כדור הארץ מתחמם וזה סופי

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
כדור הארץ מתחמם וזה סופי

דו"ח שפורסם לאחרונה בכתב העת PNAS מוכיח שגלי החום של שקיצים האחרונים נגרמו כתוצאה מהתחממות כדור הארץ.
החוקרים ביצעו סקירה היסטורית אמפירית של טמפרטורות הקרקע, על סמך נתונים מחודשי הקיץ (יוני, יולי ואוגוסט) מהשנים 1952 ועד 1980 בהשוואה לקיצים של השנים האחרונות, וגילו שמידות החום בשנים האחרונות גבוהות יותר בשלוש סטיות תקן ושגלי החום התרחשו לעיתים תכופות יותר בשנים האחרונות והשפיעו על איזור נרחב יותר של כדור הארץ.
תוצאות אלו נגזרות ישירות מהתחממות כדור הארץ והמשך שלהם יוביל בעתיד ליותר בצורות ויותר ושיטפונות.


קישור לידיעה-אתר הידען

קישור לידיעה-אתר נאס"א

קצת על ההתחממות הגלובלית
 

deathcaster

New member
הצחקת אותי

[על החתום: מיט רומני
]
 

BigBadWolf

Member
כדור הארץ תמיד נמצא בתנודות של מזג אוויר

תסתכל על גרפים ארוכי טווח ותראה שתנודות מזג האוויר והפחמן דו-חמצני לא ייחודיות לתקופה זו (תמיד מראים את ה-1000 שנים האחרונות כי זה נראה טוב, למעשה זו תקופה יוצאת דופן בהיסטוריה של כדור הארץ ואם מסתכלים מעבר רואים תנודות הרבה יותר גדולות).
שאלה שניה שצריכה להשאל ברצינות היא האם אנחנו אחראיים לשינויים הנוכחיים ולמה. האם לחשוב שאנחנו אחראיים זה לא שגעון גדלות? (אני לא נותן תשובה, רק שואל). צריך לזכור שקורלציה לא מוכיחה סיבתיות http://www.youtube.com/watch?v=qYumiBiEIyU.

ומצד שני, אולי כל זה לא משנה. למי אכפת למה מורידים את הזיהום, מעלים את הייעילות והופכים את הסביבה לנעימה יותר? העיקר שזה נעשה, רוצים התחממות כדור הארץ? שיהיה...
 

uzi2

Active member
ריכוזים כמו שיש בשנים האחרונות

לא היו בהיסטוריה הרחוקה. עד ממש מאתיים השנים האחרונות, הריכוזים הממוצעים נעו סביב כמה ppm עד כמה עשרות ppm. בשנים האחרונות אנחנו כבר מתקרבים ל- 400ppm. השפעות שלא תראה עבור ריכוזים נמוכים של גזי חממה ולכן לא תראה אותן מתבטאות בסקלה של אלפי שנים, זה רק מעיד על כך שכנראה ההשפעה היחסית של גזי החממה כאשר הם בריכוזים נמוכים בהרבה ממה שהם כיום,לא היתה משמעותית, אבל זה לא סותר את החישובים התיאורטיים של אפקט החממה. אני (ולא רק אני) יותר סומך על החישובים התיאורטים שמבוססים על מספר מצומצם של הנחות די בסיסיות, ועל חוקי פיסיקה שהוכחו מזמן מעל לכל ספק (כמו קרינת גוף שחור), שמצביעים על כך שבסביבת הריכוזים הנוכחיים ההשפעה מפסיקה להיות זניחה (וכאן אין קורלציות עם נתונים נסיוניים, אלא מדובר בחישובים תיאורטיים אך על בסיס איתן) מאשר על חישובי קורלציות או העדר קורלציות לאורך ההיסטוריה הקרובה והרחוקה, שבאמת קשה לקבוע לאור גורמים משתנים נוספים שגם משפיעים ושגם השפעתם אינה זניחה, אך הם מתנדנדים.
 

BigBadWolf

Member
לא רק שהיה 400ppm, היה גם 4000ppm

הגרף המצורף מגיע מויקיפדיה.
קשה לי להאמין לחישובים תאורטיים בסביבת כאוס כל כך מורכבת כמו כדור הארץ.
 

uzi2

Active member
אסור היה לזה לקרות לי

גם אם אני לא גיאופיסיקאי, אסור היה לי לכתוב דבר מבלי לבדוק את נכונותו, רק על סמך זכרון כנראה שגוי (אני בפירוש זוכר אחרת אבל ברור לי גם שמשהו כאן השתבש בזכרון) אתה כמובן צודק לגבי ריכוזי ה- CO2. וזה גם הגיוני עקב העובדה שתקופה ארוכה לא היתה צמחיה.

לגבי סביבה כאותית - הנימוק שלך תופס כאשר עושים חישובים דינאמיים - אז קשה מאוד להעריך מה יקרה עקב בגלל השפעות הדדיות. אבל בחישובי אפקט החממה - אם אתה יודע את הרכב הגזים בזמן הזה, ואתה יודע את ספקטרום הקרינה מהשמש בזמן הזה, ואת הטמפרטורות בזמן הזה, אתה יכול לחשב את האפקט בזמן הזה.
 

BigBadWolf

Member
אכן בתחילת הגרף היתה מעט מאוד צמחייה

אבל בהמשך יש עלייה נוספת לסביבות ה-1000-2000ppm (בפיק לפי ההערכות השונות, נניח 1500ppm בממוצע). זוהי תקופת הדינוזאורים בה כדור הארץ כבר היה מכוסה בצמחייה והצניחה ברמות הפחמן דו-חמצני התרחשה באופן מפתיע למדי בתקופת ארוע ההכחדה.

לגבי חישוב אפקט החממה, לא הבנתי איך אתה מציע לבצע חישוב שכזה תוך התחשבות בהרכב הגזים, ספקטרום הקרינה וטמפרטורה בלבד. אפילו אם תעשה את החישוב של שטף הקרינה הנכנסת מול שטף הקרינה הנפלטת לא תוכל לחשב את ההתחממות מכיוון שאתה לא יודע כמה מהקרינה הופכת לחום וכמה לאנרגיות פוטנציאליות למיניהן. מעבר לכך יש גם חום שבא מפנים כדור הארץ, חום שנפלט בראקציות כימיות (ביולוגיות ולא ביולוגיות) וכו'. בנוסף, אפילו אם תצליח איכשהו לחשב את ההתחממות הרגעית אין לך אפשרות לחזות את ההתחממות בעתיד בלי להתקל בכאוס.
 

uzi2

Active member
אם אתה רוצה לבחון רק את ההשפעה של אפקט החממה

אז אתה לא מסתכל על גורמים אחרים שהם יותר כאוטיים, לכן חום שמגיע מפנים כדה"א ייכנס לחישובים דרך הטמפרטורות. אכן אפקט החממה רק אומר שיש הגדלה בפער בין כמות הקרינה הא"מ הנכנסת ליוצאת. לא כל האפקט מתבטא בעליה בטמפרטורות. אבל אני בספק אם חלק משמעותי מהאנרגיה יהפוך לאנרגיה אחרת מאשר חום. אמנם גם אנרגיה של חום יכולה להפוך לחום כמוס במקום להעלות טמפרטורה, אבל נראה לי שאנחנו קצת מוגבלים - לא? כמה כבר עוד נשאר לקרחונים להנמס?
ההתייחסות הרצינים לחישובים התיאורטיים כאל מקור מהימן זה לא רעיון פרטי שלי.
 

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
יכול להיות שעוד 10,000 שנה נכנס לתקופת קרח

שיצאנו ממנה, אאל"ט, לפני 10,000 שנה. מה יהיו תוצאות ההתחממות עד אז?
אני לא חושב שכדור הארץ ממש מתחשב בנו או בקיומנו בעניין הזה.
 
אחת השיטות המוצעות להאט ההתחממות

לא ברור עד כמה זה מעשי, ומה תופעות הלוואי וההשלכות על נושאים אחרים, אבל הנה הידיעה מאתר "הידען" על הבהרת עננים כאמצעי להאטת ההתחממות הגלובלית.
 

magal101

New member
קראתי את זה, לדעתי לא ישים...

אנחנו לא יכולים לעצור את אפקט החממה, את ההתחממות- לכן זה ילך ויגבר ככל שהשנים ימשכו.
 
למעלה