כד - ניסיון בראליזם

artlife

New member
כד - ניסיון בראליזם

שלום לכולם, אוקי . . . הנה נסיון בראליזם . . . לקחתי את נושא פשוט יחסית שהוא " כד על רקע מסך אדום" בנסיון ליצור תחושה שהכד צולם בסטודיו חצי חובבני על רקע מסך אדום . . . זה מרגיש כאילו זה כמעט שם . . כמעט ראליסטי . . . מה דעתכם?

יNOT

New member
חצי חצי...

רעיון הסטודיו החובבני נראה שעובר טוב, כי לא נראה לי צלם מקצועי היה יוצר כזו תמונה. יש משהוא מוזר בהיילייט הזה על הכד הגדול, לא ברור אם זו השתקפות של החלל או משהוא אחר...אבל זה לא עובד. הצלליות גם נראות קצת חזקות מדיי על צוואר הכד והצל שנופל על ה"נייר" האדום נראה גם מוזר(קצת שרוף בקצוות). סתם מסקרנות,איזו תוכנה,איזה מנוע רינדור והכי מעניין ...איך הסצינה שלך מוארת? אווווווו שאלה אחרונה האם זה מבוסס על התבוננות באיך אובייקט דומה מגיב לאור ולסביבה? או שזה מהראש?

Druyanizem

New member
יש כמה בעיות

קודם כל דווקא את ההיילייט היא תוספת טובה כי זה נראה כאילו צולם עם פלאש. אם אתה משתמש במקס (אני מניח שבמאיה או תוכנות אחרות המושגים שונים) אז הצל נראה כמו SHADOW MAP שהופך אותו לפחות ריאליסטי. תנסה לשנות את זה ל RAYTRACE או אפילו יותר טוב, AREA SHADOW. עוד דבר שיעזור לריאליסטיות של הסצינה זה אם העצמים ישפיעו אחד על השני מבחינת תאורה (כלומר שהקיר יקרין אור אדום על האובייקטים..... ויהיו החזרי אור מכל האובייקטים לכל האובייקטים). עוד דבר שיעזור לך פה זה GI (תאורה גלובלית). בהצלחה :)

artlife

New member
תודה

תודה על התגובה המפורטת Druyanizem אני משתמש ב Maya אבל אני מאמין שהבנתי למה אתה מתכוון אכן השתמשתי ב Shadow Map (נראה שגם ב Maya קוראים לזה כך) אני אנסה לטפל בזה כמו כן אנסה את הרעיון שלך באשר להחזרי האור מהמסך האדום אני אעשה כמה נסיונות, במידה ואצליח לשפר אני יעלה גרסה נוספת. תודה על העצה

למעלה