כדורי מלריה בדחיפות:)

• פותח הנושא m e8
  • פורסם בתאריך

m e8

New member
כדורי מלריה בדחיפות:)

שלום,אני טסה להודו עוד חודש,ואני מתחבטת בין שני סוגי כדורי מלריה. האחד הוא לריאם,שאני די מפחדת ממנו עקב תופעות הלוואי,והשני שרופאת המשפחה דברה עליו,אך לא ידעה לתת לי פרטים. היא טענה שכמעט ואין לו תופעות לוואי, אבל חשוב שאבדוק עליו כי יש אזורי מלריה מסויימים שמתאימים להם רק כודרי מלריה מסוימיים. לכדור קוראים ( AVLOCLOR (CHLOROGUINE אני מאוד אשמח להסבר על הכדור הזה,כי אני רוצה לקחת כדור עם כמה שפחות תופעות לוואי. אני טסה לשמונה חודשים להודו,נפאל,לאוס,קמבודיה,פיליפינים,תיאלנד. אגב,אני שואלת ספציפית על הכדור המסויים הזה,כי אני יודעת על קימום של המלרון,של הדוקוסלין,ואני לא רוצה לקחת אף אחד מהם אם אפשר לקבל מידע על הכדור הנ"ל , מה הן תופעות הלוואי שלו,מהי העלות שלו,והאם הוא מתאים לאוזרים .. המון תודה!

כדורי מלריה

שלום רב ! אני אצטרך לאכזב אותך ולא מעט.ף כדורי Chloroquine שציינת לא מתאימים לטיפול המונע במזרח הרחוק במדינות שאת הוכלת לבקר להן, מכיוון שחלק גדול מאוד של טפילי המלריה באיזורים אלה הם עמידים לתרופה זאת באופן מוחלט, כך שהיא פשוט לא תעזור ולא תמנע שום דבר. לכן, נשארות רק אופציות נוספות שציינת ולא Chloroquine. להצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

m e8

New member
תודה רבה , עוד משו קטן :)

אז בעצם האפרויות העומדות לפניי הן הליראם,הדוקסולין,והמלרון ? אין שם דבר אחר שאני לא יודעת עליו? דוקסולין , האם הוא אנטיביוטיקה? רופאה אחת אמרה לי שהוא עושה בעיות בשתן, והשנייה אמרה שהוא מחמיץ את השתן,מה שדווקא עוזר לדלקות. האם זה בריא לקחת אנטיביוטיקה בתקופה כלכלך ארוכה של שמונה חודשים ? אני פשוט מאוד מאוד מפחדת מהלריאם, לא בא לי לקבל הזיות..

תשובה

שלום לך שום ! אכן, דוקסילין הוא סוג של אנטיביוטיקה אשא עוזרת גם נגד טפילי המלריה. מבחינת השפעתו על זיהומים בדרכי השתן - הוא יכול לעזור, למרות שהרבה מאוד חיידקים מאלו הגורמים לזיהומים אלה דווקא עמידים לדוקסילין. הוא בטח לא גורם באופן ישיר או עקיף לזיהומים בדרכי השתן. מה שהוא כן יכול לעשות - זוהי נטיה לפטרת ( כולל בנרתיק), צרבת (בעיקר עם לא לוקחים את הכדור עם כמות מספקת של מים), ולעורך זמן - לפעמים להפרעה (לרוב חולפת) לאנזימי הכבד. ניתן להגיד שלקחת תקופה ארוכה אנטיביוטיקה זה אכן לא כ"כ בריא, אבל לחלות במלריה זה עוד פחות בריא, ללא ספק ! להצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

m e8

New member
מה שאומר ש..

מה שאומר ש..דוקסולין לא טוב לי . מלרון יקר לי מידי, מה שאומר,שנקתעתי באופן סופי עם הלריאם נכון ? ואני אצטרך פשוט להפסיק לפחד ממנו. אה ושאלה מאוד חשובה משמום מה הרבה אנשים אמרו לי שחבילה של ליראם עולה משו כמו 25 שקל לחבילה.. ובבית מרקחת אמרו לי שחבילה כזו עולה 140!!! יש למשו מושג כמה אמורה באמת לעלות כזו חבילה ?

תגובה

שלום לך שוב ! לגבי המחירים של התרופות כדאי לברר לא כאן, אלא בקופת החולים שלך (יכול להיות שונה בין הקופות השונות). בהצלחה ! ד"ר יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות השירות הרפואי לנוסע (שר"ל) , המרכז הרפואי ת"א, בי"ח איכילוב טל': 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה