מוסר עבודה ישראלי קלוקל
מוסר עבודה ישראלי קלוקל פתחתי את הדלת לג'מאל הנגר. לשמחתי הוא הביא פיסת שולחן שחסרה לי מזה חודשיים. ''מתנצל על האיחור,'' הוא אמר. ''לעבוד עם פלסטינאים זו בעיה.'' ''אבל לעבוד עם בדואים זה סבבה,'' החמאתי לג'מאל על מוצאו. ''הבדואים הם כמו שאר הישראלים, תוך שבוע הם מגלים שקשה להיות עוזר של נגר.'' *** אנחנו אלרגיים לאבק ולכן מיד עם בואנו ארצה נרשמנו לסוכנות מנקות, שאמורה לשלוח אוטומטית מנקה מחליפה, במקרה שהמנקה שלנו לא יכולה להגיע. הצרה היא שסוכנות המנקות סיפקה רק תירוצים כשהמנקה לא הגיעה. ''רותי לא תהייה היום כי הבן שלה חולה....'', ''רותי לא תהייה היום כי היא חולה'', ''רותי לא תהייה היום כי הבת שלה חולה'', ''נדיה שמחליפה את רותי חולה''...''אבל איך אתה רוצה שאני אתחשב באלרגיה שלך לאבק כשהבן של רותי שוב חולה?''...''אל תדאג, היום פיטרתי את רותי כי היא כל הזמן חולה. מחר אפרסם מודעה ותוך שבוע שבועיים אביא לך מחליפה''...''אשלח אליך את דרורה, המנקה החדשה'', ''זו כזו חוצפה מצדך לומר שאתה לא מבין איך אדם כמו דרורה עבר אצלי בכלל ראיון עבודה!'' אחרי שנפטרתי מסוכנות הניקיון מצאתי מודעה מטעם רותי באתר יד 2. רותי סיפרה בטלפון שהסוכנות נהגה לשלם לה רק מחצית מהסכום שאני שילמתי לסוכנות. לדברי רותי, תשלום כזה ראוי רק לערבים והיא שבה והדגישה שהיא לא ערביה. נו, ואתם חושבים שבשביל התשלום המלא היא כן באה? זין! *** אנחנו כבר שלושה חודשים בארץ, אך הילד למד בבית הספר למשך פחות משבועיים....