כדאי לקרוא בבלוגיה 22.11.2009

חדשוטק

New member
כדאי לקרוא בבלוגיה 22.11.2009

זוכרים שהבטחתי לכם משהוא? אז בערך בצהריים הוא יגיע, ואני מקווה מאוד, מאוד, מאוד שתיהנו מהאפשרויות שזה מעלה. בינתיים אני עובד קשה על טוויקים אחרונים לעיצוב. עיצוב זה דבר מעצבן. לא פלא שרוב האתרים בעולם מעוצבים זוועה...

MRimer

New member
מדוע שונא התמנון את החולדה?

הצצה אל עולם סיפורי העם של תושבי האיים שבמרכז האוקיינוס השקט.

MRimer

New member
תודה, אני משתדל לתעד את הסיפורים האלו

על פי הבולים המונפקים על ידי כל מדינה. זו הזדמנות לפגוש בסיפורי עמים שאינם חלק מן המעגל התרבותי בו נתקלים בדרך כלל, וכך מתוודעים לעולמות די שונים ומוזרים. כל הסיפורים מרוכזים במדור המכונה "מיתולוגיה וסיפורי עמים" כך שניתן לאתר אותם בקלות. בתקווה שהם יגרמו הנאה ויתרמו ידע.

MRimer

New member
אכן כן

תושבי האיים מנצלים את המיתולוגיה הזו לציד תמנונים. הם יוצרים פיתיון בדמות חולדה העשוי מקונכיות, ומכניסים אותו למיים מתוך אמונה שהתמנון העצבני יגיע ויתקוף את ה"חולדה". באופן מפתיע זה עובד. אני לא יודע אם התמנונים קראו את הסיפור או שיש בפתיון משהו אחר שמושך אותם (נו! טוב! יש לי השערה משלי לגבי הסיבה האמיתית) אבל העובדה היא שסיפור עממי באמת משפיע על התנהגות אנשי האיים.

צלהגשם

New member
ריצפו את גן עדן ובנו עליו מגרש חניה

ביום שישי, בדרך לפלמחים ראיתי בולדוזרים ודחפורים שעוקרים את העצים שבשולי הדרך על מנת לפנות מקום להרחבת הכביש שבעוד כמה חודשים יכיל המוני מבקרים בסניף איקאה החדש באזור. פוסט על זכרונות מפרדסים שהיו נוף שכיח לפני שנים לא רבות, ועל הבניה המודרנית שדורסת את נוף הילדות הזה ומחליפה אותו בבנייני בטון קרים ומנוכרים. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1589049

Master Stav

New member
רשומה מטרידה במובן הטוב

גורמת לך לחשוב ...ומעלה כמה שאלות על החברה כפי שהיא מזווית ראייה קצת שונה

Master Stav

New member
../images/Emo238.gifסיפורמתכון-טאג'ין של מזל../images/Emo238.gif

יום שישי בצהרים נישארתי לבד בבית , הגמדים נסעו להורי בטיסה ישירה לאילת עוד אתמול , ושלומית לקחה את תום אל הוריה מתכננת להישאר שם כנראה גם ללילה ....לישון....צילצלתי אל סימו זוכר שמצב הרוח שלו לא היה משוה לאחרונה ושאלתי אם ירצה לבוא אני כבר חותך בצל איימתי עליו ..ויש לי בטטה קסוואיה ....יש לך מה ? אני שומע את קולו מתעורר , בטטה קסוואיה ....ואללה ? ואללה טוב אני בא ....ואכן כ15 דקות אחר כך סימו פותח את הדלת ואומר תן לראות ....ואני מראה ...הוא ממשש מצקצק בלשונו ...יפה ... מה תכין לנו מזה ? אה אני אומר ...זה תלוי בסיפור .....אהה מחייך סימו, יענינעשית לי פוליטקאקי .....יש תמורה לאגרה ? עזוב אגרה אני אומר בוא נעשה הסכם ....אני אבשל ואתה ...תספר ....ואחר כך ...אנחנו נאכל ....יללא הולך !!!

למעלה