כדאי לקרוא

נופר א

New member
../images/Emo121.gifקראתי וממש ממש נבהלתי

אני קונה לילדים לפעמים שניצלים של טבעול אלו של הטופו, והבן שלי כשהיה תינוק אכל את האיזומיל שעשוי מסויה ואני עוד חשבתי לי שזה יותר בריא. ועכשיו כתוב שם שבניו זילנד הפסיקו להשתמש באיזומיל. ממש טירוף. וממש מפחיד.
 

oisdvib

New member
אבל ליותר מבוגרות שביננו

מותר לשתות חלב סויה? נכון ? (השלמת אסטרוגן) אמא'לה אמרתי מבוגרות.
 

קישלורן

New member
אני תכננתי לקפוץ לחנות טבע

ממש אתמול, ולקנות כמה מוצרי טופו. פתאום נתקלתי בכתבה הזו. מה דעתכן ? מפחיד הא ?! ואני עוד בהריון . . .
 

מאקי

New member
קיש לא להבהל

כמו כל דבר בחיים (עד שמתים) מגלים שיש אפור ולא רק שחור או לבן בטח חלק נכון וחלק לא. ואת הנעשה אין להשיב ולבטח עדיף לאכול טבעי ללא ריסוס וללא אדמה רעילה מגשם חומצי וכו וכו אבל זה די אוטופי ואפשר רק לשאוף להתקרב........ אז שאיפה נעימה.. תתאמני גם בנשימה ויום נהדר
 

קישלורן

New member
האמת, שאולי עכשיו אני לא אוכל

מוצרי סויה (להוציא רוטב סויה שאינו בעייתי). אבל אחרי הלידה אני לא אמנע. השאלה - מה לגבי הילדים ? איך זה ישפיע עליהם ? את עצמי אני מכירה . . . מה דעתך/ן ?
 

מאקי

New member
תרא זה פילוסופיה

אנו מאמינים במשהו שבסוף מתברר כלא... כלא מה?. נכון למתי?? והיפנים שאוכלים או כל עמי המזרח שתוחלת החיים בהם גבוהה האם זה בגלל או למרות הסויה???? קשה להחליט דבר אחד בטוח חדשות לבקרים יש הסטריה חדשה במרחב וזה טוב מצד אחד כי מעלה מודעות ורע בשל הספקות. לא הבטחתי תשובה אז לא לשאול אותי מה.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo31.gifלא להיכנס לפאניקה../images/Emo39.gif

האוויר שאנו נושמים - מלא פיח ואבק. הבשר שאנו אוכלים - מלא מים, אנטיביוטיקה וכל מיני כולרות אחרות. הדגים - בכלל מסרטנים, ובחלק יש חיידק טורף (כמו במושט). הירקות והפירות - מלאים בחומרי הדברה. חטיפים וממתקים - מלאים בצבעי מאכל. אוכל מוכן - מלא בחומרי שימור. אז מה - להפסיק לנשום? (בגלל זיהום האוויר); להפסיק לאכול (בגלל כימיקלים)? חוץ מזה, המחקר בנושא הסויה עדיין לא סופי ומוחלט. אי אפשר כך סתם לזרוק נושאים לא מבוססים ולזרוע בהלה בציבור. צריך לקחת את הדברים בפרופורציות נכונות ולא להיכנס לפאניקה.
 

effyba

New member
נירה,את צודקת מאוד,אבל כשקוראים

מאמר כזה מאוד נלחצים..(לשמחתנו - לחץ מאוד "רגעי" שעובר)ואני שןתה קפה רק עם חלב סויה
 

קישלורן

New member
אני דווקא מאוד אוהבת את מוצרי הסויה

חוץ מהחלב (לא מצליחה להתרגל לטעם) אבל לא יוצא לי לאכול הרבה. החומר שנמצא במוצרי הסויה אינו חדש ותמיד היווה בעיה, אני פשוט לא ידעתי עד כמה. אני לא נלחצת ממאמרים כאלה. תמיד קמים להם מאמרים אחרים שמפריכים. אבל לפחות יש לנו את זכות הבחירה המודעת. ואני בוחרת לא לקחת סיכון כשאני בהריון . . . אחרי זה אין לי בעיה (חוץ מהתלבטות אם לתת לילדים). מה שכרגע עובר לי בראש זה שיש לי חברה שמתקשה להיכנס להריון והיא שותה חלב סויה - אולי בשלב הטיפולים כדאי לה לעשות הפסקה ? נקודות למחשבה - לגבי עמי המזרח, אני מאוד מאמינה שכל עם שנמצא במקום שהוא נמצא עבר איזושהי הסתגלות לסביבה. לדוגמא: אנשים שחיים במקומות גבוהים מפתחים יותר כדוריות דם אדומות לניצול החמצן. אנחנו נתקשה לנשום במקומות כאלה והם יחיו כאילו כלום . . . קניבליזם - התפתח במקומות שלא היו שם חיות למאכל והיה צורך בפרוטאין . . . אבל מה אני כבר יודעת - אנחנו בכפר גלובלי גם בתחום הזה
 
למעלה