כדור זכוכית לנברשת דק היתכן

alm985

Member
זה עתה רכשתי נברשת ממחסני תאורה לפני הזמנת חשמלאי הרכבתי את הנורות ואת ככורי הזכוכית , ישנם 3 קפיצים חזקים ודרכם יש להלביש את הכדור
הכדור השני ההתפוצץ/נסדק ניסיתי להוציא כדור שהורכב ומיד גם התפוצץ. עובי הכדור דק ביותר .
מה אתם אומרים ? נניח שהחשמלאי היה מצליח להרכיב ומה הייתי עושה באם היה צורך להחליף נורה ? אודה לתגובה

alm985

Member
זה עתה רכשתי נברשת ממחסני תאורה לפני הזמנת חשמלאי הרכבתי את הנורות ואת ככורי הזכוכית , ישנם 3 קפיצים חזקים ודרכם יש להלביש את הכדור
הכדור השני ההתפוצץ/נסדק ניסיתי להוציא כדור שהורכב ומיד גם התפוצץ. עובי הכדור דק ביותר .
מה אתם אומרים ? נניח שהחשמלאי היה מצליח להרכיב ומה הייתי עושה באם היה צורך להחליף נורה ? אודה לתגובה

קבצים מצורפים

• כדור.jpg
    כדור.jpg
    KB 40.8 · צפיות: 5

רשר

Well-known member
מנהל
במצ"ב צילום
הפתרון הטוב זו זכוכית חדשה ויקרה מ"מורנו", המחיר קובע את האיכות,
ממורנו לא יצאו זכוכיות ללא 2 שכבות לפחות עם הרפיה של כמה שעות בתום הניפוח,
בסין זה נכנס לקרטון לפני שמספיק להתקרר כיאות (קצב מתאים),
אם תסכים לוותר על איכות הזכוכית ותעבור לפלסטיק תוכל אולי למצוא פתרון מתאים גם בצורה קצת שונה: ריבוע, משולש, משושה גם במחלקת כלי בית זכור שעדיף להשאיר פתוח למעלה לאיורור חום הנורה,

alm985

Member
הפתרון הטוב זו זכוכית חדשה ויקרה מ"מורנו", המחיר קובע את האיכות,
ממורנו לא יצאו זכוכיות ללא 2 שכבות לפחות עם הרפיה של כמה שעות בתום הניפוח,
בסין זה נכנס לקרטון לפני שמספיק להתקרר כיאות (קצב מתאים),
אם תסכים לוותר על איכות הזכוכית ותעבור לפלסטיק תוכל אולי למצוא פתרון מתאים גם בצורה קצת שונה: ריבוע, משולש, משושה גם במחלקת כלי בית זכור שעדיף להשאיר פתוח למעלה לאיורור חום הנורה,
תודה לך רשר אגב יש אפשרות שאני לא הלבשתי נכון 2 מתוך 9 נורות שזה התפוצץ? , בכל אופן מקבל את חוות דעתך המנומקת ואנסה לבדוק היכן ניתן למצוא כדורים כאלו מזכוכית קוטר חיצוני 12CM וקוטר פנימי הפתוח 5.5 CM

חן 1111

Active member
יש אפשרות שאני לא הלבשתי נכון 2 מתוך 9 נורות שזה התפוצץ?
לא סביר. מכיוון שנורות נשרפות לפעמים וצריך להחליף, הנברשת צריכה להיות בנויה כך שניתן יהיה לפרק את הכדורים בשימוש ביתי. לא צריך ידע מיוחד. סביר שאיכות הזכוכית נמוכה, מה שדי אופייני למוצרים של מחסני תאורה. קרה לי פעם משהו דומה, וכשבאתי להתלונן אמרו לי שאין אחריות בגלל שלא חשמלאי מוסמך התקין את זה. זה אכן היה כתוב באותיות קטנות בתעודת האחריות.

רשר

Well-known member
מנהל
מטרד לא קטן אפילו בכדורים "סגורים".
יש פתרון פשוט רק פחות יפה:
כדור פתוח מלמטה עם פתח גדול וחיזוק פנימי מעל הנורה - בורג על זרוע, כך הלכלוך והחרקים נופלים למטה והחוצה,
נוסה בהצלחה בפנסי רחוב בגולן,

למעלה