כדורי בקר ברוטב בוטנים מתוק

כדורי בקר ברוטב בוטנים מתוק

מתכון הכדורים המופיעים בפוסט הפיטריות שלי: כפי שהזהרתי ..אני מאלו שזורמים עם המתכון,ולרוב ממציאים אותו תוך כדי. בהמשך לבקשות למתכון ערכתי שחזור , מאוד יתכן שצריך לתקן מעט מליחות וכוי"ב, ומכאן ההמלצה שלי: גלגלו כדור קטן וטגנו- אם טעים - יופי, אם לטעמכם חסר מלח או תבלין אחר- הוסיפו. הכדורים: 500 גר` בקר טחון 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק 3 כפות פרורי לחם (חשוב בכדי לשמור על עסיסיות!) 3 שיני שום כתוש 3 כפות רוטב סויה איכותי 2 כפות שמן בוטנים (או חמאת בוטנים ) 1/2 כפית שמן שומשום קלוי 1/2 כוס פתיתי קוקוס 3 כפות רוטב צ`ילי מתוק לערבב לעיסה אחידה - ערבוב ארוך חוסך שימוש בביצים להדבקה אם העיסה מרגישה נוזלית- יש להוסיף עוד מפרורי הלחם. כדררו לכדורים יפים (גודל של כדור פלאפל) את הכדורים גלגלו בפאנקו (פירורי לחם יפניים) / פרורי לחם רגילים/ שומשום/ קוקוס - לפי טעמכם טגנו בשמן עמוק חם מאוד אך לא מעשן..כך שהכדורים יתבשלו היטב מבפנים אך לא ישרפו מבחוץ. את הקציצות המטוגנות הניחו ע"ג מסננת מרופדת בנייר סופג. כשניתן לגעת..שפדו על שיפודי במבוק (אני השתמשתי בקצרים) 3 כדורים. הרוטב: וכן, גם כאן..כמויות מזכרוני המתעתע..: 1/2 כוס חמאת בוטנים 1/3 כוס רוטב צ`ילי מתוק רוטב סוייה לפי הטעם.. מלח פלפל שחור לערבב בסיר קטן על אש קטנה עד לקבלת רוטב חלק, לטעום- ולתקן תיבול לטעמכם. את העיצוב וההגשה- ראו בפוסט המקורי
 

Master Stav

New member
אחלה פשוט אחלה

אז מה אם אני מתעב בוטנים בבשר שלי אני בטח אחליף אוךם לאגוז אחר ואת הרוטב אעשה בשילוב של רכז רימונים ואולי ערמונים ניראה מתכון פגזי לגמרי
 
למעלה