כדאי לקרוא...האנשים השקופים

stongy

New member
כדאי לקרוא...האנשים השקופים

הי,

"כבר זמן מה מהדהדת בראשי המחשבה לכתוב משהו על הרגישות שלי לקשישים החיים בקרבנו. אותם קשישים, שיום אחד אם יתמזל מזלנו ולא ניפרד מהעולם הזה בטרם עת, נהיה אנחנו הם. אותם קשישים אשר למעשה הקימו את המדינה שלנו. אותם קשישים שמגיע להם כ"כ הרבה ומקבלים מאיתנו, הדור הצעיר, כ"כ מעט."
כך מתחילה רשומה מרגשת...

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2571226

סטונגי
 
קראתי את המאמר שלך stongy

יפה שהגעת למסקנה שצריך להסתכל על העבר ולהתעניין בקשישים שכבר חייו אותו. אני בן 82 ועברתי תקופה ארוכה ומיוחדת. הילדים והנכדים שלי שואלים ומקושרים לעברי.
בין השאר כתבתי שני ספרים על כך. בספר הראשון " נבוך בארץ " אני מספר על קורותיי בילדות ובשואה. בספר האחרון שיצא זה עתה: " מבודפשט לדישון " אני מספר על העלייה שלנו במסגרת קבוצת עליית הנוער, יתומי שואה דרך גרמניה, איטליה, אניית המעפילים 'מולדת' וקפריסין. בארץ מלחמת השחרור, אחר כך 'גולני'. השחרור מהצבא ויציאה להתיישבות.
במשך כל הזמן הרגשתי את עצמי צעיר, גם עכשיו! זה הודות לקשר האמיץ עם נכדיי ועם הדור הצעיר.
 
למעלה