כדאי?!

• פותח הנושא d195
  • פורסם בתאריך

d195

New member
כדאי?!

חושב לעשות רשיון קטנוע, כי יקר לי רכב, והנסיעות שלי הן רק בעיר. מצד שני זה נראה נורא מפחיד וכאילו לחכות למות!!!! מה אתם אומרים, כדאי? נ.ב: אני באמת שלא פחדן פשוט אחרי 3 שנים באינתיפאדה לא בא לי למות סתם...

dptnl

New member
../images/Emo79.gif כל אחד צריך בסוף למות ... ../images/Emo79.gif

שיר של משינה
... לא חשוב.... שמע, גם אני חשבתי ככה פעם לפני שהוצאתי רשיון על דו"ג, אבל הגעתי למסקנה שמכל דבר היום אפשר למות. אפשר ללכת ברחוב למעוד מהמדרכה ליפול לכביש ולהדרס,אפשר לשבת באוטובוס\בית קפה\סתם ברחוב ופתאום להתפוצץ לחתיכות ללא הזהרה מוקדמת,ואפשר גם לנהוג באוטו במהירות 100 קמ"ש+ ופתאום שגלגל יתפוצץ. אפשר חס וחלילה פתאום לחלות בסרטן,איידס (לא פתאום אבל בכל זאת) וסתם קצר חשמלי בבית יכול לגרום לך להילכד בתוך מלכודת אש... אפשר לנהוג ברכב ופתאום לקבל יריות מקלצ'ניקוב לתוך השמשה, וגם אפשר סתם להישדד\להירצח ע"י שיכורים\נרקומנים או להידקר ע"י חמום מוח שפגעת לו בכבוד ע"י הערת ביניים ו\או צפירה מיותרת... בקיצור בן אדם, הבנת את הגישה שלי לחיים ... אז נכון, לא משנה מה, שני גלגלים היה ותמיד יהיה יותר מסוכן מ-4,אבל שוב, זה הכל יחסי. עם אינסטינקט של חתול וצפייה למה שהולך לבוא מצד נהגים אחרים, אתה יכול להיות הרבה יותר בטוח על שניים. שמע לי, קח שיעור נהיגה אחד, תנסה, תראה מה זה ואם אתה בקטע תמשיך, אם לא ... אז תמשיך לעמוד בפקקים כלוא בכלוב. לי אישית לדוגמה,יש אוטו צמוד ללא הגבלה של דלק,זמן וכו' (אבא שלי גמלאי והוא מביא לי את האוטו חופשי) מה גם שזה אחלה אוטו לצעירים (אופל קורסה שנת 2000 ידנית ...) ואתה יודע מה? אני מעדיף את ה50 סעמ"ק שלי ,במיוחד לעיר, שם הנפח מנוע לא משחק תפקיד, אלא היעילות בפקקים,צריכת דלק וכו'.(וכן,ניסו לשכנע אותי לרדת מזה ע"י כך שיקנו לי אוטו...) מה שאני מנסה להגיד לך זה ש... שנה את הגישה הזו. לאף אחד שמחזיק אופנוע\קטנוע אין משאלת מוות, ותתפלא יש הרבה אנשים שמחליטים מהמון סיבות לעלות על דו"ג כאשר האישה (או ההפך) והילדים מחכים להם בבית. שוב, קח שיעור אחד, ותראה שזה לא כ"כ נורא.

מנדלון

New member
תגיד, אתה רוצה שישכנעו אותך

שקטנוע זה לא מסוכן? אם אתה מפחד אל תקנה קטנוע.

תגובה ל- doptnl

אפשר למות מ- 1001 סיבות זה נכון... אבל צריך לזכור שבידינו האפשרות להסתכן פחות או להסתכן יותר, כמובן שככל שהסיכונים שאתה לוקח רבים יותר וברמה גבוהה או קיצונית יותר - כך סיכוייך למות או להפצע כתוצאה מכך גדולים יותר... ככה שצריך לקחת הכל בפרופורציות הנכונות עצה שלי: לך על קטנוע אלא עם כן אתה ממש ממש מתקשה להתגבר על הפחדים שלך

צריך לדעת ....

קטנוע (לפחות עבורי) זה ממש חופש !!! כלי תחבורה שלוקח אותך במהירות ובזריזות לכל מקום בעיר , בלי בעיות של פקקים וחניות , אתה מחנה מטר מכל חנות , בית שאתה מגיע . כלום הוצאות על דלק , טיפולים שוטפים זולים ובכלל תחזוקה זולה . ביטוח "קצת" יקר . אבל אבל אבל לפני שאתה רוכש / רוכב אתה חייב להבין ש .... אופנוע/קטנוע זה כלי מסוכן ההבדל בין חיים פציעה קשה או מוות יכולים להסתכם במבט מפוספס או בתגובה מאוחרת של שניה (ואני לא חושב שאני מגזים ) כל תאונה שבאוטו מסתכמת בפגיעת פח או שריטה על קטנוע יכולה להיות קטלנית . כשאתה רוכב אתה מפתח חושים של חייה שנזהרת מפני טורפים (בדמות נהגי מוניות בעיקר) רק אחרי שאני יורד מהקטנוע אני מבין עד כמה עירנות וריכוז השקעתי בנסיעה , בעיקר בתימרונים בין הרכבים בפקק וכ'ו בשורה תחתונה , אופנוע/ קטנוע זה אחלה דבר שבעולם , ממש חופש אם אף אחד לא דורס אותך בדרך ....... תחשוב על זה .

harabecw

New member
נקודה מעניינת

רק בערך רבע שעה אחרי נסיעה בין-עירונית(עם עיר באמצע) העייפות הקלה באה ואתה מבין כמה עירנות נדרשת לעומת אוטו, שבו העירנות נעה בין "אני ישן, אל תפריעו" ל-"מה יש בגלגל"צ?"

../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אחינו אתה צודק מאה אחוז!...

למעלה