כדורי שוקולד

Lena1307

New member
מאפינס שוקולד טעים בחצי שעה

ל-10-12 מאפינס:

100 גר` - שוקולד מריר (שבור לקוביות)

100 גר` - שוקולד חלב (שבור לקוביות)

200 גר` - חמאה (חתוכה לקוביות)

5 - ביצים

125 גר` - סוכר

5 כפות - קמח תופח

אבקת סוכר



ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.

טורפים מעט את הביצים,מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

מנפים את הקמח ומערבבים.

מוסיפים את השוקולד המומס,ממלאים את התבניות למאפינס ואופים בחום של 160 מעלות בין 15 ל-20 דקות(ככל שאופים פחות זמן,כך המילוי דליל יותר).פותחים את הדלת של התנור ומשאירים לעוד כמה דקות.

מצננים ומפזרים אבקת סוכר
 

Lena1307

New member
כדורי שוקולד

המתכון האהוב:

200 גר' - ביסקוויטים

10 כפיות - סוכר

5 כפות - קקאו

7 כפות - חלב

100 גר' - חמאה (רכה,בטמ' החדר)



מפוררים את הביסקוויטים:שמים בשקית,סוגרים ודופקים במערוך.

שמים את הפירורים בקערה,מוסיפים את הקקאו והסוכר ומערבבים היטב.

מוסיפים את החלב והחמאה ובוחשים היטב.

יוצרים כדורים,מגלגלים בקוקוס או סוכריות צבעוניות או סוכריות שוקולד או לא משתמשים בכלל בשום ציפוי,מסדרים על המגש ומצננים במקרר.
 

motip3

New member
למה קוראים לזה כדורי שוקולד?

מצד שני אין כמו ה"כדורי שוקולד" של ילדותנו.......
 

Lena1307

New member
ריבועי שוקולד ללא אפייה

עניין של דקות ספורות של הכנה ומתקבל קינוח מושלם:)

500 גר' - ביסקוויטים (חבילה)

1/2 כוס - חלב (125 מ"ל)

100 גר' - חמאה

200 גר' - שוקולד (השתמשתי בחפיסת שוקולד חלב וחפיסת שוקולד מריר)



מפוררים את הביסקוויטים:שמים אותם בשקית,סוגרי ודופקים עם מערוך.

את הפירורים שמים בקערה.

שמים את החלב,החמאה והשוקולד בסיר ומחממים על אש קטנה עד שהשוקולד והחמאה נמסים לגמרי.בוחשים עם כף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.

יוצקים בערך (לא יותר) מ-3/4 מהתערובת על היסקוויטים שבקערה ובוחשים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה.

שמים את התערובת בתבנית (השתמשתי בתבנית במידות:31*10 ס"מ בגובה של 4.5 ס"מ),מהדקים ומחליקים.

מורחים את שארית הקרם על העיסה.

מצננים במקרר עד שהעיסה מתקשה וחותכים לריבועים.
 
למעלה