טארט וניל ענבים
טארט ענבים טעים ומתאים בדיוק לעונת הענבים ולימי הקיץ החמים, נפלא לאכול קר או חם ועם גלידת וניל ליד זה משובח. המרכיבים: (תבנית פאי מס` 26) לבסיס: 100 גרם חמאה (חתוכה לקוביות) 4 כפות סוכר 1 חבילה קמח תופח קטנה (350 גרם) 1/4 כוס מיץ תפוזים למלית: 10 יח` ביסקוויטים טחונים 2 ביצים ענבים ללא גרעינים (כמות המספיקה לסידור פנים הטארט) 1 כף פודינג וניל (אינסנט/לבישול) 3 כפות שקדים טחונים 1 מעדן וניל 1/2 כוס חלב תמצית וניל משובח/ מקל וניל הוראות הכנה: מכניסים את כל חומרי הבצק/הבסיס לקערת המיקסר המצויד בלהב לישה ומערבבים מס` שניות עד אשר כל המרכיבים התגבשו. על גבי נייר אפיה מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק ומשטחים בתבנית פאי משומנת קלות. מפזרים על הבצק את פירורי הביסקוויטים ומסדרים את הענבים מעל. בקערת המיקסר מערבלים את יתר חומרי המלית ויוצקים ע"ג הענבים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מצננים ורצוי להגיש עם כדור גלידה ליד.