כדורי שוקולד עדינים (טראפלס)

clcl

New member
כדורי שוקולד עדינים (טראפלס)

כדורי שוקולד עדינים (טראפלס) הטראפלס האלה הם כדורים קטנים המכילים כמעט 100% שוקולד. החומרים: 300 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 חלמונים 2 כפות ברנדי/ ויסקי/ ליקר תפוזים אבקת קקאו מסוג משובח 100 גר' חמאה אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד ואת השמנת על אש קטנה תוך בחישה רצופה, עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה תוך כדי בחישה ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה עד שהיא נמסה לגמרי ומוסיפים את המשקה האלכוהולי. מערבבים עד שהתערובת מבריקה. שמים את העיסה בתא ההקפאה כשעתיים, עד שהיא מתקשה. משמנים את הידיים, לוקחים מעט מן התערובת בכפית, צרים כדורים בקוטר1 ס"מ, מגלגלים בתוך אבקת קקאו ומניחים על צלחת הגשה. מחזירים למקרר ושומרים בקירור - עד שבוע. אפשר להמיס שוקולד ולטבול בו את הכדורים. מקור המתכון: אילנה מונטה
 
עוגת ביסקויטים (נקניק) ממולאה בשוקו

כילדים אהבנו אותה.... ניתן להכין מהמלית כדורים ואחר"כ לגלגל בקוקוס. החומרים ½ ק"ג בסקויט פתי-בר 1 כוסית קטנה ליקר שוקולד 1 שוקולד מריר ( 100 גרם) 1 כוס חלב 2 כפות קקאו ¾ כוס סוכר ½ חבילת מרגרינה ללא מלח (200 גרם) אופן ההכנה לרסק את הבסקויטים (בבלנדר / בתוך שקית ניילון ופטיש מעץ) ולהכניס לקערה גדולה. להרתיח לנוזל חלק את - החלב, הסוכר, השוקולד והקקאו – תוך ערבוב מתמיד. להוריד מהאש ולצנן מעט. להוסיף את הנוזלים לביסקויטים. לגלגל מהעיסה צורת נקניק. להניח ניילון מעל משטח עבודה. לפזר מעל הניילון קוקוס ביד נדיבה. לגלגל מעל הקוקוס את העיסה כך שהקוקוס יידבק לעיסה. לעטוף את העיסה בניילון. להכניס להקפאה ל-2-3 שעות. העוגה נשארת בהקפאה עד ההגשה לשולחן ואז פורסים ממנה פרוסות. הערה - אפשר להוסיף למילוי השוקולד מעט צימוקים – שהושרו במים.
 

קישלורן

New member
../images/Emo127.gif נכון

איך שאני כבר מתגעגעת לימים ההם עם הנקניק הזה בפריזר
 
כדורי שוקולד של אמא שלי../images/Emo26.gif

קלאסים וכמו הנ"ל- מומלץ להכין עם הילדים (למי יש כח לגלגל
)
כדורי שוקולד קלאסיים
1 חבילה חמאה/מחמאה ללא מלח. 100 גרם שוקולד מריר 2 כפות קקאו ½ כוס סוכר ½ כוס חלב/יין/ליקר לבשל עד אש קטנה עד לבלילה אחידה. כשזה קר, להוסיף ל ¼ ק"ג ביסקויטים פתי בר מרוסקים. לערבב ולגלגל… · ניתן לטבול בקוקוס
 
וכדורי שוקולד משודרגים../images/Emo26.gif

כדורי שוקולד משודרגים
500 גרם פירורי פתי בר 1 נוטלה 1 שמנת מתוקה וניל+רום לפי הטעם קוקוס, אגוזים… אופן הכנה: מחממים בסיר או במיקרו את השמנת (לא מוקצפת) עם הנוטלה עד שיהיה חם מעט. מוסיפים לביסקויטים ומערבבים. מגלגלים לכדורים
 
כדורי שוקולד פונץ'

הצנחן המתוק שלי חזר היום סוף סוף הביתה. כל כך התגעגעתי ודאגתי לו. בין יתר הדברים שהוא ביקש ממני להכין לו היו גם כדורי הפונץ' האלה שהוא מת עליהם. לא להבהל מהכמות של תמצית הרום. זה מה שנותן את הטעם לכדורים. ניסיתי גם להכין עם חמאה והילדים מחו בתוקף ואמרו שזה לא אותו דבר... מתכון: כדורי שוקולד פונץ' בטעם רום רכיבים: חצי קילו ביסקוויטים פתי בר טחונים 200 גרם מרגרינה מומסת 200 גרם קקאו 200 גרם סוכר 3 בקבוקוני תמצית רום 100 cc קוניאק (יכול להיות הכי פשוט) לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה אופן הכנה: לשים בקערה גדולה את הביסקוויטים הטחונים ואת יתר הרכיבים, לערבב היטב וללוש בידיים עד ליצירת מסה לחה אך מוצקה. ליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג. להמיס את השוקולד ואת החמאה במיקרו או בבן מרי. לטבול את הכדורים בשוקולד עד שיהיו מצופים היטב. להניח בסלסלות נייר ולקשט בסוכריות שוקולד קטנטנות לעוגה או בשוקולד מגורר. לשים במקרר ולהגיש רק למחרת. הערות: את הכדורים האלו נהגה אמי להכין בימי הולדת והם נחטפו בהתלהבות. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה