כדאי לקרוא את הטור של רון מיברג

פופלקס1

New member
כדאי לקרוא את הטור של רון מיברג

המוקדש כולו ליאיר לפיד.. ארוך למדי,אבל שווה.

מילי17

New member
אני רק מתארת לעצמי..

כמה שנים הוא חשב על כתיבת הטור הזה. אין ספק שהשקיעו בו המון עבודה ועקביות של שנים. הטור היה יכול להיות מרתק וסוחף ואולי אפילו אמיתי אם הוא לא היה גדוש במרירות, שזה הדבר הכי לא מקצועי שכתב יכול לעשות. ברכותיי! רון ניסה למרוח ממש ספר שלם בציניות ודוגמאות מעלפות את מה שרצה להגיד במשפט אחד: "יאיר, אז מה אם אתה מוכשר, כותב ספרים שנמכרים בהיסטריה, בעל תוכנית בערוף הפופולרי במדינה, בעל טור בעיתון הנמכר במדינה,נושא את הקמפיין של הבנק הגדול בישראל, מגיש תוכנית רדיו בגלי צה"ל מזה 6 שנים ובכלל מושאת הערצתם של נשים רבות, היום אני, רון, שפעם שתיתי בצמאה כל מילה שלך והשתוקקתי לקצת יחס חם ממך, יכול לכתוב עלייך כל מה שמתחשק לי! האהאהא! נה-נה-בננה!".

פופלקס1

New member
העובדה שיאיר לפיד סלבריטי

שמשדר בגל"צ,כותב בעיתון הכי נמכר (אך לא הכי איכותי),כותב ספרים שנחטפים ונראה טוב,לא הופך אותו לאיכותי. גם ג'ודי ניר מוזס שלום שידרה ברדיו,זאב רווח עשה פרסומות,רם אורן פופולרי בקרב הקוראים-והם לא בדיוק שיא האיכות. לדעתי,לפיד היה יכול להיות איכותי,אבל הוא בחר במין דרך "ערוץ שתיימית",להיות חברה'מן,שכולם קוראים אותו רוצים בו ללא סיבה מוצדקת. מתי הוא "נשך" בשלטונות? מתי הוא "נכנס" באיזה פולטיקאי? הוא כזה מתוק,שהוא בוחר לא להתעסק עם אף אחד,וזו זכותו-לא חייב להיות איזה נסים משעל,או גיא מרוז-אבל ככה הוא יוצא סתם. פשוט סתם. רון מיברג הוא באמת בן אדם קצת מתוסבך,שיושב כל היום וכותב את העצבים שלו,אבל הוא לא אמר שאהב אותו אי פעם.

ענבץ בץ

New member
?

מה נסגר אתה הרי בעצם לא יודע מה אתה רוצה. אתה רק משווה אותו לאחרים ואז גם אומר שזה בסדר שהוא לא נכנס בפוליטיקה אז מה הרעיון?

פופלקס1

New member
הרעיון הוא שלפיד בעצם לא אומר כלום

לא לכאן ולא לשם. הוא שמאלץ. הוא כ"כ מנסה להיות עניני ומרתק,ופיוטי,ומרגש,ודעתן-אבל אני חושב שהוא מפחד לומר את דעתו האמיתי. הוא כזה חברהמ'ן בערוץ 2,אבל ב"7 ימים" הוא לכאורה משתלח בשלטון,בשחיתות,בכל מה שמפריע לנו כעם. אז למה כשביבי-או כל פוליטיקאי-מגיע אליו לטלויזיה,הוא כזה חמודי? לא שואל שאלות ביקורתיות,רק משבח ומלטף. זה מה שמקומם אותי,הוא מחליף כובעים ללא הרף,כשבעצם הוא רק מקריין יפה בטקסים. אה,ופוטוגני בפרסומות.

מילי17

New member
ואולי

בימינו. עם כל הבוטות, ו"הפתיחת פה" שכל כך אופיינת לישראלים, לשבח וללטף, ולדעת באמת ובתמים להקשיב זה מצרך נדיר בימינו. לפיד לא מנסה למכור משהו שהוא לא. הוא מכיר בזה שהמוני אנשים שונאים ומשטמים אותו, כמו שמקנאים לו ומחפשים אותו בסיבוב. זוהי ישראל.
אבל היי, דמקורטיה. מילה יפה. שבוע טוב, מילי.

back again

New member
דמוקרטיה

אכן דמוקרטיה. כנראה שלפיד אוהב את הדמוקרטיה רק כשהיא לצידו, אחרת אני לא יכול להסביר את שינאתו התהומית כלפי הטוקבקיסטים באינטרנט (שהם להזכירך אני וגם את...). האם על הטוקבקיסטים לא חל חופש הביטוי או שמא הוא חל רק כאשר דעתם אוהדת או שלא קשורה ללפיד? נקודה למחשבה... שבוע נהדר מילי.

back again

New member
פתחתי שרשור נפרד לביקורת

אבל אני רואה שהנושא עלה גם כאן אז אני מרשה לעצמי להשיב. יש לי הרבה מאוד בעיות עם מר יאיר לפיד. על העובדה שהבנאדם אינטיליגנט לא ניתן להתווכח. על המראה החיצוני שלו כן ניתן להתווכח. לפחות בעיניי הוא לא נראה טוב אבל זה ממש לא העניין כאן. העניין הוא שיאיר לפיד, בעקבות היותו קונצנזוס בלתי מעורער במדינה שלנו, מרשה לעצמו פשוט יותר מדיי. אם אני קורא בטור שלו בעיתון שהוא משתמש במילה "כושית" על אישה שחורה בזמן-כפי שהוא אומר מייד אח"כ- שהוא מודע לבעיתיות במילה אך משתמש בתירוצים שונים ומשונים בכדי לתת לכינוי הגנאי הגזעני הזה לגיטימציה (כל מיני הסברים גיאוגרפים. כושית בא מהמילה כוש ולכן כנראה שכל השחורים באו ממדינת כוש ומותר לקרוא להם כושים... ההסבר הזה מופרך לחלוטין!! במקביל ניצן לשייך את המילה NIGGER למדינה ניגריה. אני רק רוצה לראות את מר יאיר לפיד משתמש במילה הזאת בתקשורת האמריקאית....) אז אני מייד יכול להסיק על דעותיו של האדם. אם אביו משתמש בביטוי "מוזיקה ערבית" על שיריו של עמיר בניון אז אני מבין מאין יאיר לפיד שאב את חינוכו. כל זאת מתמיה על רקע ההיסטוריה הידועה של אבות משפחת לפיד (השואה הארורה). בטור אחר של לפיד הוא כותב על הקינאה בארץ. הוא טוען שכל עם ישראל פשוט מקנא האחד לשני. מה ההכללות האלה? האם זוהי צורת התבטאות נאותה של עיתונאי שמודע לעובדה שמאות אלפי קוראים קוראים בעקביות את טורו כל שבוע ועוד מעצבים את דעותיהם לפי דעותיו? במקום אחר לפיד אמר שנמאס לו מכל הטוקבקיסטים באינטרנט ומצידו שימותו... איפה הדמוקרטיה? חופש הביטוי??!?!? האם ללפיד יש חסינות כנגד כל ביקורת??!?! האם הוא לא מוכן לקבל ביקורת כפי שהוא מסוגל לשלוף מהמותך ולבקר את כל ההתנהגות של עמישראל שממנו הוא צמח וממנו הוא מביא אוכל לביתו? הייתי מציע לכל חברי הפורום הנכבד לראות את הפרק במ.ק. 22 שעוסק ביאיר לפיד. הפרק מציג את המציאות בצורה מדהימה כל כך. הייתי נקרע מצחוק אם זה לא היה כל כך עצוב....

למעלה