כדורי שוקולד עדינים (טראפלס)
כדורי שוקולד עדינים (טראפלס) הטראפלס האלה הם כדורים קטנים המכילים כמעט 100% שוקולד. החומרים: 300 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים 2 כפות ברנדי/ ויסקי/ ליקר תפוזים אבקת קקאו מסוג משובח 100 גר' חמאה אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד ואת השמנת על אש קטנה תוך בחישה רצופה, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה תוך כדי בחישה ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה עד שהיא נמסה לגמרי ומוסיפים את המשקה האלכוהולי. מערבבים עד שהתערובת מבריקה. שמים את העיסה בתא ההקפאה כשעתיים, עד שהיא מתקשה. משמנים את הידיים, לוקחים מעט מן התערובת בכפית, צרים כדורים בקוטר1 ס"מ, מגלגלים בתוך אבקת קקאו ומניחים על צלחת הגשה. מחזירים למקרר ושומרים בקירור - עד שבוע. אפשר להמיס שוקולד ולטבול בו את הכדורים. מקור המתכון: אילנה מונטה
כדורי שוקולד עדינים (טראפלס) הטראפלס האלה הם כדורים קטנים המכילים כמעט 100% שוקולד. החומרים: 300 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים 2 כפות ברנדי/ ויסקי/ ליקר תפוזים אבקת קקאו מסוג משובח 100 גר' חמאה אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד ואת השמנת על אש קטנה תוך בחישה רצופה, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה תוך כדי בחישה ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה עד שהיא נמסה לגמרי ומוסיפים את המשקה האלכוהולי. מערבבים עד שהתערובת מבריקה. שמים את העיסה בתא ההקפאה כשעתיים, עד שהיא מתקשה. משמנים את הידיים, לוקחים מעט מן התערובת בכפית, צרים כדורים בקוטר1 ס"מ, מגלגלים בתוך אבקת קקאו ומניחים על צלחת הגשה. מחזירים למקרר ושומרים בקירור - עד שבוע. אפשר להמיס שוקולד ולטבול בו את הכדורים. מקור המתכון: אילנה מונטה