כדורים

CheshireMe

New member
כדורים

מישהו יודע מה ההבדל בין סימבלטה לציפרלקס?
נטלתי אסטו 20 והרגשתי טוב, ואז ראיתי פסיכיאטרית והיא שינתה לי את הכדורים לסימבלטה 60 מ"ג.
עכשיו שוב בדיכאון נוראי וסובלת מתשישות.
העניין הוא שהפסיכיאטרית אמרה שסימבלטה היא גם נגד כאבים. :/

Lady Stark

New member
סימבלטה וציפרלקס

הן תרופות משתי קבוצות שונות של אינטי דיכאוניים.
במונחים כימיים, ציפרלקס עובדת על ויסות הפרשת הסרוטונין בדם וסימבלטה עובדת על הפרשת נוירו אדרנלין.
השאלה החשובה היא: למה החליפו לך את התרופה אם הרגשת טוב?
וכמה זמן את כבר לוקחת סימבלטה? כי אם פחות מחודש אז הכדור כנראה עדיין לא התחיל להשפיע.

CheshireMe

New member
אפשרי לחזור לבד לקחת את הציפרלקס?

לא רואה את עצמי עוברת שוב אצל הפסיכיאטרית :/
זה היה ממש חסר תועלת.

בשום פנים ואופן לא

תרופות - ותרופות מרשם בפרט - הן לא משחק ילדים. הן יכולות לשבש לך את כל המערכת ולגרום לך נזק! אנא חזרי לרופאה או שתעברי לרופא/ה אחר/ת, אבל בשום אופן לא על דעת עצמך!

Lady Stark

New member
בהחלט. לעולם לא על דעת עצמך

ממליצה בחום לגשת לפסיכיאטר אחר.
את יכולה לבקש המלצות וחברי הפורום יוכלו לשלוח אליך במסרים בפרטי.

CheshireMe

New member
תודה

קבעתי תור לפסיכיאטר אחר למחר.

CheshireMe

New member
הייתי אצל הרופא אתמול

פסיכיאטר ממש חמוד :)
החזיר אותי לציפרלקס. :)

נוגה81

New member
בתור אחת שלקחה ציפרלקס 3 שנים

אני יכולה להגיד לך שזה תרופה שממש עזרה לי, ממש הרימה אות מדיכאון עמוק תוך 3 שבועות. הייתי בן אדם אח אחרי שכמעט חצי שנה הייתי בדיכאון וגם לא היו לי שום תופעות לוואי מהכדור הזה.
ממליצה עליו בחום
דרך אגב בקופת חולים שאליה עברתי עכשיו נותנים רק אסטו ולכן אני משלמת פרטי על הציפרלקס, כי אני פוחדת להחליף כדור, אפילו שזה תרופה גנרית.
יש לך ניסיון בנושא?
תכתבי לי

היי נוגה

בתור אחת שלוקחת ציפרלקס,אסטו, אסציטאלופרם (עברתי על כל הגנריות כבר), אני יכולה לומר לך שלי אישית, לא היה שינוי בהרגשה. אני מניחה שזה סובייקטיבי, בדיוק כמו ההשפעה של התרופה עצמה.
אם את מנסה את התרופה הגנרית, חשוב שתשימי לב אם יש שינויים בהרגשה שלך או בתופעות הלוואי ותצרי קשר עם הרופא המטפל בהקדם, על מנת ליידע אותו.
את מוזמנת לפנות אליי גם במסרים אם יש לך שאלות

למעלה