כדורים במקום זריקות

שוקי.

New member
כדורים במקום זריקות

בביקור אצל רופא סכרת הומלץ לי להתחיל לקחת glucomin במקום זריקות (לנטוס) אבל רשימת תופעות הלוואי של הכדור מדאיגה. הכצעקתה ?.

אבו זקן

New member
לא ולא

בניגוד לרושם שעולה מהעלון לצרכן מטפורמין הוא תרופה מצוינת. נבדקת אפילו האפשרות לתת אותה גם לאנשים בריאים כי נראה שהיא עשויה להאט תהליכי הזדקנות.
&nbsp
&nbsp

תומרונתם

New member
מנהל
לא מבינה ממש בגלוקומין, אבל מעניין לדעת

למה ההמלצה? לא הסתדרת עם הלנטוס?

שוקי.

New member
לדעת הרופא

כיוון שכל בדיקות הסוכר היומיות מראות פחות מ 100 וההמוגלובין 5.5 הרי שאין צורך בזריקות ואפשר לעבור לכדורים.

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי...

אם המצב יפה ככה בעקבות הזריקות, ואין לך בעיה איתן - אפשר להפחית במינון ולהמשיך איתן.
אם זה עובד, למה לשנות?...

אנה1235

New member
אצלי

היתה התאוששות טובה ללבלב, ואחרי 3 חודשים של אינסולין לנטוס הוחלט על הפסקתו ולקיחת גלוקומין בוקר וערב. התייעצתי עם ארבעה רופאים וכולם היו בדעה אחת שמוטב להמשיך עם הכדורים ולא עם הזריקות. ממדידות יומיומיות התוצאות בסדר גמור כבר כ-4 חודשים.
על אילו תופעות לוואי מדובר?

אבו זקן

New member
קראת את העלון שמצורף לאקמול?

לדעתי פירוט כל תופעות הלוואי האפשריות בלי ציון השכיחות שלהן (כי הציבור הרחב לא יבין?) גורם יותר נזק מתועלת, כי הוא גורם לאנשים להמנע מנטילת תרופות טובות.

bennyhemo

New member
חמצת לקטית ושימוש בגלוקומין- אל תגיד לי זה לא יקרה

מדינת ישראל ומשרד הבריאות פושעים שהם מאשרים תרופה כזאת למרות שהתופעה נדירה, התרופה שולחת הרבה אנשים לקבר עקב אי ספיקת כליות וחמצת לקטית,
תופעה מסוכנת ונדירה מאוד, אבל היא קוראת כל יום וכל חודש בממוצע לוקחת אדם אחד לקבר, הסיכויים לצאת לא גבוהים והכל תלוי בזמן ההמתנה לטיפול ואיך איבחנו, אם בכלל, האבחנה במצב כזה הוא עסק מבלבל ולא כל רופא מכיר ויודע, לכן רק מיון ורופאים פנימאים בשילוב נופרולוגים יכולים להציל אדם ממוות..
&nbsp
התופעה נדירה אך קיימת ויש אחוזי תמותה גבוהים אם לא מטפלים בזמן וסיכוי לאי ספיקת כליות וצורך בדיאליזות, במדינתנו הקטנטונת קיימים עשרות הרוגים מחמצת בשנה, יש כאלו שנשארים בתרדמת ולא קמים, אחרים מתים, ואלו שחיים הכליות לא מתפקדות או מתפקדות בצורה חלקית.. אחוזי החלמה לא גדולים בכלל, הכל תלוי מתי מטפלים.. הבעיה היחידה שקשה לאבחן את החמצת ללא בדיקות דם מעמיקות ולפעמים חושבים שזה איזה וירוס, ברוב מי שחלה בחמצת מהתרופה הנ"ל קיימות פרכוסים קשים עד לנשיכת הלשון ואפילו לפעמים בליעה וחנק.
&nbsp
אז אם מישהוא שלוקח מרגיש צמרמורות וקור
מבולבל/מעורפל/חוסר מודעות
דיבור לא קשור וערבוב משפטים
בכי
סחרחורות
בחלק מהחולים קיימות מחשבות פסיכוטיות, מתחיל כמה ימים לפני ההתקף הגדול
והרזיה ללא סיבה, מתחיל כמה חודשים לפני אצל חלק מהחולים, לא ללכת בשום פנים ואופן לרופא המטפל, הוא לא יצליח לאבחן, אך ורק למיון, רק מיון ורק מיון יכולים להציל אדם ממוות בטוח בשלב הראשוני, לאחר מכן מתחיל שלב הדיאליזות
&nbsp
אל תגיד לי זה לא יקרה, זה יקרה ואם לא לך אז לסובבים אותך, רק אינסולין ורק אינסולין, ואם באמת גלוקומין אז רק תחת מעקב רציני הכולל תפקוד כליות כללי, רמת חמוציות בדם, רמת חמוציות בשתן u.s strip ph), בלי זה לא לקחת חד וחלק

אבו זקן

New member
don't panic!

רק לאנשים עם ספיקת כליות גרועה ממש (קריאטינין מעל 5!) יש סכנה אמיתית לפתח חמצת כתוצאה מנטילת התרופה הזאת, ויהיה ממש חבל אם אנשים יתרגשו מהאזהרות שלך ולא יטלו אותה - זה עלול באמת לקצר את דרכם אל הקבר. למי שעוד לא יודע, מומלץ להתייחס בחשדנות רבה להמלצות באינטרנט (כולל שלי, כמובן) ולראות אותן רק כנקודת מוצא למחקר עצמי או לפניה לרופא.
&nbsp
אפילו ה FDA שעיכב את האישור לתרופה שנים ארוכות בגלל החשש (שנובע מתופעות לוואי של תרופות אחרות מהמשפחה הזאת) כבר אישר אותה לשימוש.

bennyhemo

New member
אתה מדבר שטויות במיץ

גם כאלו שעברו תפקוד כליות והתפקוד היה תקין לחלוטין קיבלו חמצת, תפסיק לדבר שטויות, אתה מטעה את הציבור ומתעשר מידע זמין באינטרנט וטיפשותם של הבריות, אני אישית דיברתי עם שלושה רופאים שענו לי בצורה חד משמעית, לא חייב אי ספיקת כליות חלקית על מנת שתופיע חמצת, אז את החרטות האלו תשאיר בצד, אכן נכון זה נדיר אבל קיים, וקורה גם למי שיש אי ספיקת כליות חלקית, אבל כל מי שקיבל את התרופה עשה ועושה תוך כדי תפקוד כליות, וכמובן אם התוצאה לא תקינה, הרופא חייב להפסיק את הטיפול, אז איך אתה טוען את מה שאמרת?

bennyhemo

New member
אין מה לחשוש לקחת את התרופה, כמובן שאינסולין עדיף

עדיפות לאינסולין, רק למי שנוח לו
המצב ממש נדיר ואם מופיעים התסמינים שהזכרתי למעלה, יש מיד לגשת למיון ביחד עם התרופה

אבו זקן

New member
שטויות במיץ? לחולי סוכרת?

אתה אישית דיברת עם שלושה רופאים! וואו אני מלא התפעלות. לא רוצה מטפורמין? אל תיקח מטפורמין. אני מקווה שאחרים יבדקו את הנושא עם הרופא שלהם ולא יימנעו מנטילת התרופה המצוינת הזאת. אכן, יש לה תופעות לוואי כמו לכל תרופה שהיא, כולל אקמול, ובמקרים נדירים גם סיכונים של ממש (אותה חמצת מפורסמת) אבל אין שום ספק שהמאזן הכללי חיובי מאד.

מי שרוצה ללמוד קצת בעצמו על סיבוכים אפשריים ושכיחותם (יכול להציץ כאן ולעקוב אחרי הקישורים למחקרים).

ואשר לך, אם אתה רוצה שאתייחס אליך להבא, דבר אלי בטון של בני תרבות, בהנחה שאתה יודע מה זה.

bennyhemo

New member
לא שללתי לקחת את התרופה, טענתי שצריך לקחת אותה תחת מעקב

ובדיקות קפדניות, הכוללת בדיקות דם לתפקוד כליות וכן לבדיקת חמוציות הדם וכנ"ל לגבי השתן.

אבו זקן

New member
אם כך אין בינינו חילוקי דעות

מעקב רפואי הוא חיוני ללא ספק (ולא רק בגלל המטפורמין). אני מקווה שכל חולה סוכרת עובר בדיקות למציאת גופי קטון בשתן.

למעלה