כדור ברק!

SeeIntoMyEyes

New member
כדור ברק!../images/Emo18.gif

יש תופעה טבע שנקראת כדור ברק (בוויקיפדיה) זה פשוט כדור לוהט (כמו מיני שמש כזה) בגודל של כדורגל, שצץ לו משום מקום ונע באויר באיטיות, ולפעמים גם עושה תנועות מאוד חדות ומהירות והוא בלתי צפוי לחלוטין. אם הוא מתנגש במשהו אז מתקיימת שריפה כמובן. זה תופעה נדירה, אבל כולם מכירים את זה ברוסיה, מודעים לקיומו ולפעמים ממש מצפים לראות אותו, ואני מכיר אישית רק אדם אחד שראה את זה במו עיניו. סיפר שזה מפחיד ביותר! כדור ברק נכנס אליו לבית קיץ והסתובב שם. מייחסים לו גם מין "אינטליגנציה" מסויימת, אומרים שאסור לזוז כשרואים אותו, כי הוא עלול להשתולל. אפשר לראות אחד בסרט "שמש בוגדנית" של מיכלקוב (סרט על תקופת סטלין). הוא נכנס לבית ואז עף לכיוון של יער, מתנגש בעצים וגורם לשריפה. זה אחד הרגעים היפים של הסרט! מישהו נתקל פעם בתופעה הזאת?

niv1990

New member
מזכיר לי את ז'ול וורן ב"מסע אל בטן האדמה"

לצערי לא ראיתי, בכל מקרה לא הייתי מייחס לו אינטלגנציה... מישהו יכול להסביר למה החלקיקים הטעונים נשארים בצורת כדור ולא מתפזרים?

SeeIntoMyEyes

New member
זה מוכר על ידי

המדע... יש כמה טיאוריות מסובכות לגבי זה... או צי יותר מעניין הצד החזותי והחווייתי :)

niv1990

New member
איפה אפשר לקרוא עליהן?

ברגע שנתקדם בהבנה של התופעה, נוכל אולי לייצר כאלה

כשהייתי בגרמניה ראיתי משהו כזה

אני לא בטוח אם זה היה מציאות או דמיון כי ישבתי לי במטבח ונימנמתי קלות אז אולי זה היה בכלל חלום, ולפתע פקחתי את עיני, לא זוכר מדוע, וכדור זוהר קטן (לא בגודל של כדורגל, חס וחלילה, אלא יותר בגודל של ציפורן) חלף לידי ויכולתי לחוש את המתח באויר... הוא הסתובב לו כמה שניות בחדר ויצא מהחלון. המחשבה (הדי מטופשת, אני מודה) הראשונה שלי היתה שזה כמו פיה... כן... פיית יער (אתה יודע, פולקלור של אירופה וכאלה)... הייתי משער שסיפורים על פיות אולי נובעים מהתופעה הזו, לך תדע. אני לא יודע. אולי זה רק היה נדמה לי אבל היה משהו תבוני בדבר הזה, איזו אגרסיה של משהו חי.

אחמס1

New member
היה לי מקרה דומה

לא כזה דומה... אבל בכל זאת. לפני כמה שבועות שכבתי על מיטתי, החדר היה חשוך אך לא לגמרי, ואני עוד הייתי עירני למדי. פתאום עובר משמאלי איזושהי נקודה זוהרת בצבע אדום-כתום, נעה במשך כשנייה, במסלול בערך במקביל לרצפה. אני לא זוכר / יודע אם זה פשוט יצא מתחום הראייה שלי או ממש נעלם. אני די משוכנע שזה היה משהו פיזי, אבל אני לא בטוח. עוד תקרית מעניינת, זמן מה לפני זו, היה לילה והחדר שלי היה חשוך לחלוטין. למזגן יש נורות LED שהיו כבויות באותה עת, ואני במיטה פונה אליהן (ההשתקפות שלהן בחלון, לא משנה) ופתאום... אור אדום בוהק ביותר מאזור הנורות, כאילו שאחת מהן נדלקה לשבריר שנייה.

the YOOK

New member
נשמע יותר כמו הזיות בשיתוק שינה...

או שמא לא היית משותק באותו רגע, ובאמת עירני לגמרי?

אחמס1

New member
לא כל כך נראה לי

אמנם לא ניסיתי לזוז, ויכול להיות שרק נדמה לי שהייתי עירני, אבל לפי מה שהבנתי (ויכול להיות שזה לא נכון) שיתוק שינה הוא מצב שקורה לאנשים מסויימים לעיתים קרובות, בעוד לאחרים זה לא קורה בכלל. מכיוון שזה לא קורה לי, אני מניח שאני שייך לקבוצה השנייה ולכן זה לא מה שמסביר. מצד שלישי, יכול להיות שזה סתם היה חלום... אני עדיין די משוכנע שזה היה משהו פיזי. אין לי כמובן שום הסבר מה. אולי איזשהו אפקט ביולומניסנציה מוזר ונדיר. לגבי התקרית עם האור הפתאומי - אולי חלקיק קוסמי אנרגטי במיוחד עשה אינטראקציה דווקא עם מנורת ה-LED הזו וגרם לה להידלק (לא שאני יודע בכלל אם זה מה שאמור לקרות כאשר חלקיק כזה פוגע ב-LED).

the YOOK

New member
לי זה קרה רק פעם יחידה.

וזה בהחלט הסבר יותר פשוט...

pelegs

New member
ואולי זה היה סמן לייזר?..

כלומר מישהו שיחק עם סמן לייזר וכיוון לחלון שלך?

bester

New member
נתקלתי בתוכנית שדנה בנושא

היתה שם אישה שנסעה ברכב עם הילדים שלה ופתאום הרגל שלה התחילה לבעור. זו היתה תוכנית בסגנון נשיונל או ערוץ בכיוון. הם ניסו לחקור אם מדובר בבערה פנימית שקרתה איכשהו (דברו על אטומים וחומרים מסוימים שגרמו לזה) ואחת מהאופציות להסבר המקרה היה כדור ברק לפי מה שהבנתי מדובר בניצוץ קטן ולא משהו בגודל כדורגל אבל אולי אני טועה

למעלה