כדורים נגד מלריה בויטנאם

אנהב

New member
כדורים נגד מלריה בויטנאם

שלום, אנחנו נוסעים לשבועיים לאיזור צפון ויטנאם (ושבוע לאחד האיים של תאילנד). כשהלכנו לעשות חיסונים אמרו לנו שבאיזור צפון ויטנאם יש לקחת כדורים נגד מלריה, לחברים שלנו שהלכו למרפאה אחרת ונוסעים לאותו איזור וכמעט באותה תקופה, לא אמרו שחובה לקחת כדורים. האם באמת בצפון ויטנאם, מחוץ להאנוי יש לקחת כדורים למלריה? ושאלה נוספת: ששאלנו את הרופא איזה כדור מומלץ, הוא אמר שתלוי בשיקולים שלנו, אבל בעיקרון MALARON. קראתי איפשהו בפורום מטיילים שכדור זה אינו מתאים לחלק מהמדינות במזרח. האם זה נכון? והאם הוא מתאים לויטנאם? תודה מראש, אנה

מלריה בצפון ויאטנם

שלום רב לך, אנה ! כן, איזורים כפריים בצפון ויאטנם אכן נגועי במלריה (למעשה, כמעט כל מקום פרט לעיר האנוי). עקב כך, בהחלט מומלץ לקחת טיפול מונע בכדורים (חוץ משימוש בחומר דוחה יתושים). כדורי Malarone טובים בכל איזור המזרח, כולל בכל ויאטנם. אין עדיין דיווחים על מקרי עמידות לתרופה זאת באיזור. לכן בהחלט מומלץ לקחת תרופה זאת למניעה כפי שהמליצו לך. לעומת זאת, ישנם מקרים של עמידות הטפילים במזרח ל-Lariam (תרופה אחרת לגמרי), כולל בויאטנם, אבל בדרום ומרכז המדינה ולא כל כך בצפון. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

רותוש

New member
../images/Emo207.gif מלריה בצפון וייטנאם

היום חזרתי מחיסונים במרפאות משרד הבריאות (אליה הפנו אותי דרך קופת חולים מאוחדת)- אנחנו טסים לשבועיים לצפון וייטנאם (מצפינים מהאנוי לסאפה וחוזרים), והם אמרו לי שלא צריך לקחת כדורים כנגד מלריה, ושבנוסף, אם אחליט לקחת אני צריכה לקחת בחשבון שהם פוגעים ביעילות הגלולות. לאור המלצתך כן לקחת את הכדורים- האם עליי לפנות לרופאת המשפחה או משהו כזה? היא תיתן לי מרשם לכך? מה עליי לעשות?

תשובה על מלריה בצפון ויאטנם

שלום רב ! בצפון ויאטנם ישנם אזורים רבים אשר נגועים במלריה. אין מלריה בהאנוי וגם מסביב לעיר וגם במחוזות הסמוכים לעיר ועד האוקיאנוס. בכל האזורים אשר מצפון ומצפון-מערב לעיר הבירה בכפרים וביערות יש מלריה ומומלץ לקחת טיפול מונע בהתאם. כדורים מסוג Doxylline למניעת מלריה באמת עלולים באמת לשבש את הפעילות של גלולות למניעת הריון. כדורים מסוגים אחרים (Malarone או Lariam) לא מתנגשים עם הגלולות ולכן לא צריכה להיות בעיה. ניתן לקבל את המרשמים לתרופות אלה אצל רופא משפחה או באותה מרפאה בה קיבלת יעוץ. בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

אנהב

New member
היי,

בסוף גם אנחנו החלטנו לטוס לויטנאם...תודה על העזרה. אנחנו יוצאים בסופ"ש הבא. ממש מוזר לי שבכל מקום נותנים המלצה אחרת על כדורים למלריה בויטנאם. אגב, אני גם שמעתי שכדורים למלריה יכולים לפגוע ביעילות הגלולות, שאלתי את הרופא נשים שבוע שעבר, והוא אמר שאין בעיה, והיעילות לא תפגע. אנה

רותוש

New member
הי ../images/Emo140.gif איזה כייף!

אנחנו מתחתנים ב24, וטסים ב27. את קולטת שבמרפאות החיסונים של משרד הבריאות אמרו לי שלא צריך...?!? אני אז העברתי לך גם את השם של הסוכן- נכון? VU DAC? סגרתם איתו?

אנהב

New member
החלטנו לא לסגור דברים מהארץ

רק ללילה הראשון, ואז כבר נראה איך נסדר את הזמן שלנו. יש לנו תוכנית בגדול מה אנחנו רוצים לראות, אבל נהיה גמישים. שיהיה המון מזל טוב לחתונה תנצלי כל רגע ...

למעלה