כדי שלא תיבהלו-

חןשסק

New member
כדי שלא תיבהלו-

מחר בשעה 2 תתחיל אזעקה בכל הארץ. זה תרגיל טרור לאומי, לראות איך מדינתנו הקטנטונת מתמודדת עם התקפת טילים על ת"א, מגה פיגוע בב"ש, חטיפת ילדים מבית ספר ברמת גן ועוד ועוד.... אז... לא צריך להיכנס למקלטים..
תהנו, עבדנו על התרגיל הזה אצלינו המון זמן

חןשסק

New member
אגב, מישהו ראה על זה

איזשהם פרסומים בעיתונות או משהו? כי זה ממש מוזר... זה הולך להיות משהו נרחב ולא שמעתי על זה בכלל בתקשורת ולא ראיתי כלום בעיתון.... שמעתי על זה במקרה שדיברו על זה בתוכנית הבוקר של טל ברמן ואביעד קיסוס ב-102... חחח

mary17

New member
כנ"ל

ואם כבר הזכרת אותם
אני לא יכולה לפתוח בוקר בלי התוכנית הזאת הם מעולים! מה שהפריע בכל העסק חוץ מהקטע שלא הודיעו לציבור זה שהייתה צפירה ולא אזעקה ככה שראיתי המון אנשים שפשוט עמדו דקת דומיה

חןשסק

New member
../images/Emo6.gif באמת?! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

לזכר הנופלים בתרגיל

נו באמת....

הודיעו לציבור יותר מפעם אחת במלא מלא כלי תקשורת..... בכל החדשות בטלויזיה וברדיו דיווחו על התרגיל ובאינטרנט פירסמו בכמה מקומות......... למה להגיד סתם !? זה יצא מכל החורים שפירסמו את זה ........ והייתה אזעקה ולא צפירה, כאחד שעבר את מלחמת המפרץ וזוכר תדריכים של פיקוד העורף בביצפר שלי, שמעתי היום אזעקה עולה ויורדת, ההפך מצפירה שהיא אחידה לאורכה.. אנשים שעמדו אלה אנשים מנותקים, קורה, יש תמיד סהרורים :)

cobainos

New member
מבדר

והחטיפה ברמת-גן זה לא תרגיל, עבדנו על זה אצלינו המון זמן! סתם... אבל מה שעושים החבר'ה מהבסיס שלי זה לא רחוק. חוטפים ילדים מהוריהם וטוחנים להם את המח עד שהם נעשים תכניתנים.

מה שיפה שהיום

כל הכוחות יהיו מוכנים ומזומנים, מוכנים פיסית ונפשית כל המלאי והציוד הוצא ונבדק בכל מקום שפועלים בו כוחות הבטחון התיאום הוגבר אני לא חושב שבזמן אמת במהלך כל כך הרבה אירועים כאלה המדינה תדע להגיב לא במצב שהיא מתנהלת היום, היא תיכנס לפאניקה איומה ותעשה טעויות אני לא רואה שחורות ולא פסימי, אני ריאלי.

חןשסק

New member
בעיקרון- בשביל זה עושים תרגיל..../images/Emo3.gif

בשביל לראות שהכל מתנהל כשורה ובמצב של מקרה חירום שבאמת הכל ידעו לפעול כמו שצריך... לפני מלחמה לא תהיה כתבה בעיתון שיפלו טילים בשעה 14:00
. אגב, יהיה תרגיל גם מחר.. לא בטוחה בקשר לאזעקה (שאגב הזכירה לי נורא את מלחמת המפרץ, כן כן, אני זוכרת, אפילו שהייתי בת 4 או משהו...)...

בדיוק, לא תהיה הודעה מסודרת לציבור

ולכל היחידות והגורמים שצריכים לטפל בעניין ויהיה כשל מערכתי ותקשורתי והמדינה תתמוטט יחי מדינת ישראל רואה שחורות? רק רואה מה שהולך סביבי....

NoWords

New member
זה היה פשוט מפחיד,

אני לא חושבת שאי פעם שמעתי אותה... אולי רק דרך הטלוויזיה כשצילמו את מה שהלך בצפון בתקופת המלחמה. /: האמת שבכיתה די התעלמו מזה ופשוט המשכנו כרגיל אחר כך.

עכשיו זה לא מפחיד, אבל זה יהיה..

כשיפלו פה טילים בליסטיים בכמויות מסחריות חלקן אולי ישאו איתן ראש קרב ביולוגי או כימי ובמקרה הכי שחור אולי גרעיני למרות שלא נראה לי קרבות אוויר יערכו מעל גוש דן ויהיו פיגועי תופת בלב המדינה ע"י ערביי ישראל והפלסטינים אז האזעקה נראה לי, תהיה הדבר האחרון שיפחיד אותנו ....

חחח רק באינטרנט זה קורה לי

הכי כיף לספר ת'אמת בפנים לאחרים ולראות את התגובות שלהם חחחח אני לא פסימי.. אני ריאלי פחות או יותר.. יותר מפחות ופחות מיותר חח אני מניח לאנשים אמת מסוימת והם צריכים להתמודד איתה לאחר שהם קוראים אותה, אני כבר מעבר לשלב ההתמודדות חח

mary17

New member
חשבתי על משהו

יכול להיות שלא הודיעו על התרגיל כדי למנוע מצב שבו תהיה אזעקת אמת כשכולם יחשבו שאין ממה לחשוש. אם היו מודיעים שבוע או יותר לפני התרגיל הייתה אפשרות לכל מיני גורמים עוינים לנצל את המצב לטובתם ולעשות פיגוע? ובאמת תפסו היום שני מחבלים בבוקר לא יודעת אם יש קשר בין השניים אבל יכול להיות שזאת הסיבה שלא הודיעו לנו?

נו באמת..!!!!!!!!

דבר ראשון הודיעו כמו שפירטתי בהודעה למעלה, ואני עומד על כך, ולדעתי זאת טעות ליידע ברמה כזאת את הציבור על תרגיל נרחב כזה, הציבור צריך להיות מוכן לתרגילים ולא צריך ליידע ולתת מידע חיצוני למדינות עוינות מצד שני, 2 מחבלים לא מראים כל ניסיון לשבש או לנצל את התרגיל לפגע בישראל, זאת כוונה שנעשתה כעוד ניסיון יומיומי, אם הייתה נוצרת התארגנות של כפרים בגליל, התארגנויות ביו"ש או ניסיון חדירות מעזה, זריקת מרגמות מהגולן ע"י ארגון ההתנגדות החדש, ניחא, הייתי חושב שעזרנו להם, אבל לא קרה שומדבר חריג, אני חושב.

mary17

New member
טעות לידע את הציבור?

דבר ראשון לא שמעתי יותר מידי פירסומים על העניין (וגם אם היו ופספסתי זה רק מוכיח את טענתי) אנשים לא יושבים בבית מול הטלוויזיה והרדיו כל היום ועובדה שהיו המון אזרחים שנכנסו להיסטריה בגלל המצב ודבר שני אם לא היו מידעים את הציבור על התרגיל כל המדינה הייתה בפאניקה אזרחים היו נכנסים ללחץ מיותר והיה נגרם נזק רב (בעיקר לאוכלוסיות החלשות-אנשים מבוגרים וילדים קטנים) אז להגיד שלא היה צריך לידע את הציבור זאת טעות

למעלה