פרי עטי (וריצתי), ששמו "42.2", שכולל סיפורים קצרים על ריצה ו..אהבה (הוצאת "קוראים"), בא לי לערוך משאל קצר על ספורט ו..ספרות: יש לא מעט ספרים שמחבריהם שילבו קטעי פרוזה על ריצה, שחייה או רכיבה לתוכם, מעידים בכך מן הסתם על אהבתם לתחום. איזה ספר כזה הכי אהבתם? לפניכם 10 ספרים שמחבריהם הכניסו לתוכם תיאורים כיפים על ריצה וגם על שחייה ורכיבת אופניים - שלושת מקצועות הטריאתלון. אנא סמנו בעמודת ההצבעות איזה הכי אהבתם לקרא. גם אם קראתם רק אחד מן הרשימה – אנא סמנו. (התוצאות עשויות להופיע בתקשורת עם קרדיט לפורום זה) ולקצת טעימות ספרותיות: מתוך הספר "אשתו של הנוסע בזמן לאודרי ניפנגר: "אני קושר את המפתח שלי בתוך השרוך ומחליט לרוץ לאורך האגם. אני רץ לאט מזרחה על דלאוור לשדרת מישיגן, חוצה את הגשר ומתחיל לרוץ ליד מסלול האופניים, צפונה לאורך חוף רחוב אוק. רק הרצים ורוכבי האופניים המסורים ביותר נמצאים בחוץ היום. אגם מישיגן בצבע כחול אפור עמוק ויש עכשיו שפל שחושף רצועת חול חומה כהה, שחפים חגים מעל ראשי ורחוק מעל המים. אני נע בחוסר גמישות; הקור לא חביב למפרקים, ולאט לאט אני מבין שדי קר כאן ליד האגם, כנראה יותר ממינוס חמש. לכן אני רץ מתחת למהירות הרגילה, מתחמם, מזכיר לברכיים ולקרסוליים שלי שתפקידם בחיים זה לשאת אותי רחוק ומהר על פי דרישה.אני מרגיש את אוויר היום הקר בריאותיי, מרגיש את ליבי פועם וכשאני מגיע לשדרות נורת` אני מרגיש טוב ומתחיל להגביר את הקצב. הריצה היא הרבה דברים בשבילי: הישרדות, רוגע, אופוריה, בדידות, היא הוכחה לקיום הגשמי שלי, ליכולתי לשלוט בתנועותיי במרחב, אם לא בזמן, ולצייתנותו של גופי לרצוני. כשאני רץ אני מחליף אוויר ודברים באים והולכים סביבי והשביל נע כמו סרט תחת רגליי (עמ` 140, אשתו של הנוסע בזמן, אודרי ניפינגר. גם הסופר היפאני הפופולארי הרוקי מורקאמי הוא חובב מושבע של ריצה, ולעיתים נדמה שהוא נהנה לדבר על ריצתו יותר מאשר על כתיבתו. בביקורו האחרון בארץ כשנשאל מה הקשר בין ריצה לכתיבה, ענה: "בשני המקרים צריך להיות חזק". הסופר דוד גרוסמן הוא גם חובב ריצה-הליכה וניתן לראותו עושה זאת בהר איתן שבהרי ירושלים (אני ראיתי). וכך נפתח ספרו מישהו לרוץ איתו: "כלב דוהר ברחובות, ואחריו רץ נער. חבל ארוך מחבר בינהם ומסתבך ברגליי העוברים והשבים. הם רוטנים וזועמים, והנער ממלמל שוב ושוב סליחה סליחה, ובין הסליחות צועק לכלב, "תעצור סטופ!" ועם אחת למרבה הבושה נפלו לו גם הויסה. והכלב רץ" ויש גם ספרים שמכילים הרבה רכיבת אופניים.. ג`ורג` נראה ספקן."יש הרבה עליות כשעושים טיול באופניים", הוא אמר "והרוח היא נגדך". "באותה מידה יש גם ירידות, והרוח היא מאחוריך", אמר הריס. "אף פעם לא הבחנתי בזה" אמר ג`ורג`. "אתם לא יכולים לחשוב על משהו יותר טוב מטיול באופניים" התעקש הריס. אני נטיתי להסכים איתו "ואני אגיד לכם איפה" הוא המשיך: "דרך היער השחור". "אבל הכול שם זה עליות", אמר ג`ורג`. (שלושה בבומל/ ג`רום ק. ג`רום) השוטר השלישי- פלאן אובראיין: אנשים שמבלים את מרבית חייהם הטבעיים ברכיבה על אופני ברזל בדרכים הסלעיות של קהילה זו אישיותם מתערבבת באישיות האופניים שלהם כתוצאה מן ההמרה הדדית של האטומים ביניהם, ואתה תופתע ממספר האנשים פה באיזור שהם כמעט חצי-אנשים וחצי-אופניים. פלטתי אנקת תדהמה שהשמיעה קול פקיעה כמו תקר רציני. ואתה תהיה בהלם ממספר האופניים שהם אנושיים-למחצה - כמעט חצי-אדם, חצי בעלי מרכיב אנושי." "כשבן אדם נותן לדברים להגיע לידי כך שהוא בחציו או יותר מחציו אופניים לא תראה הרבה, כי רוב הזמן הוא נשען במרפק אחד על קירות, או עומד נתמך ברגל אחת על שפת מדרכות. יש כמובן דברים אחרים שקשורים לנשים ולאופני נשים, שאותם אציין בפניך לחוד בהזדמנות אחרת. אבל אופניים טעוני אנושיות הם תופעה רבת קסם ועוצמה ופריט מסוכן ביותר." אנא הצביעו קריאה נעימה שלכם יוסי ריבלין

wranger

New member
להבא, אנא הבא קישור לרשומה,

ולא את כל הרשומה בתוך ההודעה (עכשיו, מי ירצה להיכנס ולקרוא את אותו דבר בפעם השניה אצלך בבלוג?).

yoss rivlin

New member
צודק..

בשעה מאוחרת הראש לא כל כך עובד.. אבל מה שחושב לי זה קודם כל שהחבר'ה יצביעו.. תודה, יוסי

ארץ ללא ערכים

במשאלי רחוב מקריים ובחידוני טריוויה אקראיים מתגלית הבערות במלוא מערומיה, כאשר הנשאלים נכשלים שוב ושוב בשאלות, שכל ילד בדור הקודם ידע להשיב עליהן בעל פה וכהרף עין: מה אומר לכם השם `בן גוריון`? – נמל תעופה. מי היה המלך הראשון בישראל? – אריק שרון. היכן נמצאת אילניה? – ליד ירושלים (כנראה בגלל האולפנים בנווה אילן). מה פירוש הביטוי `עבד כי ימלוך`? – מישהו שניצח בתחרות האבקות למרות חוסר הסיכויים. מתי נאמרת התפילה `ונתנה תוקף`? – בהגדה של פסח. מיהם האושפיזין? – אלה שנמצאים בבתי החולים. איך נהוג לקרוא לגשם האחרון של החורף? – שתיקה! ועל זה נאמר, אללי. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1490276

כואב הלב

אבל מה? כולם מאשימים את המורים בזה שילדיהם בורים. לדעתי לכל הורה יש אחריות אישית ולא צריך לסמוך על מערכת החינוך בלדב. פני המורים כפני הדור. פני הדור כפני הכלב.

mraboy

New member
חוצפת הסינמטק בירושלים

האם הצורך להתלקק לרמי מעלה ולשרה הממונה גובר על הצורך לקיים את ההתחייבויות כלפי ציבור המנויים? איזה הסבר יכול להיות להחלטה לפגוע בזכויות לקוחות הסינמטק מלבד הצורך לרצות את "הפריץ" על חשבון ציבור הצרכנים

דמיונות אמיתיים

ניהלתי איתו מערכת יחסים אינטנסיבית מלאת עליות ומורדות. אמרתי לו כבר הכול, את מה שאני אומרת תמיד ואת מה שלא חצה מעולם את דל שפתיי. הראיתי לו את כל מה שיש בי ואת מה שאין. אהבתי אותו כמו שאיש לא אהב אותו מעולם, גם בשקט וגם בקול הכי רם. ניהלתי איתו מערכת יחסים אינטנסיבית מלאת עליות ומורדות. אמרתי לו כבר הכול, את מה שאני אומרת תמיד ואת מה שלא חצה מעולם את דל שפתיי. הראיתי לו את כל מה שיש בי ואת מה שאין. אהבתי אותו כמו שאיש לא אהב אותו מעולם, גם בשקט וגם בקול הכי רם.

בואו לגלות את האמת על...

ראיונות הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. אולי על פניו זה נשמע לכם משעמם אבל בגלל זה שווה שתיכנסו לפוסט שהעליתי. הוא כתוב אחרת (ציני, מצחיק וארסי באופן קטלני) ומציג התבוננות וניתוח של הראיונות לקלינית מזווית לא רגילה. ממולץ לסטודנטים אבל לא רק.... http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1490507

למעלה