כדי להעיר קצת את הפורום...

ט ו ש ה

New member
כדי להעיר קצת את הפורום...

אבל גם כי באמת אני צריכה עזרה.... מי שלא יודע, אני מתחתנת בעוד שלושה חודשים (מזל טוב לי...) אנחנו סוגרים עכישו פחות או יותר את רשימות המוזמנים, והגענו לשאלה קריטית: ילדים - כן או לא? מצד אחד, מאד לא נעים לי להגיד שלא יביאו ילדים, מצד שני, לא בטוחה שמתאים יל שכל הילדים (המרובים מאד, יש לציין) של בני הדודים שלי יגיעו, מצד שלי, הילדים שלהם באמת חמודים ואני אוהבת אותם מאד (גם אם אני שמחה מאד לראות אותם חוזרים הביתה עם משיהו אחר...) בקיצור - דילמה. מה דעתכם, ואם אומרים "לא" לילדים, איך אפשר לנסח את זה בלי לפגוע עמוקות בהורים????

gertrude

New member
רעיונות

בחתונה שלנו הצבנו באחת מהפינות ברקו ומסך גדול והקרנו במשך כל הערב סרטוני דיסני (בסגנון פנטסיה). כך הילדים היו מגובבים רוב הזמן באותה פינה (חוץ מאשר כשחילקו צמר גפן מתוק, בועות סבון וברווזי אמבטיה) וגם המבוגרים שרצו לנוח עברו לשם ונהנו לא פחות. נראה לי עדיף למצוא פתרון מהסוג הזה (אם יש כסף אפשר אפילו להביא עבורם ליצן ומישהו שיפקח עין) מאשר להפוך את החתונה לטירחה למוזמנים או לאירוע המלווה בחוסר נעימות. ועוד כמה דברים: לא פעם החתונות גם מפגשים משפחתיים נדירים (כך זה אצלנו לפחות), כך שדווקא נחמד לאנשים לראות את הילדים של השאר, לחדש קשרים משפחתיים דרך ילדים, להתעדכן ולהרגיש משפחתיים. וגם - בדרך כלל בחתונות יש ממילא כל כך הרבה רעש, שמחה ובלגן, שעוד כמה ילדים ממש לא מעלים או מורידים. אצלנו לא הרגשנו אותם בכלל (אפילו שחלק מהערב לווה במוסיקה קלאסית). עם זאת, אם החתונה נערכת בתוך אולם, קשה יותר להתעלם מהילדים מאשר אם החתונה נערכת בגינה או בחצר. אפשר לבדוק אם יש במקום אטרקציות מן המוכן לילדים (אם זה במקום מסודר, אולי יש גן פסלים או פינת ליטוף או גן משחקים. אם זה בבית - אולי יש חדר ילדים אטרקטיבי, הכולל משחקים, טלוויזיה וכו'). כאמור, אם יש כסף, אפשר להביא ליצן או תאטרון בובות או הפעלה כלשהי (ואם אין כסף - אולי אחד מהחברים או בני המשפחה יוכל לעשות זאת בהתנדבות או בעבור מעט כסף או בתור מתנת חתונה). עוד אפשרויות שלא כרוכות בהוצאת כספים: אפשר לארגן מראש פינה כלשהי עם משחקים וקשקושים (משחקי קופסא, בובות, איפור ותלבושות או קשקושים כאלו שקונים בשקלים בודדים בבזארים). אפשר למצוא תפקיד לילדים בחתונה, כך הם גם ירגישו חשובים ורצויים וגם ירתמו למטרותיכם (למשל להטיל עליהם להפריח בועות סבון במשך הארוע או לשלוח אותם לחלק לאורחים סוכריות או להתחפש ולעשות שמח). אפשר לצוות אליהם מבוגר ולעשות "שולחן-בישול" - שהילדים יכינו במשך הערב איזו עוגה פשוטה או משהו כזה, שבסוף תינתן להורים או לכם. אותו רעיון בגרסה אחרת, פשוטה יותר - שולחן עם דפים וצבעים ונצנצים - שהילדים יכינו לכם ברכות לחתונה. אפשר לשלב את כל הרעיונות האלו ביחד ולהיות די בטוחים שלילדים תהיה תעסוקה במשך כל הערב... זה מה שעולה לי עכשיו בראש, אם זה יהיה רלוונטי לחתונה שלך תגידי ואפשר להמשיך לזרוק רעיונות. בהצלחה!

ט ו ש ה

New member
איך ידעתי שיהיה לך פיתרון???

אהבתי את הרעיון של סרטי דיסני (מצד שני, אז יהיה קשה לנתק משם את הכלה...) אני אבדוק את האופציות האלה, הן מצויינות בעיני, כי אני כן רוצה את הילדים שם (בכל זאת,משפחה ואירוע וכינוס - הכל תקף אצלנו...) ומצד שני כמות הילדים פתאום הכניסה אותי קצת לחששות ואני מפחדת שזה יוציא ממני את הצדדים הלא טובים שלי.

prizman

New member
נשמעים כרעיונות מוצלחים

לטובת כל הצדדים, למניעת תרעומת ולהנאת כולם.

QueenOfMagic

New member
הדודה שלי...

הדודה שלי תמיד היתה עושה אירועים ללא ילדים. רק למבוגרים ונראה כי זה לא היווה בעיה כל כך גדולה. מכיוון שתלוי במצב אבל ילדים עלולים להוות טירחה גדולה וחוצמזה אירועים מאוחרים כמו חתונה לא מיועדים לילדים כלל!!! נכון הרעיונות שהציעה זו שמעליי הם נהדרים אבל אין ולא צריכה להיות בושה בלהגיד מפורשות בלי להתחנחן או להתנצל "נא לא להביא ילדים מתחת לגיל..." ונ.ב. מזל טוב!! ונ.ב.- זה מקובל מאוד לעשות זאת...

ט ו ש ה

New member
אז זהו...

אין לי בעיה להגיד את זה למוזמנים שהם לא שמפחה, אבל המשפחה הקרובה שלי (בני דודים דרגה ראשונה) מונה 23 ילדים (אכן כן, אל תגידו כלום.....), והם אנשים חמים ומקסימים והילדים שלהם כבר סופרים אחורה לקראת החתונה, וממש לא נעים לי, כי הם ילדים באמת חמודים (מהסוג המחונך והסימפטי, והאם כבר עברו ברובם את הגיל הממש מעיק...) בקיצור - דילמה, אבל תודה רבה - בהחלט עודדת אותי, לא הייתי בטוחה כמה זה לגיטימי... נ.ב. - תודה!

למעלה