כדורי שוקולד
כדורי שוקולד רכים על בסיס פירורי עוגה לניצול שאריות עוגה, הציפוי לפי הטעם.
350 גר' עוגת שוקולד (כל סוג)
2 כפות אבקת קקאו
6 כפות אבקת סוכר
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות סירופ תירס או מייפל
2 כפות ליקר תפוזים/שוקולד/אחר (לא בהכנה לילדים)
- מכניסים את חתיכות העוגה, אבקת הקקאו ואבקת הסוכר לקערת מעבד מזון ומפעילים לריסוק לפירורים דקים, מעבירים לקערה.
- ממיסים את השוקולד והחמאה לתערובת חלקה, מוסיפים את הליקר וסירופ הסוכר ומערבבים, יוצקים על הפירורים ומערבבים לתערובת רכה.
- מעבירים למקרר להתקשות עד לדרגה שניתן ליצור כדורים.
- יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים באבקת סוכר או קקאו או אגוזים קלויים קצוצים דק (דק מאד לילדים).
- מניחים בקופסה ומחזירים למקרר עד להגשה.
- מוציאים מהמקרר כ-10 דקות לפני הגשה.